En kall soluppgång

I fredags ringde min klocka redan klockan 5 och jag steg faktiskt upp, tro det eller ej. Jag hörde att det blåste ganska ordentligt, men det hade det ju gjort redan dagen innan och så mycket värre än det kan det väl inte vara tänkte jag.

Jag kokade lite choklad för att ta med mig, klädde mig i tre jackor, pannband och vantar och gav mig iväg till Strande.

Jisses vad det blåste och jisses vad kallt det var där ute vid havet. Det var nära att jag genast hoppade in i bilen igen. Men nu hade jag ju gjort mig besväret att stiga upp mitt i natten, då kunde jag ju inte ge upp så lätt inte.

Här kommer några bilder som jag lyckades knäppa trots stelfrusna fingrar.

IMG_8120

Tittar man på denna bild så ser det ju ganska behagligt ut. Men bilden ljuger, jag lovar.

IMG_8133

IMG_8153

Jag är inte van vid att vara uppe och ute när solen går upp, så här är jag lite osäker på om solen kanske redan gått upp bakom molnen.

IMG_8165

Men nej, det visade sig strax att tidsangivelsen på soluppgången stämde ganska bra. Här kommer den.

IMG_8178

IMG_8184

Det var svårt att hitta något bra ställe att slå ner mitt stativ på tyckte jag. Efter en stund så krånglade jag mig ner lite närmre vattnet. Det skulle jag nog inte gjort. Oerfaren som jag är så tog jag sedan ett antal bilder med linsen full av salta stänk. Tar sig inte helt bra ut på bild tycker jag:)

IMG_8189

Visst är det fint när de första solstrålarna träffar stenarna? Guldstenar.

IMG_8208

Mer vågor och mer stänk på linsen.

IMG_8235

IMG_8236

När solen stod lite högre på himlen och jag darrade av köld så plockade jag ihop mina grejer och hoppade in i bilen och drack lite varm choklad. Eller kanske ska säga, jag drack en brun sörja som smakade ganska vidrigt. Det var nämligen så att jag inte hade något chokladpulver hemma så jag tog chokladproteinpulvret som stod i skafferiet. Måste ju fungera lika bra tänkte jag. Men det var nog inte meningen att man skulle blanda det med varm mjölk. Det blev nog någon kemisk reaktion där nere i termosen och det var som att dricka pappersmassa. Vidrigt var det och jag kände mig illamående resten av dagen. Nu har jag köpt riktigt chokladpulver, det misstaget gör jag inte om.

Jag tog en snabb sväng hem och slängde in kameragrejerna och en jacka innan jag körde mot Hamburgs flygplats för att hämta upp Pär som kom tillbaka från sitt Texasbesök. Jag hade på mycket värme i bilen men det räckte inte för att jag skulle tina upp innan jag kom fram.

När vi sedan kom hem så stack Pär direkt till jobbet och det var meningen att jag skulle sticka iväg för att handla. Men jag frös fortfarande, så innan jag kunde tänka tanken att ge mig ut igen var jag tvungen att ta en riktigt varm dusch. Då äntligen började jag tina upp lite. Konstigt, kan det bero på min förkylning som jag hade veckan innan och som fortfarande känns lite som gjorde att jag frös så? Visst, det var svinkallt, men jag brukar inte reagera så och absolut inte så länge. Tur att jag ska åka till Sydafrika på mitt nästa fotoäventyr och inte Alaska :)

På fredag åker Pär till Svarttjärn med Stenafärjan. På lördag morgon möter han upp Erika i Göteborg och sedan ska de ut och jaga älg tillsammans på måndag. Jag och Pisen stannar här i Kiel.

Fredrik bor just nu i Oslo. Han bor för tillfället med en kompis där och söker jobb för fullt. Han har kontakt med ett bemanningsföretag och har fått något kort uppdrag genom dem, men just nu är det lite lugnt med uppdragen. Så är det någon som har något tips om jobb så får ni gärna höra av er.

Nu ska jag ta med mig min onda rygg ut på en promenad tror jag.

Ha det gott och ta väl hand om varandra.

Kram /Marie

  • oktober 9, 2013 - 4:44 e m
  • oktober 9, 2013 - 9:44 e m

    Marie Leander on Facebook - Tack ska du ha Lena. Vad snällt.ReplyCancel

  • oktober 10, 2013 - 7:09 f m

    Ditte - Vilka fantastiskt vackra bilder! när blir nästa utställning? Inser att jag varit borta från din blogg ett tag, på resande fot bl.a. och sedan blev jag mormor för andra gången veckan innan vi åkte. Men nu är jag på väg hem och har bättre tillgång till internet så jag skall läsa i kapp.
    Kan tänka mig att din chokladblandning var förfärlig och just när du behövde något stärkande och värmande.
    Ha det gott! Kramar!ReplyCancel

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*