Alaska del 4.

Så har jag nu kommit hem från dagens läkarbesök. Han gav mig efter lång betänketid frist till på måndag. Då ska jag tillbaka och det ska beslutas om de är tvungna att skära lite igen eller inte. Så nu kommer jag att vara nervös hela helgen över vad som väntar på måndag.

Igår tittade jag på min blogg genom iPaden för första gången på länge och upptäckte att alla bilder som har text under sig är små. Så vill jag ju inte ha det. Så nu har jag inaktiverat mobiltemat och nu verkar det fungera som det ska. Hur fungerar det för er eventuella läsare? Är det en fördel eller nackdel att ha mobiltema? Jag som var så nöjd över att jag efter lite efterforskning kunde lösa problemet med bilduppladdningen som plötsligt uppstått blev såklart lite sur över att upptäcka ett nytt problem. Men det är ju inga stora problem precis så jag ska nog kunna leva med dem :)

Tillbaka till Alaska. Ja vad sa då denna dagens väderprognos? Jag gick ner på stranden och sedan en liten extrasväng för att kolla läget.

_MG_6861

Hur var det nu? Gillade vi låga moln eller inte? Nej, det blev ingen flygning denna dag heller.

_MG_6865

Ja ja, men vad är en gullig björnunge mot några vilda blommor i Homer? Vi kan lika gärna stanna i Homer.

_MG_6869

_MG_6880

Ja, så här kan man ju också ha det i trädgården.

_MG_6881

_MG_6882

Upptäckte ett litet bageri på min promenad. Kanske var en miss att inte kolla in det.

Ja, så mycket mer hände nog inte denna dag. Ska jag vara ärlig så kommer jag inte ihåg. Men jag har inga mer foton från denna dag i varje fall :) Nu började det krypa ordentligt i kroppen av otålighet, olust, deppighet och frustration. Här har man åkt hela vägen till Alaska för att komma ut till björnarna och tälta i vildmarken nästan en hel vecka men istället sitter man här i Homer som jag när jag trodde att jag skulle vara där i ett dygn tyckte var rätt charmigt. I detta läge tyckte jag inte det fanns någon som helst charm med Homer. Dessutom hade man Christophers ord i huvudet där han väldigt levande har berättat om de fantastiskt fina björnmöten han har varit med om i Hallo Bay. Sen för att strö ännu mer salt i såren så kom Christophers samarbetspartner och visade oss sina fantastiska björnbilder har tagit ute i Hallo Bay.

Stackars Christopher jobbade verkligen hårt för att ordna det så bra som möjligt för oss, men det var ju inte lätt för honom. Han kunde ju inte styra över vädret.
I detta läge fick vi dessutom höra att det inte verkade finnas någon möjlighet ännu på flera dagar att flyga ut. Då tog Christopher till drastiska åtgärder och la om hela programmet och började kolla på alternativa ställen att åka till. Stället han fastnade för var Silver Salmon creek som låg betydligt närmre Homer och som det fanns betydligt större chans för oss att flyga ut till. Problemet var bara att Christopher aldrig varit där. Han visste inte hur det såg ut, han visste inte om det fanns något bra ställe att slå upp kampen på och han visste inte om det fanns någon möjlighet att få tag på dricksvatten.

Denna kväll gick vi och lade oss med en liten förhoppning om att vi nästa dag skulle komma ut till björnarna. Bara att vänta och se.

Jo, nästa dag fick vi beskedet att vi kanske under eftermiddagen skulle kunna bli utflygna till Silver Salmon. Medan Christopher fixade och trixade med all packning vi skulle ha med oss till campen så åkte vi andra ut till Anchor point igen. Men jag fotograferade inte en enda fågel förutom den här gråskäggige blåmesen som visade sina balanskonster. Jag vet att han efteråt har gett gällande på Facebook att det var mycket farligt och det var många många meters fallhöjd nedanför.

_MG_6885

Sorry Frode, nu avslöjas sanningen:) Men jag skulle inte velat ramla ner i den kalla floden även om det bara vår några centimeters fallhöjd så jag förstår att han tog det försiktigt.

_MG_6887

_MG_6898

Kolla, man kan ana lite sol där borta på andra sidan.

Nej, inga fågelfoton för min del denna förmiddag. Under tiden vi var ute vid Anchor point fick vi ett telefonsamtal från Christopher där han sa att det nu verkar väldigt sannolikt att vi skulle komma iväg i eftermiddag. Så vi åkte tillbaka och förberedde oss för att åka ut till flygbasen. Kunde man verkligen tro att det skulle hända nu? Ja det får vi se i nästa inlägg.

Ha det gott och ta väl hand om er.

Kram/ Marie

 

  • januari 30, 2015 - 2:03 e m

    Christina Kicki Öhrby Lindahl on Facebook - Trots avsaknad av björnar så fixar du härliga bilder och nu är de stora och fina ReplyCancel

  • januari 30, 2015 - 2:08 e m

    Frode Wendelbo - Mer än någon cm väl??? Det måste ju ha varit en meter i alla fall, och med tanke på all svindyr fotoutrustning i ryggsäcken så var det väldigt riskfyllt ;-)ReplyCancel

  • januari 30, 2015 - 2:09 e m

    Frode Wendelbo on Facebook - Hittade du inget bättre att fota än den där??? Förstår att du blev frustrerad Marie :)ReplyCancel

  • januari 30, 2015 - 2:18 e m

    Marie Leander on Facebook - Ja, det var absolut mer än några centimeter, jag sa bara att jag skulle inte vilja ramla även om det bara var några centimeter. För oavsett hur högt det var så skulle man ju bli blöt, men en meter, nej det tror jag inte :) Nej, det fanns verkligen inget bättre, klart man blir frustrerad. By the way så fick jag med egna ögon se vad ett fall på några centimeter kan ställa till med för några veckor sedan. En äldre herre snubblade ner för en några centimeter hög trappavsats och bröt lårbenet. Så du gjorde rätt i att ta det försiktigt :) Du gick ju faktiskt över, de var mer än någon av oss andra kan skryta med.ReplyCancel

  • januari 30, 2015 - 2:19 e m

    Marie Leander on Facebook - Tack Christina, vad bra att de är stora igen. Var inte så snyggt med de där små pluttebilderna.ReplyCancel

  • januari 30, 2015 - 2:20 e m

    Frode Wendelbo on Facebook - Äsch, det var ju rena motorvägen :)ReplyCancel

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*