Sverige i morgon

Ja, i morgon åker jag, Fredrik och katten till Sverige. Vi provar på något nytt den här gången. Nämligen att ta färjan från Travemunde och anlända i Trelleborg knappt sju timmar senare. Om man åker dagfärja kan man billigt boka en hytt, så det gjorde vi. På detta sätt behöver inte pisen sitta i bilen i åtskilliga timmar och jag behöver inte köra alla dessa mil. Jag tror att det blir bra. Det enda dåliga med detta är att vi får gå upp i ottan för att hinna med färjan.

Vad har hänt sen sist då? Jo, jag och Fredrik tog tåget till Hamburg en dag för att besöka apple store. Min Mac behövde en liten check. Men det var inget fel på den, så det var väl bra. Men jag rekommenderades att köpa mer minne till den. Och de sa han inte för att han skulle få sälja något minne till mig eftersom de inte har de i apple store, utan för att hen helt enkelt tyckte att det var nödvändigt. Sagt och gjort, hemma i Kiel igen så letade vi upp en dator affär som hade rätt minne och sedan lekte vi datareperatörer en stund. Nu är min dator snabb som blixten. Vilken skillnad!

Förr förra helgen tog vi cyklarna på en av småförjorna som går över förde och tog oss till Laböe. Därifrån cyklade vi norrut en bit innan vi stannade för att äta. Riktigt varmt och soligt var det en stund den dagen.

När vi åkte över med färjan så passerade vi plötsligt Banjaard. Det var alltså det skeppet vi åkte med på avslutningskvällen av Kieler Woche. Lite kul att plötsligt se henne igen. Nu fick jag ju också ett tillfälle att fotografera henne, även fast det inte blev något höjdarfoto på det långa avståndet.

Vi passerade även detta fartyg som fraktade vingar till ett vindkraftverk. Helt otroligt vad stora de är.

Tanken när vi påbörjade vår cykeltur var att vi skulle ta färjan över, cykla en bit och sedan ta färjan tillbaka igen. Men under dagens gång så ändrades planerna plötsligt och istället cyklade vi tillbaka till Kiel. Och inte valde vi den närmsta vägen heller. Så istället för några kilometers cykling så blev det 35 kilometers cykling och ca 12 kilometers båtfärd. Nåja, då kunde man ju käka lite glass med bättre samvete när man kom hem.

Annars så har vädret varit ganska bedrövligt här. Vi har fått några rejäla skyfall under de senaste veckorna. Dock har vi klarat oss för några översvämningar än så länge, men det är tydligen andra här i Kiel som fått bilar bortsköljda och källor översvämmade.

 

Vi har också hunnit med att vara i Schleswig där Fredrik och Pär körde cokart. det är inget som roar mig, så jag nöjde mig med att vara åskådare.

I torsdags när jag var på tennisklubben så såg jag redan på parkeringen att något var på gång. Där stod flera tv-bilar. Det visade sig att de hade storbildsvisning av Angelique Kerbers semifinal i Wimbledon uppe i restaurangen. Och eftersom Kerber tydligen har vår tennisklubb som moderklubb så var det en stor grej att filma publiken som följde hennes match på tv. Givetvis serverades det champagne och jordgubbar som sig bör när det är Wimbledonspel.

Vad det gäller mig och tennis så har jag spelat några gånger med Fredrik. Om jag bara ser till att slå rena och fina slag så går det ganska ok. Men så fort jag träffar fel eller försöker mig på att ta en lite högre boll så gör det riktigt ont. Och efteråt så är det ispåse en bra stund som gäller. Idag hade jag faktiskt en lektion med Patrik. Vet inte om det är riktigt det som läkaren och massören menar när de säger att jag får spela lite. Men jag kände att jag ville få känna på det på riktigt en gång innan jag åkte till Sverige iallafall. Och visst hade jag ganska ont efter en timmes spel med Patrik, men faktiskt så är det redan nu samma kväll mycket bättre igen. Så förhoppningsvis så tog armbågen inte allt för mycket stryk.

I lördags så hoppade vi på tåget strax innan kl.8 och åkte till Berlin. Vi tyckte att Fredrik skulle få se något mer än bara Kiel och Hamburg när han är här. Vi hade en helt ok dag i Berlin trots att det spöregnade under stora delar av vår tid där. Men vi hann med att se en del måsten, såsom Check point Charlie, muren, och Brandenburger Tor. Men först så startade vi med en frukost på Alexander platz.

Vi råkade också hamna mitt i ett demonstrationståg bestående av en himla massa grisar och kossor.

Att det finns museum för i stort sett alla smaker visste jag. Men att det fanns ett Currywurstmuseum det hade jag faktiskt ingen aning om. Men varför inte, det finns ju potatismuseum, så varför inte ett korvmuseum?

Igår hade vi en liten minisvenskträff hemma hos Linda. Det var jag och Patrik som var där. Linda bjöd på smaskig räkpaj och jordgubbar. Det var väldigt trevligt att sitta där och snacka skit några timmar. Tack Linda för att du bjöd in oss. Nu ser både du och jag fram emot att få smaka på Patriks pannkakstårta i höst, eller hur? Ni kanske undrar varför inte Pär var medbjuden? Det var han givetvis, men eftersom han just nu befinner sig i varma Houston så var det lite svårt för honom att närvara.

Idag har jag ätit lunch med Britta och därefter som sagt spelat en timmes tennis. Och sen har jag förstås fått ta itu med en av de tråkigaste sysslor jag vet. Nämligen att packa inför resan imorgon. Men nu känner jag mig faktiskt ganska klar med den biten. Det är bara datorn och katten som återstå att packa :)

Imorgon åker vi som sagt färjan till Trelleborg. Därifrån åker vi till Laholm. På torsdagen har vi biljetter till Båstadtennisen. Får verkligen hoppas att det inte regnar då. På fredagen hämtar vi upp Pär på Landvetter och åker sedan direkt upp till Ulvåsa. På lördag äger den Stora matchen rum och på måndag åker Pär tillbaka till Kiel.

Något som också är på gång är Supermatchen, vilken tur att de inte valt att kalla den Stora matchen, för det namnet är ju redan upptaget. Nåväl, supermatchen är en fotbollsmatch mellan Barcelona och Manchester U på Ullevi i augusti. Vi hade turen att få tag i biljetter, vilket jag har förstått inte var allt för lätt för många andra. Men vi hade tur som sagt och ser fram emot att se den matchen innan vi åker tillbaka till Kiel igen.

Ha det gott och ta hand om varandra.

Kram /Marie

  • juli 11, 2012 - 10:18 f m

    Elisabeth i Åhus - Hoppas att ni får en härlig båtresa!
    Välkommen till Sverige!
    P.s. Blogg? Haha, funderar fortfarande!
    Åhuskramizar från
    ElisabethReplyCancel

  • juli 12, 2012 - 4:57 e m

    Tove - Hoppas ni tar turen till Trelleborg fler gånger, så ni får komma och fika hos oss i Lund! Ha en riktigt skön sommar nu, hoppas på bättre väder för alla semesterfirare.

    ToveReplyCancel

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*