Städ- och kalasdag

Jag blev idag lite inspirerad av min vän Ditte som idag hade lite jubileum på sin blogg. Hon skrev idag sitt 1000:e inlägg. Jag hade ingen aning om hur många inlägg jag skrivit så jag var tvungen att kolla upp det. Jag är ju inne på min fjärde blogg, förutom denna har jag ju min Kinablogg och två olika Texasbloggar. Sammanlagt blev det 699 inlägg, så jag har alltså också lite jubileum i och med detta inlägget, nr 700.

Idag har jag städat huset. Det är typiskt, det är alltid som renast när man ska lämna Ulvåsa:) Man vill ju inte lämna kvar smuts och locka dit möss i onödan och sen är det ju alltid trevligt att komma till ett rent hus nästa gång man kommer hit. Min tanke var att vi skulle städa tillsammans, Pär och jag. Men kan ni tänka er, just när städningen skulle köra igång så var det en av stormen fallen gran i skogen som var tvungen att kapas. Så Erika och Pär traskade iväg till skogen med motorsågen i högsta hugg. Jag skickade med kameran med Erika så att hon kunde dokumentera och bevisa att det verkligen var ett jobb som gjordes.

IMG_6329IMG_6358

IMG_6367

En gran som ska kapas :)

IMG_6340

IMG_6350

Till skillnad från igår så vaknade vi idag till soligt och frostigt väder. Det var lite kallt att stå på altanen i bara flip-flops

IMG_6302

Återigen måste jag påpeka att det är verkligen väldigt vackert i Svarttjärn. Kanske inte när det är regn och grått. Men när det är soligt så är det riktigt fint.

CIMG4891

IMG_6332

Kan inte låta bli att lägga in ytterligare en bild på vår utsikt från altanen. Tänk om de bara kunde ta bort den fula gröna luftledningen så skulle det vara ännu finare. Kanske får ta Photoshop till hjälp med att ändra på verkligheten lite :)

vattenpano

Framåt eftermiddagen gick vi den korta sträckan till familjen Utter/Leander. Det var sonen i huset som skulle gratuleras. Grattis på din dag Joel och tack för ett trevligt kalas.

Vi bröt upp tidigt från kalaset och gick hem och fortsatte städningen. Måste ju erkänna att jag som en liten protest inte alls städade medan Pär och Erika var i skogen, utan ägnade mig åt att uppgradera mitt bloggverktyg. Det blev som vanligt, sådär att man “ska bara” och så strular det och tar sååå mycket längre tid än planerat. När uppgraderingen var klar och jag gick in på min blogg fick jag en liten chock. Allt låg huller om buller och det såg för bedrövligt ut. Men som tur var det inte allt för komplicerat att återställa ordningen.

Igår ägnade jag och Fredrik oss åt att jailbreaka min Iphone 4 som är låst till At&t och därmed inte möjlig att använda till att ringa med i Tyskland, Så jag får nöja mig med min slöa Iphone 3g och ha min 4 som radio och musikmaskin så länge. Men nu var det alltså möjligt att jailbreaka den. Men tyvärr har det  inte släppts någon upplåsning till mitt baseband ännu. Så jag får se det som ett steg på vägen och hoppas på att det snart kommer någon unlock. Är det någon som vet något hemligt knep som inte jag vet så är ni välkomna att dela med er.

I morgon åker jag och Pär till Halmstad. Vi ska fira nyår tillsammans med CJ och Sofia som är gamla vänner från vår högskoletid i Halmstad. Erika och Fredrik stannar här ytterligare ett dygn för att fira nyår tillsammans med diverse kusiner och sysslingar.

Om vi inte hörs innan så önskar jag er alla ett riktigt

Gott Nytt år.

Kram /Marie

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*