I rådjursland

Hej på er!

Det var länge sedan den här bloggen fick någon uppmärksamhet minsann. 6:e november rättare sagt. Såklart har det hänt en hel del sen dess. Men det orkar jag inte ta nu, det kanske kommer några bildinlägg någon annnan gång som går tillbaka i tiden. Vem vet. 

Idag tänkte jag bombardera bloggen med rådjur. Förra lördagen åkte jag hemifrån strax efter kl 6 på morgonen för att få chans att fotografera rådjur i Ödenäs. Det var studieförbundet Bilda som anordnade en foto work shop med Kristoffer Sahlén. Först träffades vi i en samlingslokal där vi fick lite frukost och gick igenom lite praktiska saker. Sen bar det iväg hem till Kristoffer. Han har nämligen ett par gömslen på sin mark där vi skulle tillbringa några timmar. 

Jag placerades tillsammans med Kerstin Larsson och vi hade väldigt trevligt tillsammans i gömslet. Och till skillnad från när jag satt i gömsle i Finland och väntade timme efter timme på att någon björn skulle dyka upp så behövde man inte vänta särskilt många minuter innan de första rådjuren visade sig här. 

Tre råddjur på samma bild. Totalt såg vi fem olika individer.

Visst är de söta!

Några tafatta försök till bråk fick vi också se. Men det var inte så allvarligt menat.

Vi hade turen att det började snöa lite. Inte så att det blev vitt på marken. Men det var trevligt med lite snö i luften.

Några skutt fick vi också bevittna.

Inte lätt när man börjar tappa päls och det sätter sig i munnen.

Hello där!

Tittut! Är ni kvar?

Strax innan vi skulle lämna gömslet så blev det ytterligare ett litet snöfall. Trevligt.

Han verkar inte helt nöjd med situationen. Kanske han inte gillar snö.

Mister rådjursmataren him self, Kristoffer Sahlén.

Kristoffer ger rådjuren mat varje dag från september till april ungefär.  Åker han bort måste han be någon annan sköta det åt honom. Rådjuren vänjer sina magar till den mat de får av Kristoffer och de skulle inte må bra om de blev utan denna mat. Så det är otroligt mycket tid han lägger ner. Men så får han också fina bilder på sina rådjur. Det har resulterat i en bok, Nära. Jag skäms lite när jag säger att jag inte har köpt den ännu. Men det ska bli så småningom. 

Ett stort tack Kristoffer för att vi fick komma till dina gömslen och tack för att du delar med dig av din kunskap. Ett stort tack även till Jeanette för utomordentligt trevlig markservice med både frukost, lunch och fika. Jeanette, vi syns i augusti i Mullsjö. Tack också till er andra deltagare. Vilken fin dag vi fick tillsammans. 

Egentligen var det tänkt att jag skulle ägna denna dag åt att förbereda mitt föredrag jag ska hålla i Missionskyrkan i Bengtsfors på onsdag. Men jag fastande med rådjuren istället. Men föredraget om Mercy Ships har jag i stort sett färdigt, så det är den lilla bildvisningen som de också ville att jag skulle ha som behöver förberedas. Det är tänkt att bilderna bara ska rulla på när det är dags för fika, så det är inget bildföredrag jag ska ha. Föredraget kommer helt och hållet att handla om Mercy Ships viktiga arbete. 

Imorgon ska jag åka ut till Angered och fotografera Göteborgs herrlag i Roller Derby när de spelar match. Erika ska vara announcer så det är blir trevligt att fotografera till hennes röst :) Det blir första gången för mig som jag ser herrar spela Roller Derby. Det ska bli intressant och se om det skiljer sig mycket från damernas spel. 

Erika, även kallad Peppy Blue agerar här jammer.

Jag får ju inte glömma att i Roller Derby sammanhang heter jag Grizzly Canon :) Lätt att glömma! 

Ha det gott och ta väl hand om varandra. 

Kram /Marie

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*