Golfmedlem

Idag så tog jag mig äntligen i kragen och tog med mig den ifyllda anmälningslappen och körde ut till golfklubben för att bli medlem. Så nu är jag alltså medlem i Golf- und Landclub Gut Uhlenhorst i Dänischenhagen.

När jag kom hem igen så satte jag mig vid datorn och gick in på klubbens hemsida.

Då såg jag att de hade ett webbalbum och klickade in där för att se om de hade något trevligt kort på deras golfbana. Och då fick jag syn på vår drottning! Silvia hade tydligen besökt klubben någon gång under 2008. (foto på golfklubbens webbalbum) Vi får hoppas att det hör till undantagen att de får besök av kungligheter och höga politiker. Annars så kommer jag nog inte att känna mig särskilt hemma på den klubben.

Att det svenska kungahuset är populärt här i Tyskland vet väl alla, och speciellt märktes det häromdagen när det blev officiellt att Victoria är gravid. När jag surfade runt bland tv-kanalerna på kvällen så såg jag att många av kanalerna hade reportage om Victoria och Daniel. Jag brydde mig inte om att ens försöka förstå vad de sa så jag bläddrade bara vidare. Men att det var en stor nyhet det märktes.

Ikväll när Pär kommer hem från jobbet är det tänkt att vi ska åka en sväng till IKEA. Inget vi ser fram emot precis, men vi behöver komplettera med många lampor här i lägenheten och eftersom Pär drar till Houston på måndag så är det ju bra att få det fixat innan han sticker iväg.

Måste också dela med mig av en kommentar som Fredrik skrev till Erika. Jag hoppas det är ok Fredrik?

Erika hade skrivit på facebook och frågat om allt gick bra i Halmstad och frågade om han hittade i den stora staden. Han svarade henne ungefär så här: “Jag gick igenom hela stan igår och det tog ca 40 minuter, ungefär lika lång tid som det tog att gå igenom Gallerian i Houston, men i Gallerian var det lättare att gå vilse än i Halmstad”  Och det har han ju faktiskt alldeles rätt i. Större än så är faktiskt inte Halmstad och Gallerian är ju ett av USA:s största köpcentrum så det tog nog längre tid att gå igenom hela gallerian än vad det tar att gå igenom Halmstad. Inte så konstigt att man stöter på en massa folk på “Power Walk” inne i köpcentrumen innan butikerna har slagit upp sina portar. Det är ju ett perfekt ställe att gå på. Luftkonditionering, ingen biltrafik och långa långa sträckor att gå.

Ha en go helg och ta väl hand om varandra.

Kram/Marie

  • augusti 20, 2011 - 4:18 e m

    Ewa Noren on Facebook - Silvia – sa pass ;-)ReplyCancel

  • augusti 20, 2011 - 9:07 e m

    Iris - Hallå! Idag har solen tittat fram i Halmstad. Liten mysig stad, tycker jag, i jämförelse med Beijing och nästa lördag får jag jämföra Halmstad med Fuengirola.KramReplyCancel

  • augusti 22, 2011 - 6:29 e m

    Marie - Iris, Ja, jag tycker också att Halmstad är en liten mysig stad, men har man Houston och Beijing som referens så förstår jag att man kan uppleva den som väldigt liten.
    Ska bli spännnande att följa dina äventyr i Fuengirola. Du får se till att uppdatera bloggen ofta. Hur länge stannar du där? Är det en fast tjänst? Heltid?
    Kram på dig.
    /MarieReplyCancel

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*