Karlstadresa och nyår

Kanske dags att fortsätta att dokumentera vår tid i Sverige. Just nu är det ju så mycket tennis på tv så det är inte helt lätt att hinna med bloggen :)

Som jag nämnde i ett tidigare inlägg så var det tre gnistrande dagar i Svarttjärn under tiden vi var där och vi missade alla tre. Andra gnistrande dagen var fredagen innan nyårsafton. Anledningen att vi inte kom ut i det underbara vädret på förmiddagen var att el och rör-Ove var hos oss för att diskutera några småjobb som behöver göras hos oss under våren. Bland annat så ska en mycket större varmvattenberedare installeras så att man äntligen kan duscha i varmt vatten mer än två minuter åt gången. När sen Ove åkt hem så var det dags för oss att sätta oss i bilen för avresa till Karlstad. Och skulle någon ha glömt hur vår utsikt från köket ser ut så kommer här en bild på hur det såg ut på fredag förmiddag innan vi åkte iväg :)

I Karlstad stod shopping, elitseriehockey och inspektion av Stigs nya lägenhet på programmet.

Shoppingen bestod av att vi köpte en byrå på rea till vårt sovrum på övervåningen och två par isdubbar.

Efter shoppingen var det dags att inspektera Stigs lägenhet och också sammanstråla med de andra släktingarna som skulle på hockey. Men innan vi begav oss till Löfbergs Arena så bjöd Stig oss alla på mat och en del av gänget hann även med att prova biljardbordet.

Vi var åtta i vårt gäng som åkte på hockey. Det var nog första gången för mig som jag kollade på elitseriehockey. Jag har sett en hel del matcher i Schweiziska ligan och ett par matcher i NHL men som sagt, ingen elitseriematch. Färjestad mötte Brynäs och jag hejade förstås på Färjestad där Andreas är assisterande tränare. Färjestad vann till slut och jag var nöjd och glad.

Hela vårt gäng.

Efter matchen åkte vi tillbaka till Stig och åt kvällsmat och tjatade i några timmar.

När vi åkte hemåt runt midnatt så mötte vi snövädret och fick en vintrig hemresa. Men vi kom alla hem utan problem.

På lördagen tänkte jag vara duktig och skruva ihop vår nya byrå. Men eftersom det visade sig att vi slängt vår gamla skruvdragare och det var ca 150 skruvar att skruva i så var jag förståndig nog att spara min tennisarmbåge tills jag fick assistans. Det var ingen IKEA-byrå vi köpt vilket märktes på antal delar och tidsåtgången för att få ihop det hela. Men det verkade vara bra kvalitet på möbeln och efter några timmars skruvande av mig och Pär så stod byrån på plats.

Det var en hel del delar att skruva ihop.

På söndagen hade vi tänkt att åka in till Bengtsfors för att fylla på kyl och skafferi, men efter en titt ut på uppfarten så la vi ner det projektet. Kändes inte helt lockande att köra ner för en backe med blankis. Och vi misstänkte att stora grusvägen såg likadan ut.

Synd att snön smälter, men en fördel med det är ju att det finns chans för fina isar.

Lite senare på dagen kom min snälla svåger och skrapade i isen.

Istället för att åka och handla så roade vi oss med att såga ner alla granarna på det lilla berget. Visserligen var inte alla granar våra, men vad tusan, vi har ju redan knyckt våra julgranar där så varför inte fortsätta att såga ner grannens granar. Nej, jag bara skojar, vi frågade allt om lov innan vi sågade ner dem.

Inte så stora granar, men vi vill inte ha en stor granodling på berget så bättre att ta ner dem innan de vuxit sig för stora.

Pärs julklappar till hela släkten kom väl till pass ni vi skulle ut och arbeta.

Det var ett fyrtiotal granar som sågades ner, så det var ju tur att de inte var så stora. Då hade det varit betydligt jobbigare att släpa ihop allt i högar.

På kvällen var planen att göra en stor brasa av alltihop. Men det var alldeles för blött för att få det till att brinna ordentligt.

Stundtals fick vi det att brinna ordentligt, men det tog sig aldrig riktigt som vi ville. Så vi får göra ett nytt försök nästa gång vi kommer till Ulvo.

På nyårsaftons förmiddag fanns det ingen återvändo, vi var tvungna att åka in och handla. Isen hade smält undan ganska bra så det var inga problem att ta sig till Bengtsfors.

Pär lyckades att smita ifrån den urtråkiga handlingen genom att åka och hälsa på en gammal kompis. Som vanligt krävdes det besök till både ICA och Konsum innan vi hittade allt vi ville köpa. Väl hemma igen så var det dags att sätta igång och förbereda nyårsmaten. Fredrik och Erika skulle fira hos ungdomarna uppe hos Utters. Kristina räknades inte in bland ungdomarna utan kom upp till Ulvåsa och firade tillsammans med oss och Bosse.

Nyårskvällen var lugn och trevlig med god mat och trevligt sällskap.

Det nya året började vi med en lugn morgon med en stadig frukost tillsammans med Bosse och Kristina. Sen begav sig gästerna iväg på en skogspromenad medan jag och Pär blev upphämtade av Björnlidsstugans tilltänkta köpare. Vi åkte bil fram till skogsvägen, men den dryga sista kilometern fick vi pulsa i den tunga snön.

Målet med promenaden var att Pär, Peter och Klas skulle diskutera nya gränser och ev ett bygge av en ny skogsväg.

I denna stugan i Björnliden bodde vi under två somrar när barnen var små. Fredrik var ett resp två år. Utedass, ingen el och inget rinnande vatten hade vi. Men det fungerade att bo där under några sommarmånader. Men när barnen blev lite äldre så kändes det ganska isolerat att bo mitt ute i skogen och då beslutade vi oss för att påbörja Ulvåsaprojektet.

I denna bäck hämtade vi allt vårt vatten.

Sedan vi slutade att vara i vår stuga så har den stått helt tom. Men Klas fina stuga och även den tredje stugan i Björnliden har haft gäster under några sommarveckor varje år. Men nu är planen alltså att Peter ska köpa vår stuga och ta hand om den på bästa sätt och skaffa sig en egen liten oas i skogen. Nu gäller det bara att lantmäteriet tycker som vi för att det ska gå i lås.

Klas jättefina stuga som han tar så otroligt väl hand om. Det lilla huset i förgrunden är en gammal matkällare.

Resten av dagen och kvällen bestod av det trista arbetet att städa, packa och förbereda stängning av Ulvåsa inför hemresan nästa dag.

Den tredje vackra gnistrande dagen var således vår hemresedag. Blev således ingen promenad i solskenet denna dag heller. Men ifall det är någon som undrar hur det vackra vädret såg ut så kommer förstås här en bild :-)

Inte helt lätt att åka ifrån detta.

Resan hem blev ju som jag skrivit tidigare lite stressig pga av köer efter en bilolycka som gjorde att Fredrik kom försent till incheckningen och kom med planet på nåder. Tur att Landvetter är en liten flygplats.

Erika och hennes älgfärs kom med ett tåg till Halmstad och vi övriga tre checkade så småningom in på Stenafärjan. Lillpisen tog genast sin plats under täcket medan vi andra två käkade gott i restaurangen.

Ja, då har jag nog fått med det viktigaste från vår Sverigeresa och nu kan jag återgå till min tyska vardag här på bloggen.

Men det får bli en annan dag. Nu ska jag koncentrera mig lite på de tre sista minuterna på matchen mellan Bordeaux och Paris. Fredrik och hans kompis sitter på läktaren i Bordeaux i regnet och har fått se Zlatan göra mål.

Ha det gott och ta väl hand om varandra.

Kram /Marie

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*