Lite mer Alaska och en del annat

Dagarna, veckorna och månaderna bara rusar iväg och det känns som jag inte hinner med någonting. Bloggen har varit helt bortglömd. Det blir så när man går från att jobba lite bara ibland till att jobba varje dag. Missförstå mig inte, jag klagar inte, jag tycker det är toppen. Nu har jag lite mer struktur i min arbetstid också så att jag vet varje morgon när jag vaknar vart jag ska åka. Måndagar är vikt till volontärarbete för Mercy Ships, tisdagar, torsdagar och fredagar är det administrationsarbete på Hälsoresurs som gäller och på onsdagar är jag i en förskolegrupp. Lite gott och blandat helt enkelt.

Förra helgen var jag i Vårgårda. Det var den årliga naturfotofestivalen som ägde rum där. Det var första gången för mig så man hade ju inte riktigt någon koll på vad man hade att vänta sig. Men det överträffade mina förväntningar. Jag var på massor helt fantastiska bidförevisningar av helt skilda karaktärer. Såg helt fantastiska bilder från Island som kostat massor av pengar att få till och magiska bilder från norra Tyskland som blivit till med enkla medel. Sen fick vi också se helt otroliga bilder på kungsfiskaren som fångar fisk under vattnet. De bilderna kommer nog att börja visas offentligt snart. Håll utkik efter dem. De är verkligen något utöver det vanliga. Jag hade äran att ha fotografen av dessa bilder till bords senare på kvällen.

Jag är verkligen imponerad över alla dessa människor som utan problem ställer sig på scen och pratar om sina bilder i 45-60 minuter och verkligen fångar publiken.

Senaste dagarna har jag varit ganska frustrerad över att jag inte kan använda min mac för att föra över filer till Mercy Ships databaser. Min mac gör något så att å, ä och ö tolkas fel när de kommer in i databasen. Detta händer inte om jag gör samma sak med en PC. Hur löser jag detta? Någon som har något tips?

Vad det gäller följetongen foten så har jag fortfarande inte full känsel i den. Men jag har gjort min sista stötvågsbehandling och själva inflammations är mycket bättre, så jag har fått tillstånd att spela tennis igen. Så nu har jag klarat av två pass tennis och det är så kul att ha kommit igång igen. Men helt övertygad om att detta kommer att hålla i sig är jag inte. Har inte ont när jag spelar, men dagen efter är det inte helt behagligt om man uttrycker det milt.

Nu tillbaka till Alaska.

Den tredje dagen i Hallo Bay vaknade vi up till klart väder men även denna dag blåste det isande kallt nere vid havet. Men det hindrade inte oss för att gå ut och ställa oss i havet och njuta av massor av fiskande björnar.

Vi bjöds också på lite action så här på morgonkvisten.

_MG_1574

Denna honan är den enda björn i Hallo Bay som har halsband. När hon fick det ditsatt var hon någon helt annan stans men har sedan simmat med sina två ungar ca två mil för att komma till Hallo Bay.

_MG_1583

Vad bråkar ni om, här finns lax till oss alla tycks björnen till höger i bild tänka.

_MG_1606

Uppställning!

_MG_1610

Maten är serverad.

_MG_1661

På jakt!

_MG_1666

_MG_1705

Ha, lätt som en plätt att fånga lax om man är snabb. Kolla in den stackars fiskens uttryck.

_MG_1714

_MG_1747

Denna är min.

_MG_1795

_MG_1836

Det var en härliga morgon att se på, men att vara där var kallt. Det blåste iskalla vindar. Ändå hade jag hela vadare och slapp bli blöt om fötterna. Värre var det för stackars Ann som hade hål på vadarna och stod i iskallt vatten i flera timmar och dessutom hade feber. Men inte ett ljud sa hon. Hon bara stod ut. Att kalla henne gnällspik vore helt fel :)

_MG_1840 _MG_1852 _MG_1883

_MG_1939

Många björnar var det. Men det var inte lätt att få med alla på samma bild. Det här var det mesta jag lyckades fånga samtidigt.

_MG_1961

Vattnet är borta och därmed även björnarna. Dags att gå vidare.

_MG_1974

Vi hade verkligen tur som hade flera klara dagar så att vi fick se allt det vackra som Hallo Bay hade att erbjuda.

_MG_1975

_MG_1976

_MG_1984

Lunchdags i campen. Denna dag bjöds det på rökt lax.

_MG_1987

Var och en diskar sitt porslin.

_MG_1988

Köket är stängt. Kocken har gått och lagt sig.

_MG_1990

En liten Alaskablomma.

Efter hand som timmarna gick så blev det varmare och varmare. Detta var verkligen rena drömmen när man tänker tillbaka på hur vi hade det förra året. Enda nackdelen var att så fort det blev varmt så kom knotten och satte sina märken där de kom åt. Och trots myggnät och heltäckande kläder så kom de åt lite överallt.

_MG_1992

Några som inte räds knotten.

_MG_1994

Ett kamerastativ kan användas till mycket. Här fungerar det som hänganordning för att värma duschvattnet.

_MG_1998

Även om man sover djupt så är man redo med kameran så fort någon ropar Fågel.

_MG_1999

Genom den här otroligt långsamma filterpåsen filtrerade vi allt vatten som vi använde. Lite tålamodsprövande. Men vi hade ju ingen brådska. Det är bara bra att få träna på att inte ha så bråttom jämt.

Efter några timmars rast i campen så var det dags för eftermiddagspromenaden. Undrar om vi skulle få se några björnar?

_MG_2031

Såklart vi skulle

_MG_2125

De har det verkligen bra här.

_MG_2153

_MG_2174

En liten björn i en stor värld.

_MG_2218 _MG_2219

Tillbaka vid campen så klättrade jag upp en bit i berget precis bakom oss och försökte fånga vår campingplats.

_MG_2234

Inget att klaga på läget precis.

_MG_2241

Denna dag i Hallo Bay började alltså svinkallt, övergick i svettvarmt för att framåt kvällen bli iskallt igen. Enda skillnaden var att på morgonen var det vinden som gjorde det kallt. På kvällen var det vindstilla och temperaturen sjönk snabbt. Det var riktigt kallt att krypa ner i sovsäcken denna kväll. Och värre skulle det bli att krypa ur den nästa morgon….

Får se när och om det kommer en fortsättning :) Alla mina läsare har väl ändå tröttnat på mina björnar vid det här laget, så det gör nog inget om det dröjer :)

I morgon är det jobb med Mercy Ships som gäller. Då ska jag göra det jobb som jag misslyckades med att göra här hemma pga att jag har en mac. Jaja, om man gör allt jobb två gånger så får man ju bra träning. Man får se det positiva i eländet.

Ha det gott och ta väl hand om varandra.

Kram / Marie

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*