Nu är vi Kielbor

Ja, i måndags så stängde vi Ulvåsa, packade in oss i den hyrda Picasson och drog iväg. Första stoppet kom ganska snart. Vi stannade i Bengtsfors och tog en lunch tillsammans med svärfar Ruben på Dahlia. Sen blev det några småärenden, såsom apotek och konsum. Till sist så åkte vi till Statoil, de fungerar som service point för DHL. Vi skickade iväg två lådor med Fredriks kläder till Halmstad. Allt för att han ska ha så lite som möjligt med sig när han åker härifrån Kiel till Halmstad per tåg om någon vecka. Han har ju en hel del i containern som han också ska ha med till Halmstad, så det blir nog tillräckligt att släpa på iallafall.

I god tid innan färjan skulle avgå från Göteborg så körde vi på Stena Scandinavica. Det blev en lugn båtfärd. Havet låg spegelblankt hela resan, så någon risk för sjösjuka fanns inte.

Göteborg är vackert.
CIMG4227

Efter middagen så satt vi ute på däck en stund. Men eftersom Pär inte tagit med sig någon långärmad tröja så blev det lite kallt efter en stund.

CIMG4230

Så vi gick alla tre ner och satte oss i “vardagsrummet” en stund. Lagom till vi drog oss tillbaka till hytten så fick vi se solen försvinna i horisonten.CIMG4233

Såklart så sov jag bara ett par timmar. Jag hade hoppats på att få några timmar mer sömn eftersom jag inte lyckats sova så många timmar de senaste nätterna heller. Men det blev bara två-tre timmar sammanlagt. Som bäst sov jag när en glad röst hördes i högtalarna som förkunnade att nu var klockan 7.15 och frukostserveringen hade börjat. Bara att bita ihop och stiga upp.

Jag hade tänkt att försöka fotografera stället där vår lägenhet ligger bakom träden från färjan. Men när vi passerade där så satt vi och åt frukost och jag missade det helt.

CIMG4234

Strax innan kl.9 så la vi till vid Schwedenkai och kunde köra av färjan och påbörja vår nya vardag i Kiel.

CIMG4236

Långt upp till höger i denna bild ska vi bo. CIMG4237

Vi hade bestämt möte med Cordula och vår hyresvärd kl.10. Så för att vara lite effektiva så stack vi iväg till en bilaffär och kikade lite. Man kanske tycker att det är en kul att köpa bil. Men jag blir bara stressad av det. Det handlar ju om väldigt mycket pengar och det ska helt kännas bra en lång tid framåt. Det bästa hade förstås varit om man kunde ta det lite lugnt med bilköpet. Men vi kan ju inte hyra bil så länge till så det måste fixas snart.

Kl. 10 stod vi utanför huset där vi ska bo och väntade på Cordula.  Sen gick vi upp i lägenheten tillsammans med hyresvärdinnan och hennes son. Heltäckningsmattan var borttagen och ersatt med ett laminatgolv och alla väggar var målade. Allt såg bra ut och vi fick våra nycklar och har nu tillgång till vår lägenhet. Tyvärr verkar de inte som vi kan få våra möbler förrän på måndag då flyttfirman har lite brist på personal. Lite surt känns det allt. Möblerna har kommit fram och gått igenom tullen men kan inte levereras pga personalbrist. Men men, det går ingen nöd på oss. Vi sover på hotell under tiden och turistar i stan.

Jag och Fredrik roade oss under eftermiddagen med att åka till Media Markt och kolla på tvättmaskiner, dammsugare osv. Vi fixade också ett tyskt telefonnummer till mig och fyllde på mitt kontantkort till Ipaden.

Efter att vi fiskat upp Pär utanför kontoret så åkte vi och avverkade ytterligare några bilaffärer.

Och kan ni tänka er, i natt sov jag sammanlagt lite drygt sex timmar. Fantastiskt. Och jag hade nog kunnat sova ytterligare lite till om det inte hade varit så att jag vaknat när Pär gjorde sig iordning för att åka till jobbet. Och eftersom jag ändå var tvungen att gå upp för att köra honom till kontoret så spelade det ju inte så stor roll.

Nu ska jag och Fredrik strosa ner till stan.

Ha det gott och ta hand om varandra.

Kram /Marie

  • augusti 3, 2011 - 11:13 f m

    Jeanette Johansson on Facebook - hej.låter spännande med att undersöka sin nya hemort.lycka tillReplyCancel

  • augusti 3, 2011 - 7:24 e m

    Ewa Noren on Facebook - Rosetta is going strong? Oder?ReplyCancel

  • augusti 3, 2011 - 10:48 e m

    Charlotte Dahlen-Osvald on Facebook - Lycka till på nya äventyr!ReplyCancel

  • augusti 3, 2011 - 10:59 e m

    Ditte - Är sommaren redan slut? Ja, lite känns det så.
    Nu är ni ju Kielbor på riktigt! Det ska bli spännande och roligt att följa ditt/ert liv.
    Jag är dåligt bevandrad i Tyskland…….
    Kramar och hälsningar från Stockholm i sol.ReplyCancel

  • augusti 4, 2011 - 8:20 f m

    Åsa Ekendahl on Facebook - Lycka till i Tysklnd. Ännu ett språk att jobb med….Det går säkert bra.ReplyCancel

  • augusti 4, 2011 - 10:40 f m

    Marie Leander on Facebook - Tack för lyckönskningar. Jag ska göra mitt bästa för att det ska fungera bra. Trots allt så hänger det ju oftast mest på en själv. Men det är klart, jag har ju haft tur att träffa så goa människor på alla ställen jag bott på hittills, utan dem så hade inte allt varit lika positivt. Får hoppas på att det finns lika goa folk här.ReplyCancel

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*