Laxarby Fiber ekonomisk förening

Jaha, nu har jag och Pär varit med och bildat en ekonomisk förening med syfte att få fiber indraget till alla hushåll som så önskar i Laxarby med omnejd. Och det är något som vi verkligen vill ha. Just nu är ICE.net det enda alternativet för oss. Det fungerar för normal surfning och mail men inget mer. Att skypa eller att titta på några playkanaler fungerar inte så bra. Ett alternativ för oss skulle ju kunna vara att dra in telefon och köra med Telias ADSL. Men för det första kostar det massor att dra in telefon och sen så känns det ju lite fel väg att gå när Telia är på väg att lägga ner sitt fasta nät på många glesbygdsområden. Och ska man se till framtidens behov så kommer ändå inte Telias maximala kapacitet på kopparnätet att räcka till. Så fiber känns som ett lämpligt alternativ just nu. Vad framtiden har att erbjuda vet man ju aldrig, men man kan ju inte sitta och vänta på framtiden hela tiden innan man skrider till handling, då blir ju aldrig något gjort nu när utvecklingen går i rasande fart.

Så, igår bildades Laxarby Fiber ekonomiska förening. Pärs bror Jan valdes in i styrelsen och jag utsågs till revisor det första året. Haha, undrar hur det ska gå, jag har aldrig varit revisor förut bara fått min bokföring granskad av revisorer. Så jag får hoppas att det är ordning och reda på kassören så att det blir ett enkelt jobb för mig och den andra revisorn :)

Så nu uppmanar jag förstås alla i Laxarby att bli medlemmar och investera i ett fibernät. Det är en god investering för framtiden.

Annars så sitter jag mest i vår nya goa soffa eller ute i den goa värmen på altanen. Förkylningen känns fortfarande ordentligt i kroppen och i huvudet så det är ju en utmärkt ursäkt att sitta och slappa :)

En till som tycker soffan är go. Det bästa är att man kan ligga där och spana på fåglarna som spatserar på altanen.

Igår var Pär och Fredrik ute en sväng i kajakerna. Paddling är något jag får avstå ifrån just nu. Jag tror inte läkaren i Kiel skulle tycka det var så fiffigt om jag både har paddlat och flyttat runt massa möbler när jag fått order om att vila armen så mycket jag kan. Och jag har faktiskt vilat den mycket, men lite har jag väl syndat. Det är ju svårt att undvika när man flyttar ut och in möbler.

I eftermiddag kommer farfar Ruben hit och sover över här och i morgon kommer Bosse på besök, så nu ska Pär och Fredrik in och bunkra lite. Själv ska jag ta ett par alvedon och fortsätta att slappa.

Ha det gott och ta hand om varandra.

Kram /Marie

  • maj 23, 2012 - 5:51 e m

    Ewa Noren - Tror faktiskt ni har varldens gulligaste kisse :-)ReplyCancel

  • maj 23, 2012 - 6:01 e m

    Marie - I varje fall en av världens mest webbexponerade kisse :-)ReplyCancel

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*