Tennissöndag

Nu har jag precis kommit hem efter en lång tennisdag. Även idag blev min singelmatch ett rejält träningspass för mig. Och idag mötte jag en tennistränare som står på banan varje dag och tränar tennisspelare :) Även idag förlorade jag och det med ganska stora siffror, jag tror det blev 6-4, 6-2. Men trots det spelade vi mer än två timmar eftersom i stort sett varje game gick till lika. I en del game tror jag vi nog hade över tio likatillfällen och i varje poäng så gick bollen fram och tillbaka väldigt många gånger. Tyvärr är jag för orutinerad och förlorar för många avgörande bollar. Det blir väl bättre med tiden får man hoppas. Men jag tror i varje fall att vi var lika trötta båda två efter matchen. Sen fick jag också reda på att damen jag förlorade mot förra singelmatchen var en gammal Berlinmästare. Och nu spelar hon alltså i den absolut lägsta ligan som man kan i Tyskland. Inte undrar på att hon sopar banan med oss andra :)

Dubbelmatchen förlorade jag och min partner i matchtiebreak med 8-10. Det var lite snöpligt, den skulle vi kunna vinna, men vi gjorde för många enkla misstag båda två. Men de andra tjejerna i laget skötte sig bra så hela matchen slutade 3-3. Alltid skönt när man får en poäng med sig hem i varje fall. Nu har vi ingen mer match förrän i mitten av augusti.

Jag har äntligen fått kontakt med Åmåls tennisklubb. De svarade mig att de samma kväll skulle få det definitiva beskedet om de skulle finnas kvar eller inte och bad att få återkomma nästa dag. Vet inte vad beskedet blev eftersom de inte hörde av sig igen som utlovat. Så egentligen har jag inte blivit så mycket klokare.

Pär är just nu på väg hem från den årliga paddlingen med gamla U87 gänget. De andra har paddlat varje år i typ 22 år, men för Pär var det bara andra året han har haft möjlighet att vara med. Jag antar att de har haft det väldigt trevligt. Jag har inte pratat med honom, så jag vet inte om det regnade mycket på dem, men risken är nog stor för att de blev blöta.

I fredags fikade jag med min fd. tyskalärare. Det var förstås väldigt trevligt. När vi träffas så pratar hon bara tyska och jag pratar engelska och det fungerar utmärkt. Det märks att hon vet hur hon ska prata med en utlänning för jag förstår vartenda ord hon säger medan jag ofta har problem att förstå alla andra när de sätter igång och pladdrar på tyska:)

Jag har fått tips om några trevliga fotokurser/workshops som jag är sugen på att gå i höst. Nu är frågan bara vilken man ska välja, Österlen, Söderåsen, Halmstad, Bohuslän eller kanske Norska fjällen. Helst skulle man ju vilja åka på alla, men det blir lite väl dyrt :)

I brist på några nya bilder får jag drömma mig tillbaka till kisarna i Namibia.

På fredag kommer Bosse, Stig och Gustav hit. Det blir trevligt att fira midsommar tillsammans med dem. Nu hoppas vi bara på oregn den helgen. Men det är väl liten chans för det för Kieler Woche kör ju igång då och då regnar det tydligen alltid här i Kiel :)

Ha det gott och ta väl hand om varandra.

Kram / Marie

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*