Kodiak dag 4

Ja så blev torsdagen ytterligare en dag på Kodiak. Klockan stod på ringning kl. 6 på morgonen och då var vi några hurtiga som lånade Christophers hyrbil för att åka ner till en flod för att se om vi träffade på någon Kodiakbjörn. Det gjorde vi inte. Så det blev ett snabbt stopp i hamnen istället för att titta efter späckhuggare.

_MG_0220

De andra fotograferar ett sjölejon, jag fotograferar fotograferna.

Efter frukost fick vi besked att det inte blev någon flygning. Så då fick vi jaga hyrbil istället så att vi kunde ta oss för något. Den enda bilen på Kodiak som var tillgänglig var en röd jätte.  Av någon anledning var det jag som hyrde den, vet inte hur det gick till men så blev det. Har känt mig som en kung när jag kört omkring med den.

bil

Vi åkte hela gänget tillbaka till floden för att leta efter nallar. Det enda vi fann var lax.

_MG_0227 _MG_0232 _MG_0234 _MG_0238Så det blev en ny flod och nya laxar. Tydligen var det puckellax just här.
_MG_0242

 

_MG_0246

Tur att det var gott väder nu när man inte får roa sig i Hallo Bay.

_MG_0268 _MG_0298 _MG_0303

_MG_0337

Det fanns döda laxar i mängder. Man fick verkligen se vart man satte sina fötter så att man inte trampade på en död fisk.

_MG_0340

Ser ganska gött ut.

_MG_0341

Det här ser inte riktigt lika bekvämt ut. De två som ligger ner fotograferar laxar.

_MG_0355

En som kan konsten att koppla av. Stig från Hofors.

_MG_0362

Jag använde ju mitt makroobjektiv en halv dag för att fotografera landskap, så då går det väl bra att fotografera ”makro” med teleobjektivet.

Jag har en vattentät kamera med mig som jag köpte för flera år sedan men inte använt så mycket då jag inte var riktigt nöjd med den. Men nu skulle jag ge den en andra chans tänkte jag. Jag stack ner armen i vattnet och tryckte av. Hade ingen aning om vad jag fotograferade. Det blev många bilder direkt i papperskorgen. Men också några där man faktiskt såg att det var en fisk på fotot.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Efter ett tag började jag filma istället. Jag såg fortfarande inte vad jag filmade så det blev några filmer med bara magarna på fiskarna eller bara ryggen eller bara bakdelen. Men efter några försök så fick jag till några snuttar som är lite roliga. Men det orkar jag inte fixa till och visa just nu så det får bli en annan gång.

När vi tröttnat på laxar så åkte vi tillbaka till floden som vi var vid på morgonen och några timmar innan laxstället. Tredje gången gillt kanske att få syn på några Kodiakbjörnar.

_MG_0373

Det var där borta i kröken vi tänkte att de skulle komma. Där hoppade laxarna för fullt.

Men inte kom det någon björn inte. Vi satt stilla och tysta i flera timmar, men inga björnar. Det enda som hände var att det började blåsa mer och mer och till slut var det nästan helt omöjligt att sitta kvar. Då åkte vi tillbaka till centrum och fick i oss lite mat.

När vi satt och åt så sa jag att jag kunde tänka mig att åka bort till den mossiga skogen tidigt nästa morgon då vi visste att om vi skulle flyga så skulle det bli tidigast 13.30. Jag fick några glada själar att haka på min ide så det blev bestämt att vi skulle åka kl. 6.30. Den iden var helt lysande så där på kvällen. Idag på morgonen när klockan ringde kl 6 kändes den inte lika lysande. Men har man sagt en sådan sak så får man stå för det, allra helst som det var jag som skulle köra bilen.

Det blev några bra timmar i skogen, men det får bli i nästa inlägg.

Ha det gott och ta väl hand om varandra.

Kram/ Marie

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*