Blominventering

I lördags var jag med på något jag aldrig trodde jag skulle göra. Jag och Pär följde med Klas, Lena och Lenas bror ut i skogen för att kolla på blommor. Lenas bror är någon slags expert och är oerhört kunnig så det var riktigt kul. Men jag glömde ju allt han sa så fort det var sagt. Vi tittade bl.a. på olika grässorter som alla hade olika namn. För mig var det bara ett grässtrå. Intressant.

Vi började att gå ut i vår skog och tittade på orkidéerna. Vi kom fram till att de flesta var Purpurknipprot, men även en och annan skogsknipprot fanns också. Jag tyckte ju att de såg likadana ut, men se det gjorde de inte alls. Det blev lite si och så med fotograferandet. Dels var det oerhört blåsigt och då är det ju väldigt knepigt att fota makro, sen känns det ganska stressigt att ligga på mage i skogen när fyra personer står och tittar på dig och undrar om man inte är klar snart.

Men några försök att fånga purpurknipproten på bild gjorde jag.

_MG_7747 _MG_7768 _MG_7778 _MG_7795 _MG_7800

_MG_7809

Den här stod vid vägkanten och var täckt med vägdamm.

Sen gick vi en sväng i Klas nya naturreservat. Efter ett tag kom vi in på vår skog igen och då visade brodern mig en Plattlummel. En växt jag säkert sett många gånger förut men inte tänkt på. Den såg ut och kändes precis som en plastväxt. På Klas skog fanns en mattlummel som såg nästan likadan ut men var inte fullt lika plastig.

 

_MG_7827

Plattlummel.

Sen gick vi in i Klas skog igen och hittade den nästan osynliga orkidéen Spindelblomster.

_MG_7830 _MG_7853

Växten nedan var lite kul, men jag kommer inte ihåg vad den heter. Jag behöver nog många sådana här promenader. Kanske man kan komma ihåg en ny växt varje gång :)

_MG_7862 _MG_7868

Nu hade jag och Pär fått nog av alla nya blommor, mossor och gräs så vi tackade för oss och gick hem och gjorde oss redo för Brolle och gänget medan de andra fortsatte promenaden i skogen och tittade på en massa andra blommor.

_MG_7871

Jag och Pär stötte på den här snoken på väg hem. Det var en snabb rackare. Hann knappt få upp kameran till ögat innan den var borta.

Idag har jag och Bosse utkämpat en tvåtimmarskamp på tennisplanen. Jag förlorade som vanligt. Inget konstigt med det, men det är väldigt frustrerande att ha ont i foten hela tiden och känna att man inte kan röra sig som man vill på banan. Får hoppas att det bättrat sig till den första helgen i augusti då klubbmästerkskapet äger rum. Visserligen blir det med all sannolikhet bara en match för mig då jag nog inte har någon chans mot grabbarna i klubben. Men det hade ju varit roligt om man i varje fall kände att man inte förlorat för att man inte kunde springa ordentligt.

Ha det gott och ta väl hand om varandra.

Kram/ Marie

  • juli 26, 2015 - 10:22 f m

    Åse - Hej,
    Härlig blogg och vackra bilder. Jag återkommer. Ha en fin dag ÅseReplyCancel

    • juli 26, 2015 - 11:25 f m

      Marie - Tusen tack för dina fina ord Åse. Jag ska kika in på din sida också sen. En fin dag till dig också. / MarieReplyCancel

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*