Startat eget, Svalbard, katter, uppsägning och mycket annat

Hej hopp. Kommer ni ihåg mig och min blogg? Det var ett tag sedan kan man lugnt säga. Det har inte funnits varken tid eller motivation till att skriva här. Sedan vi flyttade till Sverige så känns det ju inte riktigt lika angeläget. Men jag vet ju att jag gillar att gå tillbaka senare och minnas, så det är ju dumt att inte fortsätta skriva.

Så nu hade jag tänkt mig en snabbsummering av en del som hänt de senaste månaderna. Lite text och mycket bilder blir det. Jag tror jag tar texten först och sen får bilderna bara ramla in lite hur som helst.

Som jag nog har skrivit i något tidigare inlägg så fyller jag min vardag med tre olika jobb just nu. En dag i veckan jobbar jag volontärt på Mercy Ships sverigekontor. Gå gärna in på hemsidan och läs om denna fantastiska organisation och känner ni för att bidra så går det förstås utmärkt. Fyller du jämnt och tycker du har tillräckligt med saker så kan man starta en insamling till Mercy ships istället.  webbsidan hittar du här www.mercyships.se

Tre dagar i veckan jobbar jag för Hälsoresurs. Deras största ben är massage ute på företag, men de säljer även klippkort på massage som man kan använda hos alla våra anslutna massörer runt om i Sverige. Jag jobbar mest med klippkortsadministrationen. Är du massör och har egen mottagning och vill samarbeta med Hälsoresurs så hör av dig vet ja. www.halsoresurs.se

Mitt tredje jobb är det enda som jag faktiskt har utbildning till. Jag jobbar som fast vikarie varje onsdag på en förskola i Johanneberg. Sen har jag också gjort ett gästspel för Lärarsidan under SETT-mässan i vår. Det var jätteroligt att vara en del av dem igen.

Nu kanske man kan tycka att detta skulle räcka, men det tyckte inte jag, så jag slog till och startade egen firma. Men först hade jag ett långt pepsamtal med Anders Andersson på Driva eget. Vi har träffats i fotosammanhang och jag tyckte att han var rätt person att råda eller avråda. Och han hejade på min tanke så så fick det bli. Min lilla firma heter Images By Marie och sysslar i huvudsak med två saker. Den ena delen är bl.a administration åt företag och den andra delen är foto. Det är så många som frågat mig om de kan köpa mina bilder och jag har lite stuckit huvudet i sanden och inte riktigt vetat vad jag skulle svara. Men nu har jag investerat i en riktig proffsskrivare och med Patrik Larssons hjälp fått lite kläm på hur en utskrift ska gå till. Så nu kan jag printa min egna bilder i upp till A2-format. Givetvis på riktigt Fine art papper för högsta kvalité på utskrifterna. Vill man ha större format än så så går det också bra, men då får jag låta någon annan göra utskriften.

Så nu är det upp till bevis alla ni som sagt att ni vill köpa bilder av mig. Titta på hemsidan, Instagram, min privata Facebooksida och min bild-Facebooksida Imagesbymarie och välj ut vilken bild ni vill köpa så ordnar jag det. Priser har jag grubblat fram och tillbaka på och tycker fortfarande att det är jättejobbigt att ta betalt. Men efter att ha kollat runt lite och rådfrågat fotofolk i min omgivning så har jag kommit fram till att en A4 kostar 500kr, en 30cmx40cm (ca A3) kostar 900kr och en A2 kostar 1300kr. Om någon i fotobranschen läser detta och tycker att det är helt uppåt väggarna så får ni gärna höra av er och ge mig råd.

Jag tar även fotouppdrag om någon mot förmodan skulle fråga. Där är jag fortfarande väldigt vacklande vad det gäller priser. Jag önskar det kom någon och bara gav mig en prislista att gå efter:)

Jag har tränat lite på några obetalda fotouppdrag i Erikas Roller Derby-klubb. Läskigt men kul var det. Erika är nr. 777. Alla mina bilder från matcherna hittar ni i tre olika album på min Imagesbymarie- Facebooksida, .

_MG_3640 _MG_3842 _MG_3843

Häromdagen gjorde jag ett riktigt uppdrag och jag var så nervös. Mitt självförtroende är inte riktigt på topp när det gäller sådan typ av fotografering. Det är ju lite skillnad på att ligga ensam ute i skogen och fotografera en liten Linnea och fotografera en massage där människor är inblandade och det helst ska gå undan också. Men det gick bra och alla inblandade var så himla gulliga och hjälpsamma.

_MG_5530

Ja, det var det om min nystartade firma. Så nu vet ni vart ni ska vända er om ni behöver lite extra hjälp med administration eller fotografering eller helt enkelt köpa print av man bilder eller rent av egna bilder. Jag har även en annan hemsida som jag inte är så stolt över just nu. Den slängde jag ihop när jag skulle ha med en bild på en utställning i London och de ville ha adressen till min portfolio online :) Sedan dess har den legat i träda. Det är först nu jag har börjat titta på den igen. Gå gärna in på den, men tänk på att den inte är genomarbetad eller färdigtänkt på något sätt. www.imagesbymarie.com heter den.

Vad har annars hänt?

Jo, vi har skaffat två vilddjur. Två efterlängtade små killar har flyttat hem till oss. Efter mycket tänkande så fick de till slut namnen Zoom och Pixel.

_MG_1036 _MG_1052 _MG_1083 _MG_1086 _MG_1089 _MG_1189 305A0036 305A0082 305A0091Det är helt underbart att ha katt i huset igen. Fortfarande så känner jag stor saknad efter Pisen förstås, hon kommer alltid att ha en plats i mitt hjärta, men dessa två livar verkligen upp tillvaron.

En helg i mars var helt tillägnad min svärfar Ruben som fyllde 90 år. Det firades genom att barn, barnbarn och respektive träffades i Göteborg för diverse aktiviteter. Det blev en mycket trevlig helg och är du nyfiken på vad som hände så finns det en sammanställning här i form av en onlinebok.

_MG_1270

Ruben 90 år.

En dag för några veckor sedan gick andra upplagan av Gustavsforsvarvet av stapeln. På startlinjen stod både Erika och Pär.

_MG_2317 _MG_2326 _MG_2350 _MG_2363 _MG_2391 _MG_2397

En annan händelse som egentligen skulle bloggas om för längesedan är det stora snöfallet som var i Göteborg i vintras. Hela Göteborg förvandlades till ett sagolandskap.

_MG_0619 _MG_0631 _MG_0665 _MG_0672 _MG_0675 _MG_0679
_MG_0714 _MG_0743
_MG_0839 _MG_0953

 

Vi hade en rejäl vinter i Svarttjärn också.

vattensnö-0237

Vilken lycka att stå i bäcken i sina nya vadarbyxor.

_MG_0174 _MG_0569 _MG_9829 vattensnö-0211 vattensnö-0219

_MG_1420-Redigera

 

Men innan vintern hade vi en fantastisk höst.

_MG_8376 _MG_8393 _MG_9003 _MG_9004 _MG_9087 _MG_9186 _MG_9190 _MG_9205 _MG_9217 _MG_9274 _MG_9735 vattensnö-9547

 

Sen kan jag ju inte låta bli att lägga ut en massa blombilder. Jag tillbringar ju massor av tid liggandes i konstiga ställningar ute i skogen med mitt makroobjektiv, så det är klart att jag måste lägga upp några bilder här trots att de flesta nog redan fått nog av dem på andra sociala medier.

liljestjälk-5112

Tyvärr kommer jag nog att missa när dessa ljuvliga blommorna blommar eftersom jag då kommer att befinna mig i isbjörnarnas land och förhoppningsvis fotografera isbjörn. Men man kan ju inte få allt.

_MG_1463 _MG_1628 _MG_2430 _MG_2445 _MG_2449
_MG_4940 _MG_5065 _MG_5187 gräs-5141

_MG_4905

Ja, som ni kanske såg i bildtexten en bit upp så åker jag till Svalbard om en vecka. Det ser jag väldigt mycket fram emot såklart. Men ni som känner mig vet att jag nu börjar få ångest och panik över packningen. Det är verkligen inte min starka sida. Men det brukar ju ordna sig när man väl kommer iväg. Kanske kanske får man se någon isbjörn, men det är ingen garanti.

Jag ska åka på en resa som leds av Brutus Östling och Fredrik Granath och vi ska bo på ett fartyg och ta oss fram utefter Svalbards kust och med ojämna mellanrum ta oss iland med hjälp av småbåtar. Så nu åker vinterjackan fram igen.

Erika har bott hos oss här i Göteborg några månader. Hon har roat sig med att jobba på Schenker och sorterat paket, tränat och spelat en massa Roller Derby och gett Lisa en hjälpande hand med hennes hästar. Om en månad drar hon iväg till Australien tillsammans med några kompisar.

Fredrik är kvar i Linköping och pluggar. Till sommaren ska han jobba extra som chaufför på hjälpmedelscentralen i Linköping. Och till sommaren flyttar han och hans Rebecka in i deras nya lägenhet

Pär har sagt upp sig från Cleanergy. Inte för att det på något sätt var ett dåligt jobb utan för han känner att det är läge att varva ner helt enkelt. Och att gå ner och t.e.x jobba halvtid med ett sånt jobb är svårt, så det blev så här istället. Så är det någon som har några kortvariga uppdrag som skulle passa är så är han nog tillgänglig i höst.

Ojoj, undrar om det är någon som orkat läsa till slutet på denna bildroman :) Om inte, så har de ju inte missat så mycket faktiskt, men sparat massa MB. Sorry om jag tagit slut på all er surf med alla bilder.

På tal om det, så har de börjat gräva för fiber i vår fiberförening. Så kanske kanske vi har fiberuppkoppling till nyår i Svarttjärn.

Nu får det vara slut för denna gång.

Ha det riktgt gott alla vänner och förhoppningsvis ska det inte dröja lika länge tills nästa gång.

Kram på er och ta väl hand om varandra.

/Marie

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*