En seg söndag

Så har ytterligare en vecka rusat iväg och den har väl sett ut ungefär som alla andra veckor. Dvs, 4 timmar tennis, en del fitnessträning, en hel del slapp i soffan och en del fika och lunch med goda vänner. Pär har varit i Houston och fått återuppleva lite minnen, både dåliga och bra. Till de bra hör definitivt värmen, den goda atmosfären på kontoret, schyssta matställen för en billig peng och framför allt gång, cykel och joggingsträckan längs Buffalo bayou som ligger alldeles nära där vi bodde. Till det sämre hör utan tvekan den helt hopplösa trafiken.  Han var trött på den redan första dagen. Vilken skillnad mot Kiel. Här finns det typ en gata som man kan få uppleva lite rusningstrafik på och då handlar det kanske om att det tar 10 minuter istället för 6 minuter att ta sig fram en viss sträcka. I Houston kan det handla om att det tar allt från 15 minuter till 60 minuter att åka samma sträcka och givetvis ju längre sträcka desto större skillnader beroende på vilken tid på dagen man åker.

Pär kom alltså hem från Houston igår eftermiddag och är idag ganska seg i skallen efter en lång flygresa. Så idag blir det inte så mycket gjort tror jag, eventuellt att vi tar en runda till gymmet. Vädret inbjuder inte heller till några utomhusaktiviteter, mulet, grått och lätt snöfall.

Som jag skrivit tidigare så började Pisen helt plötsligt att dricka vatten ifrån kranen istället för från toastolen. Och sedan den dagen så är det i stort sett bara vatten direkt från kranen som gäller för henne. Det har blivit en grej för henne att rusa in på toa så fort hon tror att någon är på väg dit. Ibland gör hon det utan att man märker det och då blir man ganska överraskad när man tänder lampan och det sitter en katt i handfatet och väntar på att vattnet ska börja rinna :)

Var är vattnet? Skynda dig och sätt på vattnet, jag är törstig….igen!

Ja, äntligen lite vatten. Ser ni hur kalkigt det är på vår svarta skiva? Vårt vatten är så otroligt kalkrikt så det är helt hopplöst att hålla rent. Men kalk är väl bra för skelettet, eller?

Hittar man inte henne i handfatet så hittar man henne ofta liggandes på badrumsmattan som hon först har skrynklat ihop till en hög. Där brukar man hitta henne när man stiger ur duschen också. Vet inte om hon gillar den lite ångiga luften i badrummet som det blir när jag duschar eftersom jag oftast duschar i riktigt hett vatten. Det är inte många gånger jag stigit ur duschen utan att nästan trampa på Pisen som ligger precis utanför. Sen kommer hon gärna och stryker sig mot mina blöta ben. Ibland börjar jag nästan tro att hon är lite sugen på att själv ta sig en dusch. Men jag tror att jag avstår från att prova :)

Nej, så mycket mer fanns det inte att rapportera idag heller. Det händer inte så mycket här just nu. Och bra är kanske det.

Ha det gott och ta hand om varandra.

Kram /Marie

  • februari 24, 2013 - 5:30 e m

    Ewa Noren on Facebook - Här har vi också en ganska seg söndag. Gråmulen himmel och -1,4C gör en inte så sugen på att gå ut precis… Men – det är inte helt fel att sitta i soffan och äta godis heller. Det är ju inte badsäsong än på ett tag…ReplyCancel

  • februari 24, 2013 - 6:03 e m

    Marie Leander on Facebook - Nej Ewa, det är helt lugnt att sitta i soffan och äta godis, du har ju ett gymkort:)ReplyCancel

  • februari 24, 2013 - 6:10 e m
  • februari 24, 2013 - 7:11 e m
  • februari 24, 2013 - 10:14 e m

    Ditte - Du verkar då ligga i hårdträning! För min del blir det promenader….
    Och den riktiga träningen, tja, är nog inte så motiverad.
    Pisen är ju för söt; milt sagt en annorlunda katt.
    Kramar från ett Stockholm med lite vårkänsla just i dag.ReplyCancel

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*