Annandagen och torsdag

Har försökt att komma på vad vi egentligen sysslade med på annandagen, men minnet sviker :) Tur att jag tog ett par foton då så att minnet kommer tillbaka lite.

Våra gäster, Bosse och Ruben åkte efter frukosten hem till deras resp hem i Svenneby och Bengtsfors. Pär utmanade sin höjdrädsla med att sätta upp vår nyinköpta lampa i rummet på övervåningen. Från taket ner till botten av trappan så är det ca 7 meter, bäst att hoppas på att den improviserade byggnadsställningen håller med andra ord.

Ställningen höll och lampan kom upp. Den ser inte mycket ut där den hänger men den ger ett gott ljus, så vi är nöjda över det.

Vad som hände resten av annandagen har jag som sagt ingen aning om, kanske minnet kommer tillbaka senare.

Under våra 12 dagar i Svarttjärn så var det 3 gnistrande underbara dagar. Vi lyckades missa alla tre. Första dagen var dagen efter annandagen. Vi vaknade till en härlig klar vinterdag och vår utsikt från frukostbordet kunde vi inte klaga på.

Solen har inte hunnit nå Svärdlång ännu, men man förstår att dagen ska bli vacker.

Tyvärr var vi helt tvungna att åka in till Bengtsfors och handla denna vackra dag. När vi passerade Alfs hus och blickade ut över Svärdlång var det så vackert så man nästa kunde tänka sig att stå ut med ett tomt kylskåp bara för att få se mer av det vackra. Tyvärr har jag inga foto från detta tillfälle, och tur är kanske det för det hade varit svårt att göra vyn rättvis. Vi uträttade våra ärenden i Bengtsfors och skyndade oss sedan hem. Utsikten från vårt köksbord såg då ut såhär när solen nått fram. Vid den här tiden på året når solen aldrig ända upp till Ulvåsa så vi får nöja oss med att njuta av den på avstånd.

Vi lastade in våra inköpta varor och skyndade oss sedan iväg ut. Målet för dagens promenad var att promenera ut till ön i Bärsjön. Vi är ju ägare till halva ön och jag har aldrig varit ute på ön förut, bara sett den på avstånd från land och kajak. Ska erkänna att jag var lite tveksam till projektet med tanke på att jag inte helt litade på isen. Men jag fick väl lita på min make för en gång skull.

Tyvärr missade vi solen på Bärsjön och fick även här njuta av den på avstånd. Uppe på det soldränkta berget har vi suttit och blickat ut många gånger.

Riktiga tydliga årstider är härligt. Mindre kul när man inte riktigt vet om det är höst, sommar, vår eller vinter utan dagarna ständigt består av blåst, regn och ca 10 grader. Men på bilderna nedan är det ingen större tvekan.

Bärsjön en härlig vinterdag.

Samma plats en härlig sommardag.

Pär hade utrustat sig med yxa för att testa isen.

Med stora kliv på väg ut till ön.

Samma ö i somras.

För mig och Erika var det första gången vi satte våra fötter på ön. Jag antar att Pär har varit där förut.

Ön är ju inte speciellt stor så på några minuter hade vi utforskat hela ön och begav oss tillbaka till land igen.

På hemvägen kom vi på att Pär hade packat ner bullar och varm choklad i ryggsäcken. Inte kunde vi återvända hem utan att tömma ryggsäcken.

Erika med julmålade naglar och utrustad med kökshanduk och isdubbar.

Solen når verkligen fram väldigt lokalt och inte på hela dagen lyckades vi befinna oss mitt i solen. Bättre lycka en annan gång :)

Framåt midnatt när jag så smått började att tänka på att dra mig uppåt till sängen så kom Pär på den briljanta iden att gå ut i månskenet. Det blev en härlig promenad i 15 minusgrader och gnistrande landskap. Mer om det i nästa inlägg.

Ha det gott och ta hand om varandra.

Kram/Marie

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*