Fläktbyte

Idag fick vi en ny fläkt installerad. Förut trodde jag nästan att Christer Fuglesang letat sig hit från Holland, tagit sina kollegor med sig och satt sig inne i vår fläkt och gjort sig redo för sin tredje rymdfärd. Varje gång vi satt igång fläkten så lät det precis som en raket som kom närmre och närmre slutet på nedräkningen. Det var nästan så att man förväntade sig att hela fläkten skulle lyfta vilken sekund som helst. Men nu har vi alltså fått en ny fläkt. Gott det, nu har det blivit betydligt lugnare i köket. Jag satt vid datorn i ett annat rum när installatörerna var här och bytte fläkten. Och jag fick höra många svordomar må ni tro. Tydligen inte helt lätt det där. När Alexander, hyresvärdens son, kom upp för att kolla hur det hela gick så frågade han om det var några problem, men det förnekade installatörerna bestämt. Allt gick precis som planerat sa de. Konstigt att de då gång på gång tagit ner fläkten efter att de försökt sätta den på plats och samtidigt uttrycka en massa ord som jag inte tror var så rumsrena. Nåväl, fläkten kom till slut på plats och det var ju huvudsaken.

CIMG4336 CIMG4340

Vaknade idag av väckarklockan! Det var längesedan. Jag brukar alltid vakna låååångt innan klockan ringer och sen ligga och irritera mig på att jag inte kan sova vidare. Idag hade jag gärna sovit vidare även efter att klockan ringt. Men det gick ju inte för sig. Det vara bara att pallra sig iväg till min tyskalektion med Kati. Det var riktigt fuktigt ute idag på morgonen och det var inte särskilt behagligt att cykla. Men som tur är, är det inte särskilt långt dit. Bara lite drygt tio minuter med cykel. Jag sa till min lärare att det var väldigt fuktigt ute. Då ville hon förstås direkt lära mig ordet fuktigt. Jag har redan glömt det, men jag vet att jag kommer att undvika att använda det för om man råkar uttala det fel så kan det hända att man råkat säga homosexuell istället, tydligen. Så jag väntar nog med att använda ordet fuktigt tills jag känner mig helt säker på skillnaden :)

Efter tyskalektionen var det bara till att trampa hemåt igen för att vänta på fläktinstallatörerna. Jag hade fått uppgift om att de skulle komma någon gång mellan tolv och fem. Jag tror hon var halv fem när de kom. Men det var iallafall bättre än flyttbolaget. När de skulle komma hit och hämta alla våra tomlådor så sa de att de skulle komma senast fyra. De dök upp vid niotiden på kvällen. Nåja, bättre sent än aldrig.

Det blev ganska gott om plats i förrådet när de varit och hämtat alla lådor.

IMG_5089

Efter att fläktinstallationen var klar så tog jag faktiskt på mig träningskläder och tog mig ut och motionerade lite. Inte länge och inte så hårt, men jag ska försöka att ta det lugnt i början så kanske jag orkar att fortsätta, hoppas det iallafall.

Tack alla ni som skickade uppmuntrande ord till mig i går, det värmer. Idag har jag varit på mycket bättre humör.

Och tack alla ni som röstade på min bild, det uppskattas. Ni får gärna fortsätta rösta varje dag om ni orkar. http://sarasmatkasse.se/tavlingsbidrag-marie-bengtsfors-solsjon

Ha det gott och ta hand om varandra.

Kram /Marie

  • augusti 26, 2011 - 10:08 e m

    Elisabeth i Åhus - Vilken tur att du inte har Fuglesang & company i fläkten längre! Haha!
    Åhuskramizar från
    ElisabethReplyCancel

  • augusti 29, 2011 - 9:51 e m

    Iris - Många röster på din vackra bild.
    Kram från FuengirolaReplyCancel

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*