Kieler Woche har börjat

Japp, nu har det kört igång och det märks tydligt på vår lilla gata utanför vårt hus. Vi bor ju precis vid parken som barnaktiviteterna äger rum i och vi bor också nära Kielline, det gör att alla bilister hoppas på att hitta en parkering på vår gata. Det skapar en del kaos kan man lugnt säga. Som tur är har vi vår egen parkering innanför grindarna så för oss är det inte så stora problem. På dagtid är det alltså en massa barn i parken och på kvällen tar sen vuxenkonserten vid. Så om vi öppnar balkongdörren i sovrummet så kan vi liggandes i sängen lyssna på musikunderhållning fram till halv tolv varje kväll :)

Vi har inte varit speciellt delaktiga i Kieler Woche så här långt. Någon liten runda längs Kielline har det blivit. Där finns det mat, dricka och musik att erhålla i oändliga mängder. Problemet är bara att man är ju inte ensam precis, så det gäller att gilla läget och trängas med alla andra.

Men det är inte bara på land man får trängas. Även ute i vattnet är det ganska trångt.

 

 En del lite udda uppdrag har vissa personer. Som till exempel att åka runt och plocka upp diverse bollar i vattnet.

Når det var dags att äta valde vi fläskkarre i bröd.

Och givetvis bjöds vi på musik under måltiden.

Är man sugen på att dansa så finns många platser att välja på. Det gäller bara att se upp så att man inte dansar ner i vattnet.

Och som sagt, musik bjuds det på i vart och vartannat hörn.

Igår stack jag och Fredrik till Block house för att äta lite god Rib-Eye. På vägen dit passerade vi den internationella marknaden. Jisses med vad folk där var. Helt omöjligt att gå omkring bland alla de matstånd från jordens alla hörn som fanns. Men den svenska hörnan fick vi se iallafall. Där såldes det älgburgare och renskav. Verkade populärt för kön var lång till hamburgerståndet.

 I söndags spelade mitt tennislag hemmamatch. Självklart var jag där som supporter under hela eftermiddagen och kvällen. Och äntligen kom lagets första vinst. Hela matchen avgjordes i sista set i sjätte matchen så det var riktigt jämt. Kanske våra nya fina lagtröjor bidrog till segern :)

Britta och Katja värmer upp inför sin dubbelmatch.

Jag har hunnit med att spela tennis två gånger sedan jag var hos massören och han sa att jag kunde spela lite försiktigt. Båda gångerna har det gått ganska bra att spela, men sen har jag fått ont efteråt. Fast gott nog så har det någon dag senare återgått till samma smärtnivå jag hade innan spelet. Idag var jag återigen hos massören. Och jag förklarade för honom hur jag kände efter att jag spelat. Då sa han att jag bara fick spela en gång i veckan. Det är inte lätt att veta vad man ska tro när samma person ger olika budskap varje gång. Men jag får väl fortsätta att spela lugnt och försiktigt några gånger och se hur det känns. För jag tycker också det låter vettigt som han säger att det är bättre att spela lite och hålla musklerna igång än att inte låta musklerna arbeta alls.

 Just nu är Pär i Oslo, han kommer tillbaka i kväll. Jag försöker få upp Fredrik ur sängen så att vi kan åka ut till Schilksee och se lite segeltävlingar. Men det är lättare sagt än gjort vill jag lova. Det är ett rent under att han i måndags gick upp kl 9 för att ta en tennislektion med Patrik.
 Vad det gäller Pisen ska vi på återbesök hos veterinären i eftermiddag. Jag hoppas då att hon slipper sitt bandage och att hon snart får gå ut igen. Hon sitter ofta vid dörren och jamar bedjande om att någon ska släppa ut henne.
Nu ser vi fram emot våra gäster från Sverige som kommer på fredag. Ska bli så kul att träffa Staffan och Ewa igen.
Ha det gott och ta hand om varandra.
Kram /Marie
  • juni 20, 2012 - 1:19 e m

    Ewa Noren on Facebook - Ser fram emot att traffas och att se spektaklet IRL!ReplyCancel

  • juni 21, 2012 - 4:56 f m

    Elisabeth i Beijing - Vilken fest ni har i Kiel! Härliga bilder! Fortsätt njuuut av god mat & dryck och trevlig samvaro!
    Några mysiga dagar kvar i Beijing sedan bär det av hemåt. Längtar!
    Beijingkramizar från
    ElisabethReplyCancel

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*