En långhelg i Sverige

Ja, så sitter man här i ett regnigt Kiel igen. Nu tycker jag verkligen att det får räcka med regn och blåst. Jag vill ha sol och vindstilla!!

I onsdags packade vi bilen och ett hyrt släp med grejer från vårt flyttlass från USA som skulle till Sverige och körde de få minuterna ner till färjan. Väldigt bekvämt måste jag säga.

Vi stod ute på däck och såg på Kiel med lite andra ögon än förra gången vi åkte här nu när vi lärt känna staden lite mer.

Uppe bland träden bor vi

dustenbrook

Caterpillars fabrik

IMG_5322

En ganska talande bild för Kiel just nu. Mörka moln blandat med blå himmel. Man vet aldrig vad man kan förvänta sig. Eller, jo man vet att man kan förvänta sig regn, man vet bara inte riktigt när det ska komma under dagen.

IMG_5256

På torsdag morgon när vi lagt till i Göteborg så styrde vi bilen mot Okome för att lämna av lite grejer och hämta Erika och ett par möbler som stått förvarade hos Kristians föräldrar alldeles för länge. Ja, det vill säga, möblerna har stått förvarade hos Kristians föräldrar, inte Erika. När vi stuvat om i släpet så att allt fick plats så åkte vi vidare mot Halmstad och Rotorpsvägen där Fredrik håller till nuförtiden. Fredrik stack strax iväg till skolan och vi andra gick ner mot stan för att få i oss lite mat. På eftermiddagen åkte vi alla fyra till Laholm. Där blev vi bjudna på god mat trevligt sällskap, och så det bästa av allt, jag fick gosa med Lillpisen som verkade må alldeles utmärkt. Åhh, vad jag saknar henne.

På kvällen åkte vi tillbaka till Fredrik och sov över där alla fyra. Medans Fredrik var några timmar i plugget under fredagen så roade vi andra oss med att försöka fixa pass till Pär. Det visade sig inte vara helt lätt eftersom vi bott på så många olika ställen och de kunde ju inte vara säkra på att han någon gång under dessa år sagt upp sitt svenska medborgarskap. Man tycker ju att det skulle räcka med personbeviset där det står att han är svensk medborgare. Men de menar att det bara visar att han var svensk medborgare när vi flyttade ut från Sverige 1999, efter det kan vad som helst ha hänt utan att svenska myndigheter har en aning om det. Men men, till slut så tyckte de att de hade tillräckligt med underlag för att nog kunna bevilja honom ett svenskt pass. Får hoppas att de som ska utfärda passet också tycker det. Om allt går som det ska så kommer passet så småningom att hamna på Svenska ambassaden i Berlin. Vi får se om vi tar en runda dit för att hämta det eller om vi ber dem skicka det till konsulatet här i Kiel. Det vore ju inte fel att ta en helg i Berlin, men tiden ska ju räcka till också.

När Erika slutat skolan på fredag eftermiddag så packade vi in oss i bilen och åkte mot Svarttjärn. På vägen fiskade vi upp Kristian så det var en full bil som anlände till Ulvåsa på fredag kväll.

IMG_5335

Rörmokaren hade varit där några dagar tidigare och kopplat in vårt nya vatten. Spännande att se hur det skulle se ut och smaka.  Det var klart och fint vatten, smakade lite sten, men annars ok. Nu gäller det bara att vattenprovet som vi så småningom ska skicka in visar att det är ok också. Pär ägnade stora delar av helgen med att isolera och gräva ner vattenslangen, lite hjälp fick han av Fredrik och Kristian också. Nu hoppas vi bara på att grejerna ska klara sig från frysning i vinter.

IMG_5329

IMG_5347

På söndagen var det dags att stänga igen Ulvåsa igen och åka mot Göteborg. Med oss i släpet hade vi ett par sängar som Åsa ville ha transporterade till Göteborg. Det var ju bra att hon fick reda på att vi körde med ett tomt släp från Svarttjärn till Göteborg när hon hade grejer att frakta. Hade varit lite snopet att få reda på det efteråt. Men nu hamnade sängarna iallafall lätt och smidigt i Göteborg. I Göteborg släppte vi även av ungdomarna som fick åka vidare till Halland med tåg. Jag och Pär körde på färjan och njöt av att slippa köra hela vägen tillbaka till Kiel.

Kl. 9 på morgonen var vi hemma igen. Pär släppte av mig hemma och körde sen vidare till jobbet. Riktigt smidigt med den där färjan måste jag säga. Visserligen har de bytt ut båda färjorna så att de är mycket mindre än de var förut och med det så har också utbudet på båten blivit mindre och riktigt svindyrt är det att äta på båten, men men, bekvämt är det iallafall. Just det, när vi kom på båten i Göteborg så gick vi raka vägen till vår hytta för att lämna våra saker där. Gissa om vi blev förvånade när vi öppnade hyttdörren och det visade sig att hytten redan var upptagen. Där fanns ingen människa men både resväska och laptop fanns det kvar i hytten. Det såg ut som denna person övernattat i hytten. Man kan ju fundera på om det var någon som kom med färjan på morgonen och som skulle åka med tillbaka till Kiel samma dag, men varför fick vi då samma hytt som denna person? Eller om det kanske var så att personen i fråga hade åkt till Kiel och skulle vara där över dagen och åka tillbaka med samma båt på kvällen men missat båten i Kiel. Tänk vad förargligt i så fall. Båten lämnar Kiel med hans/hennes tillhörigheter ombord och själv står han kvar i Kiel. Nåja, det får vi nog aldrig reda på. Vi fick en ny hytt iallafall som inte var ockuperad av någon och i och med det så var vi nöjda.

När jag kom hem  i måndags så låg några läroböcker och väntade på mig i brevlådan och ett par var hos grannen. Budfirmorna  lämnar nämligen gärna paketen till grannarna om man själv inte är hemma. Det är ju smidigt, bara man litar på sina grannar så fungerar det ju fint. Och vi liter till hundra procent på våra grannar så det är inga problem. Men i min brevlåda låg också en avi från DHL att jag hade ett paket att hämta på deras kontor. Tydligen hade ingen av grannarna varit hemma när de kom och levererade. Så det var bara till att luska ut vart man skulle åka för att hämta ut sitt paket. Det visade sig ligga precis vid Stenafärjan, så det var bara till att sätta sig på cykeln och ge sig ut i blåsten. Och tänk, det var inga problem alls. Jag hamnade på rätt ställe på en gång och utan att behöva yttra ett ord på tyska så fick jag mina böcker. Så har man lärt sig hur det går till också, det går sakta framåt:) Men något som vi tydligen inte lärt oss är att betala räkningar. Vi fick igår en betalningspåminnelse på vår elräkning, Alla andra räkningar har dragits automatiskt från vårt konto så vi tog för givet att den också gjorde det. Men tydligen var det helt fel. Nu återstår bara att förstå hur man ska betala den.

Nu måste jag återgå till mina studier.

Ha det gott och ta hand om varandra.

Kram /Marie

  • september 15, 2011 - 1:49 f m

    Ditte - Förstår att er resa till Sverige var effektiv. Mycket skall hinnas med på kort tid……Och ni verkar ha lyckats bra!
    Tur att både hyttproblemet och paketbestyren var av lättsam karaktär så du kan använda energin åt väsentligheter….
    Du har mycket på G.
    KramarReplyCancel

  • september 16, 2011 - 10:35 e m

    Iris - Åh vad härligt det ser ut! Du verkar ha en hel del att jobba med.
    Hör av dig ifall du har tid för ett besök till solkusten. KramReplyCancel

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*