Träningsonsdag

Igår efter tennisen och lite lunch bestående av rester från dagen innan så begav jag mig ut i solskenet. När man gick i lä så var det nästan vårkänsla. Nästan all snö hade försvunnit på ett dygn, det var ca 6 plusgrader och blå himmel. Men det är ju lite för mycket att hoppas på att vintern ska vara slut redan i februari.

Jag höll mig på asfalterade vägar. Jag ville inte utmana ödet och gå i isbackarna i skogen.

Nej, så jag höll mig på vägen istället. Åhh, vad jag ser fram emot när alla dessa träd börjar få liv igen och allt blir så där härligt ljusgrönt.

Den största utmaningen blev att ta sig ner för den här istrappan. Men det gick bra som tur var :)

Om två månader så kan vi förhoppningsvis gå ner här och ta oss en kvällsöl. Tänk vad man kan längta till våren.

Nere vid vattnet blåste det faktiskt ganska hårda och kalla vindar. Men det hindrade inte folk att slå sig ner på de olika bänkarna som finns längs vattnet.

Oops, det har visst kommit pirater till Kiel.

Vad håller den här snubben på med? Verkar inte vara det smartaste sättet att ta sig bort från hållplatsen.

Min promenad blev en runda på ca 4.7 kilometer. Då tyckte jag att jag varit ganska duktig, både spelat tennis och sen promenerat och tyckte att det räckte med träning för dan. Men Pär hade annat i tankarna. Han kom hem tidigt från jobbet och ville gärna gå bort till gymmet. Så jag hängde på, först en promenad dit på 1.2 kilometer sen träning 1 1/2 timme och sen en promenad hem igen. Men jag måste erkänna att promenaden hem inte kändes särskilt lockande då man kom ut från gymmet. Men det var ju inget att välja på så det var bara att börja gå. Väl hemma blev det en dusch, lite middag och sen Milan-Arsenal. Och vad kunde passa bättre efter Zlatans succematch att gå in på Halmstads bibliotek och ladda ner Zlatans bok till min Ipad och börja läsa denna omtalade bok.

Jag trodde nog att jag skulle sova gott hela natten, men inte. Jag vaknade kl 4 och kunde inte somna om. Efter att förgäves försökt ett tag så gav jag upp och gick och la mig i soffan och såg Vancouver vinna sin match. Gissa om jag var trött när det var dags att cykla till tyskan? Resten av dagen idag har jag mest gått som i en dimma. Borde verkligen plugga, men jag kände att det var inte lönt när jag var så trött. Tyvärr är det så att jag tycker att kursen är riktigt svår, ibland nästan obegriplig. Men jag vill verkligen lära mig det här, så jag kämpar på ett tag till. När jag läser i läroboken så tycker jag att jag har saker och ting ganska klart för mig. Men när man sen ska göra uppgifterna som läraren ger så har jag väldigt svårt att omsätta det jag lärt mig till det hon vill att man ska göra. Men men, jag kämpar på så får jag hoppas att det lossnar lite snart.

Pär är ute och äter med jobbet ikväll och jag har precis kommit hem från två timmars cardio-tennis. Det kändes ganska tungt idag, men det känns alltid lika bra när man har gjort de två timmarna, så det är värt slitet.

Nu ska jag lägga mig, jag hoppas förstås på att få sova gott hela natten.

Ha det gott och ta hand om varandra.

Kram /Marie

  • februari 17, 2012 - 6:08 e m

    Ditte - Vad duktig du är med träningen! Men du vet väl att muskler väger mer än fett, så om vågen inte visar mindre så är det musklerna som växt.
    själv tror jag på tanken med att inte äta mer än jag gör av med och det har fungerat bra, För någon hårdtäning här i thailandsvärmen är inte att tänka på. Men som sagt maten är nog mer hälsosam tror jag.
    Ha det bra!
    KramarReplyCancel

  • februari 17, 2012 - 6:51 e m

    Marie Leander - Jovisst är det så Ditte. Men då får man ta till måttbandet på utvalda ställen. Men inte heller det visar något särskilt bra resultat:) Nåväl, jag får väl vara nöjd och glad över att jag iallalfall har bättre kondition nu än vad jag hade för några månader sedan.

    Passa på att njuta de sista dagarna i Thailand.
    KramReplyCancel

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*