En liten uppdatering. Snövit, Mercy Ship, X-trial och en del annat.

Kanske dags för en liten uppdatering som inte handlar om björnar.

Tiden efter Alaska har bara sprungit iväg. När jag åkte till Alaska så gick ju mitt kontrakt med Lärarsidan ut och jag visste inte om det skulle bli någon fortsättning där eller inte. Det jag visste var att jag skulle jobba varje onsdag på en förskola och att jag skulle börja jobba volontärt för Mercy Ships. Lite spännande att se vad hösten hade att bjuda på.

När jag kom tillbaka så fick jag det väntade beskedet från Lärarsidan, nämligen att jag inte behövdes där i den utsträckning som varit hittills utan mer som ev. punktinsatser i framtiden. Det var som sagt ganska väntat, men tråkigt då jag verkligen gillade att jobba med Lärarsidan. De har en grym produkt och personerna bakom företaget är också grymma. Men, men man kan inte bara trolla fram arbetsuppgifter hur som helst.
Då blev det ju mer tid över till Mercy Ships då. Jag hade sagt innan jag började där att jag kunde tänka mig en dag i veckan ungefär. Jag skulle gärna jobba för dem mer, men man måste få in någon inkomst någonstans så man kan ju inte tacka nej till betalda jobb hur mycket som helst.

Nu har jag varit på Mercy Ships ett antal dagar och jag tycker det är superroligt att komma dit och jobba. Visserligen har jag inte gjort så mycket nytta än då det mest varit utbildning. Det är massor att sätta sig in i. Anneli har utbildat mig på det hon kan och sen har jag haft Go To Meeting utbildning med Patrik i Texas. Som sagt, väldigt intressant, men jag är helt slut efter ett antal timmar med deras databaser, rapporter och banklistor. Men det ska nog bli lättare när man väl kommer in i det ordentligt. Kontoret har de inhyst i Stena Lines frakthus. Det är en fröjd att komma till det kontoret. Vill ni läsa om Mercy ships så kolla här.
Gå gärna in och gilla Facebooksidan också så får ni lite uppdateringar om vad som händer.

Plötsligt en dag fick jag ett meddelande från en av de andra företagarna på kontoret som Lärarsidan sitter i. Hon undrade om jag kunde tänka mig att hjälpa henne lite administrativt ett tag. Visst kunde jag det. Så nu har jag tre jobb, fyra om man räknar med att det kanske kan bli lite timmar på Lärarsidan ibland (hoppas kan man ju alltid :) )

Allt det här kommer inte upp i heltid, men det krävs en del för att pyssla ihop det. Men det är ett roligt problem.

Det som är mindre roligt är att jag inte får spela tennis. Jag går på stötvågsbehandling och ska vila foten under tiden. Så ingen tennis på minst fyra veckor till. Trist. Men det positiva är att jag fått tillbaka en del av känseln. Nu är det bara en liten remsa som fortfarande har nedsatt känsel.

För några veckor sedan var jag med på ett event som några kvinnor i en facebookgrupp som jag är med i ordnade. Det gick ut på att vi skulle åka ut i skogen och fotografera scener ur Snövit och de sju dvärgarna. Egentligen är det väl inte riktigt min grej, men jag ville gärna hänga med för att se och lära något nytt och framför allt träffa fotointresserade kvinnor i närheten.

Måste säga att jag är väldigt imponerad över dessa kvinnors engagemang och kunnighet. Vad de hade fixat och ordnat inför denna fotografering. Jisses. De hade tänkt på allt.

Det blev en lång dag i skogen och det var riktigt roligt. Men jag vet inte vad jag ska ha bilderna till. Jag har sett de andra kvinnornas bilder färdigredigerade och jag är så imponerad av slutresultatet. Jag skulle inte komma i närheten om jag försökte. Det är inte riktigt min grej att redigera bilder så mycket som behövs för dessa bilder. Sen ska man ju ha tid att sitta ner och jobba med dem också och jag har inte riktigt känt att jag haft den tiden.

_MG_7884

Tänk att det finns en tegelvägg mitt i skogen.

_MG_7907

Vår fina modell förvandlas till den elaka drottningen.

_MG_8159

När den elaka drottningen får syn på Snövit i speglen.

_MG_8081

Lite behind the scen

_MG_8345-Redigera

Äpplet förgiftas.

_MG_8328

Dags att söka upp Snövit.

_MG_8284

Får det lov att vara ett äpple min sköna?

_MG_8310

Nej nej snälla Snövit, bit inte i äpplet.

_MG_7976

Att hon inte har lärt sig under alla dessa år sagan har funnits. Du ska inte äta av äpplet!!!

Ja, det var lite snabbredigerade bilder från första tagningen. I morgon ska Snövit vakna igen. Då ska nämligen den vackra prinsen komma ridande på en vit häst och kyssa Snövit så att hon vaknar.
Undrar när vi ska fotografera de sju små dvärgarna :)

Det var väl ingen som missade att det skulle bli både supermåne och blodmåne en natt för några veckor sedan. Såklart var jag ju tvungen att försöka fotografera detta naturfenomen. Jag var lat, så jag satte mig bara i en fåtölj på terrassen och fotograferade mot månen. Det hade förstås varit bättre om man lyckats placera sig någonstans så man fick en intressant förgrund framför månen. Men den energin fanns inte hos mig. Och inte orkade jag följa hela förloppet heller. Jag var bara ute en liten stund så att jag fick se månen och kunde ta några bilder. Resultatet blev en apelsin :)

_MG_8371

Jag tror att det var lite moln vägen för det var väldigt få stjärnor synliga.

Förra helgen var det dags för X-trail i Bengtsfors. Det är en löpartävling som ingår Dalslandsklassikern som består av Dalslands kanotmaraton, terrängcykeltävlingen som jag just nu inte kommer ihåg namnet på och sagda X-trail. Pär struntade i de andra deltävlingarna och ställde bara upp i löpningen. Det gjorde han rätt i tycker jag :) Men några som i och med denna tävling har genomfört klassikern är mitt gamla dagbarn Emma och hennes pojkvän. Strongt gjort. Ett stort grattis Emma.

_MG_8393

När vi kom till Svarttjärn var det becksvart. Men morgonen bjöd på en härlig vy.

_MG_8402

Vårt lilla byggprojekt har tagit fart medan vi varit frånvarande.

_MG_8407

Man kan ju ladda på olika sätt inför en löpartävling. Eller hur Emma, nr 114?

_MG_8416

Ett tips Pär, om du vill synas på bild, sätt inte ett pekfinger i vägen då.

_MG_8424

Pär sprang 9 kilometersloppet. Emma sprang 13km. Båda loppen går på vackra stigar. Här ska snart löparna komma och bara ha några 100 meter kvar på loppet.

_MG_8429

Här kommer Pär.

_MG_8431

Pigg och fräsch.

_MG_8436

Och här kommer Emma med kraftiga löpsteg.

Inte kan man vara på Ulvåsa en höstkväll utan att elda lite. Det finns alltid några rishögar som ska bort. Så på lördagskvällen blev det eldning. Lite försent kom jag på att jag ville prova att ta lite makrobilder med elden som bakgrund. Jag fick skynda mig för elden höll på att ta slut och inte fanns det några lämpliga blommor på rätt plats. Så jag fick handhålla en liten stackars blomma medan jag försökte fokusera med den andra handen samtidigt som jag höll i kameran. Inte helt lätt. Men det fanns liksom inte tid att ordna det bättre. Nästa gång får jag förbereda det i tid.

Lite olik bilder, men samma eld.

_MG_8441

_MG_8446

_MG_8453

_MG_8462

Nu är det försent att få en eldbakgrund.

På söndag morgon skulle Pär och några till skjuta in sina bössor inför den kommande älgjakten. Jag hängde med ut i skogen. Inte för att skjuta med bössor utan för att skjuta lite med kameran. Jag ville nämligen försöka fånga den häftiga mossiga stenslänten som jag sprungit igenom när jag varit med i drevet på älgjakten. Varje gång har jag tänkt att här borde man vara några timmar och försöka få till något. Och nu var det alltså dags att försöka. Platsen var lika vacker som jag minns den. Men jag lyckades inte alls att få till det. Vet inte riktigt vad som saknas. Men jag blev inte alls nöjd. Tips tages gärna emot.

_MG_8464

Där inne i skogen skulle de magiska bilderna tas.

_MG_8477

Jag vet, jag skulle städat bättre, och fått till skärpan.

_MG_8482

_MG_8497

Den här är jag ganska nöjd med :)

_MG_8494
_MG_8547 _MG_8552 _MG_8567

_MG_8549

Efter en stund kom Pär traskandes, de hade skjutit färdigt. Då var det bara till att packa ihop stativet för man kan inte begära att någon annan ska ha tålamod att vänta medan man krälar omkring bland mossiga stenar och letar efter de perfekta vinklarna.

_MG_8540

Nåja, man får vara glad över att det blev en go stund i skogen.

_MG_8577

Ville man plocka lingon så fanns det gott om dem i den dalsländska skogen.

Pär ville åka en tur bort till Björnliden. Då passade jag på att stanna vid en bäck för att fotografera lite.

_MG_8578

Det första som hände var att jag tappade motljusskyddet i vattnet. Jag får vara glad över att det inte var kameran som åkte i.

_MG_8585

Efter några försök så var det bara att inse att det krävdes lite städning.

Inte helt riskfritt att traska över den forsande bäcken på hala stenar för att nå de pinnarna som störde mig. Men var gör man inte för konsten.

_MG_8587

Lite bättre, men fortfarande för mycket skit. Det får bli vadarbyxor har jag bestämt mig för.

_MG_8594

Ytterligare några pinnar som ska bort.

_MG_8595

Sådärja, lite mod och lite dumdristighet och långa pinnar löser biffen. Mycket bättre än att använda photoshop. Synd bara att den blev oskarp.

_MG_8605

Sorry att det blev en bildbombning igen. Hoppas ni har snabbt internet :)

Nu ska jag ut och köpa morötter till prinsens häst. Prinsen ska tydligen få pizza. Men det fixar någon annan :)

Ha det gott och ta väl hand om varandra.

Kram/ Marie

  • oktober 10, 2015 - 8:40 e m

    Christina Kicki Öhrby Lindahl on Facebook - Ett tips Marie! Var nöjd med dina fina bilder! De är finast utan att hitta på en massa redigering i diverse fotoprogram!ReplyCancel

    • oktober 10, 2015 - 9:11 e m

      Marie Leander on Facebook - Tack snälla Christina. Jag försöker alltid att hålla redigeringen till ett minimum och få det så bra som möjligt direkt i kameran. Men eftersom jag fotograferar i Raw-format så måste de igenom ett redigeringsprogram, det är ofrånkomligt. Det är liksom det som är en poäng med Raw, att man gör redigeringen själv istället för att överlåta det åt kamerans mjukvara att göra den åt dig som är fallet när man tar jpg-bilder. Så lite redigering är det i alla mina bilder. Men de där Snövit bilderna krävde mycket mer redigering än vad jag har både kunskap, tid och lust att göra. Så jag får njuta av de andras fantastiska bilder istället och inse min begränsning. Men jag blir så glad för alla dina snälla och fina kommentarer.ReplyCancel

  • oktober 12, 2015 - 3:44 f m

    Margareta Aronson on Facebook - En underbar trollskog du vet trollen Finns därReplyCancel

    • oktober 12, 2015 - 7:35 f m

      Marie Leander on Facebook - Ja det tror jag säkert att de gör. Fast just idag har de nog flytt eftersom skogen är full av älgjägare idag :)ReplyCancel

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*