Svalbard igen, nu eftermiddagstur med storsäl

Ja, nu är jag hemma i Göteborg igen efter en fantastisk vecka i Mullsjö. Anders är en väldigt bra kursledare och som vanligt är ju en av de stora plusen på en sån här kurs att man faktiskt kommer upp på morgonen när förhållandena är som bäst. Är jag hemma så blir det lätt att jag stannar kvar i sängen och missar alla fantastiska fotomorfar. Sen är det ju väldigt inspirerande att få se alla de andra deltagarnas bilder. Det är mycket man har att lära av de andra.

Pär är i Åmål och jobbar sista veckan på Cleanergy. Sen får vi se vad det blir. Jag är i Göteborg hela veckan och jobbar lite och fixar lite.

Men nu hade jag tänkt att bomadera er med fler bilder från Svalbard.
Mitt förra inlägg om Svalbard slutade ju med lunch dag två på fartyget efter en fantastisk första zodiaktur. Under lunchen så körde vi en bit ut ur Hornsund och in i en liten vik i utkanten av Hornsund. Så när lunchen var avklarad så hoppade vi i gummibåtarna igen för att utforma den nya viken.

_MG_9889

Dags att sätta i gummibåtarna igen.

_MG_9964

Det är mycket grejer som ska med när ett gäng fotonördar är ute och åker båt.

Ljuset är helt fantastiskt. Det kan se helt annorlunda ut bakom ryggen på en och skifta från en minut till en annan.

305A1436

_MG_9899

_MG_9894

Det finns tillfällen då jag tänker att jag bryr mig inte så mycket nu, för det kommer ju fler tillfällen. Så kommer det inte så många fler bra tillfällen. Snopet! Så var det för mig när det gällde lunnefåglarna. Jag skulle så gärna vilja ha en sån där vacker bild på en lunnefågel, för det är ju verkligen en skönhet till fågel. Jag tyckte inte detta var ett så bra tillfälle så jag bara knäppte av några bilder för att man ändå var där. Det kommer ju att komma fler och mycket bättre tillfällen tänkte jag. Men det visade sig att det bara skulle komma några få tillfällen till och inte var det några bra tillfällen. Så detta var nog de bästa bilderna jag fick på denna vackra fågel. Nesligt värre. Jag måste nog åka tillbaka.

305A1475

305A1481

305A1490

En liten lunne och vårt fartyg Malmö.

_MG_9905

Så måste man förstås plåta det andra gänget varje gång man är ute.

_MG_0051 _MG_0041 305A1760

305A1742

Här kan man få lite känsla av hur stora dessa glaciärer är.

_MG_9976

Otroligt häftiga speglingar.

305A1689 _MG_9957

Efter några timmar var det dags att vända åter mot fartyget. På väg tillbaka passerade vi denna stackare. Han var riktigt illa däran och blev nog strax efter vi kört förbi föda åt ett annat djur.

305A1735

Stackars krake.

Innan vi åkte till Malmö så skulle vi bara kika in i en liten vik igen. Och ser man på, visst låg där något på isen.

_MG_0054

Ser ni vad som ligger där på isen borta vid glaciären?

305A1856

Jo, där låg ju en storsäl och gottade sig.

305A1877

Inte helt nöjd över att få besök.

305A1881

Nej, bäst att sticka iväg.

Detta var alltså på väg tillbaka till fartyget. När vi gav oss iväg från fartyget några timmar tidigare så passerade vi också denna vik. Men då såg vi inget utan puttrade glatt vidare. Men titta på bilden nedan som är tagen på utresan. Visst ligger där två sälar och skrattar åt oss som inte ser dem!

305A1458

Ja, inte helt lätt att se allt. Tur att man har kamera så att man kan upptäcka saker i efterhand.

Väl tillbaka på fartyget så var det dags för en välsmakande middag. Som efterrätt fick vi njuta av en bildvisning av Brutus Östling. Alltid lika roligt att se hans bildvisningar då han verkligen lever sig in i berättelsen och bjuder så härligt på sig själv. Och så är det ju fantastiska bilder han visar upp förstås.

305A1956

Innan det var dags att krypa till kojs så fick man passa på att njuta lite till av det vackra. Bilden är lite mörkare än det var i verkligheten. Vi hade fullt dagsljus hela tiden.

Ja, så var dag två på båten slut. Undra vad dag tre har att bjuda på. Det får vi kanske se i ett annat inlägg. Vem vet. För nu är det ju en semifinal i Em-fotbollen som måste ses.

Ha det gott och ta väl hand om varandra.

Kram/ Marie

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*