Söndag i Houston

Idag startade vi dagen med att åka till Apple store för att fixa Pärs Iphone. Uppdraget lyckades och nu har han en Iphone utan sprucken skärm. Måste säga att det är betydligt lättare att se vad som står när man inte behöver titta igenom en massa sprickor.
Sen trotsade vi det kalla och blåsiga vädret och åkte in till Memorial Park och promenerade en runda och tittade på en del av alla de träd som dött under den extrema torkan som varit här mellan januari och oktober. Det var bruna träd med dödsdommar sprejade på stammen vart man än såg. Det kommer att bli ett drygt jobb för de som ska ta hand om alla dessa träd.
CIMG4651
CIMG4652
Vi var inte ensamma om att vara i parken precis. Där är alltid massor av folk, en del springer, en del går, en del spelar tennis, en del spelar golf, andra spelar fotboll och några….. fäktas!!
CIMG4658

Efter promenaden blev det en lunch på Souper Salad. Jag saknar något liknande ställe i Kiel. Souper Salad är precis som det låter ett Salladsställe. De har en fräsch salladsbuffe och även lite annat smått och gott. Ett perfekt lunchställe om man vill äta billigt, bra och hyfsat snabbt.
När vi var mätta och nöjda åkte vi tillbaka till hotellet för att hämta prylarna jag hade köpt i fredags och åka med dem till Best Buy på Richmond. Där har de nämligen ett Tax return office. Mot uppvisande av originalkvitto, pass, flygbiljetter hem och prylarna med prislappen kvar så får man tillbaka 50% av skatten i casch. Så har man handlat för en större summa så är det ju värt besväret med att åka dit. fast jag tycker nog att deras provision på 50 % är i högsta laget. Om man gör samma sak på flygplatsen så får man tillbaka 65% av skatten, men där kan man inte få det i casch utan man får det i form av en check som skickas till hemadressen. Men då står man ju med problemet att man inte kan packa ner grejerna förrän man visat upp sakerna, och det känns ju inte så kul att stå där mitt på flygplatsen och packa sina prylar.
När vi kom tillbaka till hotellet blev det en promenad bort till Starbucks. Det är lite lustigt det där, vi har Starbucks även i Kiel, men jag har inte varit där en enda gång, har liksom inte känt något behov av det. Men genast när jag kom hit så kände jag att jag var tvungen att passa på att besöka Starbucks, märkligt det där.

De har börjat juldekorera överallt här nu och julmusik spelas i varenda affär man går in i. Lite märklig känsla bara att juldekorationen utomhus bland annat består av levande blommor som blommar för fullt. För mig köns inte det så juligt precis. Men är man i Texas så är man.
CIMG4659

I området där vi bor nu så har de en biograf. Där gör de reklam för en kommande film. Synd att det inte är premiär förrän den 21:a december, det hade varit intressant att se den. Men jag får väl ge mig till tåls tills den kommer till Sverige.
CIMG4661

Vi har även hunnit med att hämta ut en andra hyrbil idag. I morgon ska ju Pär jobba och här klarar man sig inte utan bil, så för att inte jag skulle bli helt isolerad här på hotellet så var det tvunget.
Nu är det sängdags, god natt på er och ha det gott.
Kram /Marie

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*