På Ulvåsa

Nu är vi på Ulvåsa. Gott att vara här i sitt eget hus.

Dagarna i Laholm susade förbi i rasande fart. Under tisdagen åkte jag, Fredrik, Pär och Ella in till Halmstad. Största anledningen till Halmstadsturen var att Fredrik skulle skriva sig i Sverige. Det är lite knepigt det där. Han kan ju inte fortsätta att vara skriven i USA eftersom vi flyttat därifrån. Han kan inte skriva sig i Kiel eftersom det inte är tänkt att han ska bo med oss där. Vi tror ju att han ska bo i Sverige och plugga. Dock fortfarande okänt var. Så var ska man skriva sig? Valet föll på morfar. Så nu är Fredrik Knäredsbo under en tid. En anledning till att vi ville att han skulle skriva sig i Sverige så fort som möjligt är att han inte får ansöka om svenskt körkortstillstånd förrän han varit skriven i Sverige i sex månader. Hans amerikanska körkort gäller ju bara under ett år här i Sverige. Inskrivningen gick iallafall lätt och smidigt. Så nu har han svensk adress igen efter 12 år med olika utländska adresser.

Sen gick promenaden vidare till Nordea för att ordna ett bankkonto och bankkort till Fredrik. Ett av två uppdrag gick att genomföra. Ett bankkort kunde vi nämligen inte beställa ännu eftersom han givetvis i bankens system fortfarande var skriven i USA och kortet skickas till hemadressen. I Bengtsfors brukar de ordna sånt med att tillfälligtvis ändra vår adress till bankens adress. Men så flexibla var de inte i Halmstad, så vi får vänta tills vi kommer till banken här i Bengtsfors för att fixa det.

I Halmstad är det ju just nu SM-vecka. Det började synas i Halmstad att något var på gång. Men eftersom vi var där mitt på dagen innan det riktigt kört igång så missade vi festligheterna.

Innan vi åkte tillbaka till Laholm så körde vi inom Carl-Johan och August företag för att säga hej till dem. August satt i telefon under hela tiden vi var där men Carl-Johan hade tid att snacka lite. Det slutade med att vi blev hembjudna till dem nästa dag. Den inbjudan accepterade vi givetvis. Det är alltid lika trevligt att tillbringa några timmar med familjen Lagervall. Carl-Johan är Erikas fadder och vi gifte oss samtidigt och gjorde en gemensam bröllopsresa under tre veckor i Thailand. Vi träffas inte så ofta nuförtiden, men när det sker är det alltid väldigt trevligt.

När vi kom tillbaka till Laholm så tyckte vi att det var dags att Lillpisen skulle få gå ut en stund. Vi ville ju gärna att hon började känna sig hemma i huset innan hon gick ut så att hon kände att hon ville komma tillbaka till huset.

IMG_4525

Oj, dörren är öppen. Undrar om man vågar gå ut?

Det fanns många nya spännande dofter.

IMG_4527

IMG_4528

IMG_4529

Efter att ha luktat sig igenom trädgården så bestämde sig hon plötsligt för att gå sin väg. Givetvis blev vi oroliga för att hon inte skulle hitta hem igen. Men efter ett tag så kom hon turligt nog tillbaka igen. De följande dagarna så fick hon också gå ut. Då har hon valt att vara borta lite längre stunder. Men framåt natten så har hon kommit tillbaka och gått in och lagt sig i huset. Skönt, så långt verkar det bra i iallafall och vi tror att Lillpisen är ganska nöjd över att bo i Laholm.  Får nu hoppas att hon lär sig lite trafikvett också. Hon är ju inte van vid att det kör så många bilar på vägen.

På onsdag förmiddag åkte vi till pappa och Gunnel i Knäred. Vi var där några timmar och blev bjudna på god lunch. Gott och trevligt som alltid.

På kvällen åkte vi till Carl-Johan och Sofia. Där blev vi också bjudna på god mat. Kul också att träffa deras tre söner som förstås vuxit ordentligt sedan vi senast såg dem.  Tack för en trevlig kväll!

Jag vaknade tidigt på torsdagen igen, var vaken några timmar och gick och la mig igen vid sjutiden på morgonen. Jag och Pär sov i Sussannes och Patricks husvagns som stod på deras uppfart. Nör jag gick och la mig så släppte jag ut katten från huset och lät husvagnsdörren stå öppen. Det dröjde inte länge förrän vi fick sällskap i husvagnen av Lillpisen.

Vid niotiden så gick vi upp, åt frukost, packade bilen och sa ett sorgset hejdå till Lillpisen och åkte sedan mot Dalsland. Men innan vi lämnade Halland sp åkte vi inom vägledningscentrum och möttes av en mycket trevlig och hjälpsam dam som såg till att Fredrik fick iväg en ansökan till Tekniskt basår i Halmstad under hösten. Problemet är bara att han måste vara skriven i Halmstads kommun för att få börja utbildningen om han skulle komma in. Synd att vi två dagar tidigare skrivit honom i Laholms kommun. Men det löser sig nog på något sätt om han skulle bli antagen.

Väl i Bengtsfors så storhandlade vi. Det blev både mat och ett nytt digital-tv abonnemang. Vi mötte också upp Ruben som så vänligt låter oss låna hans SAAB under hela sommaren. Efter uträtta ärenden så kom då äntligen upp till Ulvåsa. Erika och Kristian var ju där under midsommarhelgen så de hade kört med trimmern en del, så det såg ganska välkomnande ut när vi kom upp till huset.

Vi har ägnat tiden här mest till att ta det ganska lugnt och samtidigt föröka få lite ordning på torpet.
I fredags var en brunnsborrare här och kollade. Tanken är att vi under juli månad ska borra efter vatten och skaffa oss egne brunn, Som det är nu så är vi ihopkopplade med grannens brunn.

Annars har vi gått runt i stugorna här och kollat läget. Allt verkar bra med alla, gott det.

Just nu tittar vi på damfotboll, Fredrik lagar lite lunch och i kväll ska vi hem till Jan och Stina dit även KarlstadsLeandrarna kommer.

Ha det gott och ta hand om varandra.

Kram /Marie

  • juli 2, 2011 - 7:06 f m

    Åsa i Oslo - Hej Marie!
    Ny blogg och jag fortsätter gärna att läsa om era bravader! Om en dryg vecka ska jag göra samma sak, nämligen skriva in mig i Sverige igen och flytta.. Blir nog lite konstigt, men säkert bra!
    Men jetleg slipper jag väl denna gång.. ;-)

    Ha en skön sommar och välkommen till Europa!
    kram ÅsaReplyCancel

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*