Kodiak dag 2

Eftersom mina grannar över mig på motellet stiger upp kl 4.30 varje morgon och inte har lärt sig att man kan gå utan att det ska låta som om de försöker ta sig igenom taket så slutar min nattsömn där varje morgon. Så nu sitter jag här och bloggar och redigerar bilder.

Igår åkte jag, Ann och Niclas till Fort Abercrombie State Park. Ett mycket trevligt område med häftig skog, sjö, branta klippor och hav. Där ute finns också ett militärmuseum, kanoner och bunkrar då detta område har varit en del av USA:s försvar. Ni kan läsa om det här.

Skogen var så häftig att se. Dessa gamla träd med mossa på sig var så vackra. Tyvärr gick det inte att fånga på bild riktigt då det var helt fel ljus med massa sol. Jag kan tänka mig att det är magiskt där en fin morgon.

_MG_0009

Utsikt från Miller point. Har man tur kan man se valar härifrån.

_MG_0017

Man får passa sig så att man inte ramlar ner.

_MG_0022

Ann fotograferar en vacker klippa då det plötsligt….

_MG_0034

…landar en havsörn uppe på toppen.

_MG_0046

_MG_0069 _MG_0072 _MG_0073 _MG_0078

_MG_0091

Örnklippan från en annan vinkel. Nu nere på havsnivå.

_MG_0096

Och sen bar det uppför igen.

_MG_0107

Här ser man en av alla byggnader som är kvar sedan andra världskriget.

_MG_0116

Kan det bli tydligare? Jag valde att följa pilen, de andra två tog en annan väg.

_MG_0118

_MG_0128

Ett omoget bär. De mogna var röda.

_MG_0134

Sjön Gertrud låg stilla denna dag.

_MG_0130

_MG_0137

_MG_0139

Sjön Gertrud med havet alldeles som granne.

_MG_0143

Vi lärde oss av vårt misstag dagen innan och hade köpt med oss lunch. Vilket härligt ställe att sitta och äta på. Tänk att mina minnen från Alaska förut bara bestod av ösregn och storm. Men vi ska ju vara här länge så vi har nog tid att få uppleva det igen :)

_MG_0144 _MG_0145

_MG_0153

Inte en enda Kodiakbjörn såg vi fast varje informationsskylt upplyste om hur man skulle bete sig om man träffade på en nalle. Men helt däggdjurslösa blev vi inte denna dag. Det fanns gott om söta små ekorrar.

_MG_0168 _MG_0169 _MG_0180

Ja, är man på Kodia och har en stund över kan jag varmt rekommendera detta ställe. Inte långt att köra från centrum och vill man kan man klara av att gå hela rundan på en timma. För oss tog det betydligt längre tid än så.

Japp, det var vad vi hann med. En härlig dag helt enkelt.

Idag ska alla deltagarna vara samlade och kl. 12 är det dags för lite genomgång inför resan ut till Hallo Bay som förhoppningsvis sker imorgon med sjöflyg. Så då blir det vadare på och förbereda sig för två veckor utan telefon och internet :)

Nu ska jag gå till Monk’s Rock och käka frukost.

Ha det gott oh ta väl hand om varandra.

Kram / Marie

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*