Våren är här

Hade ju egentligen tänkt att blogga färdigt om björnarna i Alaska innan det bär av till de finska björnarna i maj. Men vi får se hur det går med det. Plötsligt finns det inte så mycket tid längre, vilket i mitt fall är ganska positivt.

Nu blir det i varje fall ett litet inlägg från dagen.

Blåsippsjakten har ju börjat för min del och från mina Skåne- och Göteborgsvänner så ramlar blåsippebilderna in på löpande band. Lite surt kändes det då att åka till Svarttjärn där våren alltid är senare än i Skåne, av naturliga skäl. Men det är ju väldigt gott att komma hit också så då fick jag väl klara mig utan blåsippor. Men när jag gick en liten promenad så upptäckte jag att det faktiskt fanns lite blåsippor här också. Inte av mängden hav eller insjö som mina vänner kallar sina blåsippsställen. Men dock en och annan blåsippa. Härligt. Bara till att dyka ner i backen och fota då. Men de bilderna får ni se lite senare tror jag. Nu blir det bilder från dagens skogspromenad. Efter ett tips från säkra källor så gick vi till ett ställe i skogen där det brukar vara alldeles blått. Men jag hittade bara fyra små sippor, så antingen var vi på fel ställe eller så var vi för tidigt ute. Men vi hade fika med oss och fick oss en ordentlig skogspromenad i det fina vädret så jag ska inte klaga.

_MG_1377

Eftersom jag skulle fotografera sippor så hade jag inget stativ med mig. Det var ju dumt.

_MG_1379

Tre av de fyra blåsipporna på dagens promenad.

_MG_1382

I brist på blommor kan man ju fotografera barr.

_MG_1386

Och lite barr med spindeltråd på sig.

IMG_0525-2

Hittar man inga blå blommor så kan man ju fota de gula. 

_MG_1393 _MG_1397

IMG_0530-2

Man blir ganska smutsig av att ligga i diket vid en grusväg.

_MG_1400

Ni som såg den röda fina traktorn på några bilder för ett tag sedan och kommenterade att ni också ville ha en traktor. Ni kan sluta vara så avundsjuka. Den fina traktorn var inte Pärs. Detta är Pärs traktor.

_MG_1405

Vid denna tiden på året så måste man ju passera fåren för att se om det blivit tillökning. Hittills så har det blivit tre små lamm.

_MG_1409

Va! Vad menar du? Jag har inte lekt i höet.

_MG_1411

En som väntar på att bli mamma.

Igår fick jag höra att det faktiskt fanns vitsippor här. Så det var jag ju tvungen att undersöka. Jo, det fanns några stycken. Men då var jag så trött och frusen av min förkylning så jag hade inte riktigt ork och lust att bry mig om dem. Så det blev några snabba bilder innan jag gick hem till Ulvåsa.

_MG_1422 _MG_1431

Till sist så vill jag ge er som tycker ni har för liten tomt ett litet tips. Flytta bara det 100 meter långa fårstängslet en si så där 4-5 meter längre in på grannens mark. Så har ni genast fått 400-500 kvm större tomt. Det gjorde vi. Fungerade jättebra! Säg inget till grannen bara.

_MG_1435Japp, det var en snabb uppdatering från dagen. Kanske kommer det ett blåsippeinlägg lite från fredagens blåsippejakt. Vi får se.

Ha det gott och ta väl hand om varandra.

Kram /Marie

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*