Tillbaka i Dalsland och lite Båstadtennisbloggande

Nu är jag tillbaka på Ulvåsa efter en tredagarsutflykt. Det var en toppenresa på alla sätt, men jag återkommer till det i ett annat inlägg. Just nu vill jag fösöka komma ifatt lite med att dokumentera händelserna de senaste veckorna. Annars kommer jag väl bli helt snurrig när jag om några år går tillbaka och uppdaterar mig om vad som hände just denna sommar och allt är huller om buller. Lite ordning och reda får det vara även fast jag egentligen inte är så ordningsam av mig.

Så nu går jag tillbaka några veckor i tiden. Vi anlände till Laholm i god ordning efter att åkt Travemunde-Trelleborgfärjan. Katten gillar väl inte riktigt att åka färja utan gömmer sig den mesta tiden under täcket. Men att åka bil verkar hon ha förlikat sig med och kan numera sova riktigt gott när hon åker bil. Innan har hon suttit på helspänn hela tiden.

Det är mysigt att se hur väl hon finner sig tillrätta i min systers hus i Laholm. Direkt när vi kommer dit så går hon och utforskar sina vanliga ställen innan hon lägger sig tillrätta i en av lådorna under syrrans säng.

Bara man håller koll på ev. fiender så är livet gott i Laholm.

På torsdagen åkte jag och Fredrik till Båstad för att titta på tennis. Jag har aldrig varit inne på center court där förut och blev helt tagen av den fantastiska vyn man hade från läktaren. Att solen sken när vi kom dit gjorde det inte sämre precis.

Men givetvis klarade vi oss inte utan regn denna dagen heller. några rejäla skurar fick vi, men de slutade efter ett tag så då kunde vi fortsätta att njuta av tennisen och utsikten.

Att sitta på center court har ju sin tjusning, men att gå ner till bana ett och i stort sett sitta i knät på spelarna är ganska häftigt det också.


Man får verkligen känsla för hur otroligt hårt de slår och hur snabbt det går.

Ett tag satt vi precis bakom baslinjen. Då gällde det verkligen att vara på sin vakt. Ett servess från servaren på andra sidan kunde lätt hamna i huvudet på oss. Av den anledningen har jag inga bilder på servmottagaren bakifrån:) Ville gärna kocentrera mig på bollbanan istället för fotografering. Det fick bli lite bilder mellan bollarna istället.

Under vår dag i Båstad hann vi även med att lyssna på när Jonas Björkman intervjuade Ferrer (han som vann hela turneringen till slut). De två känner ju varandra väl antar jag, men jag tycker ändå att man (Jonas) borde spotta ut tuggummit innan man börjar intervjun :).

När vi kände oss färdiga med tennisen så åkte vi in till Laholm för att äta. Vi bestämde oss för att prova den Thailändska restaurangen på torget. Väldigt god mat hade de. Enligt Fredrik så var det den godaste sötsura kyckling han ätit utanför Kina. Och mina spett med jordnötssås var också riktigt smaskiga. Tur att vi inte skrämdes bort av stavningen på skylten som var utanför stället. Det är tydligen på fler ställen än Kina man kan hitta skyltar med lite tokig stavning. Även menyn bjöd på underhållning. Det var nog inte en enda mening de hade fått till helt rätt. Men som sagt, maten smakade utmärkt och det var det viktigaste för oss.

På fredagen gjorde vi lite ärenden innan vi drog oss mot Landvetter för att möta upp Pär som kom från Houston. Kvällen blev sen innan vi anlände till Ulvåsa. Men det var som vanligt gott att komma dit. Dagen efter väntade årets viktigaste match. Men mer om det nästa gång.

Ha det gott och ta hand om varandra.

Kram /Marie

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*