Alaska del 2. Äntligen en fortsättning på en galen månad.

Håll i hatten för här kommer äntligen en fortsättning på mitt Alaskaäventyr.
Om det är någon som vill läsa del 1 så kan ni klicka på Alaska under kategorier längs ner i bloggen så listas alla inlägg om Alaska. Förhoppningsvis så dröjer det inte så länge tills nästa kommer.

Dag två i Homer vaknade jag förstås väldigt tidigt som vanligt. Jag klädde mig och gick ner till stranden. På väg dit mötte jag Christopher som just skulle ringa och få en uppdatering om väderläget. Bara att vänta och se om han skulle få ett positivt eller negativt besked.

Det första jag ser på stranden är ett litet tältläger för som det såg ut inte så välställda personer.

_MG_5859

Det andra som mötte mig var en privat ”trädgård” .

_MG_5930

_MG_5858

Flickan har en fin utsikt när hon är ute och leker på sin gård.

_MG_5916

Det tillhörande huset.

Själva stranden var inte så fin, men blickade man ut över havet så var det fint. Men de låga tunga molnen var inte det man ville se en dag som denna.

_MG_5903

_MG_5874

_MG_5880

Det var ganska många som var nere på stranden och strosade, både människor och ……

_MG_5895

…djur

_MG_5920På väg tillbaka till hotellet så hoppades jag på ett positivt besked från Chrisopher. Men så blev det inte, det var alldeles för molnigt för att flyga ut oss. Jag tror att vi skulle få nytt besked efter lunch. Så det var bara att vänta och se. De tre försenade Göteborgarna hade i varje fall kommit på plats under de tidiga morgontimmarna och fått ett par timmars sömn innan de gick upp och möttes av det negativa beskedet om inställt flyg.
Eftermiddagens besked blev detsamma och då beslutades det att vi skulle åka ut till Anchor Point för att se om vi skulle hitta några örnar att fotografera.

Väl där ute så var det dags för mig att prova mitt stora objektiv plus extender som jag hyrt. Kändes väldigt konstigt att gå omkring med så stora grejer. Fast jämfört med de flesta andra så hade jag ganska små grejer :) Ganska snart såg jag en örn att provskjuta på. Jag ställde mig och tryckte av några bilder och snart blev jag tillsagd att det där är ju en ungörn den är inte fin, det är inget att fotografera. Nähä, men då kan ni låta bli, men låt mig stå här och träna på att hålla ordning på min utrustning. Detta sa jag inte, men tänkte.

_MG_5953

Mitt första örnfoto. Jag lyckades fånga den på bild i varje fall. Tänk om den hade vetat hus dissad den blev av en del fotografer :)

_MG_6029

Inte helt lätt det där med att fånga flygande objekt. Jag har många bilder i stil med denna:)

Nej, jag kände mig allt lite vilsen där i örnjakten. Så jag övergick till personjakt istället:)

_MG_5963

Kenny i jakt på örn.

_MG_5968

Vår reseledare Christopher pratar med en lokal gubbe för att få tips om vart man kan hitta örnarna.

När vi kände oss färdiga vid stranden åkte vi tillbaka en bit och hamnade vid en liten flod. Där skulle det också letas fåglar. Bara till att prova igen då :)

_MG_5981

_MG_6013

_MG_5990

Jag tror inte att fågelfotografering är min grej riktigt. Inte än i varje fall. Det kanske kan bli med lite träning och tålamod. Nej, bättre att försöka fånga några Göteborgare på bild istället.

_MG_5996

_MG_5997

_MG_6002

_MG_6003

_MG_6005

_MG_6015

_MG_6019

Inte dåligt, fyra Göteborgare på samma bild. Visserligen en som var utflyttad. Men dialekten avslöjade honom.

Den sista rapporten vi fick innan vi gick och lade oss om flygprognoserna för följande dag var inte särskilt positiva. Suck, bara till att hoppas på att de hade fel.

Ja, hur det blev med det får vänta tills nästa inlägg, när det nu kan bli. Sånt vet man aldrig så noga :)

Tillbaka till nutid. Sköterskebesöket i måndags resulterade i ett nytt tygband instoppat i hålet i armhålan. Jag fasade verkligen för stunden då hon skulle peta ner det. Det hade gjort så fruktansvärt ont gångerna innan. Och det började som det hade gjort förut, men en väldig smärta när hon började peta ner det, skillnaden var bara att hon var klar på några sekunder. De övriga hade tagit betydligt längre tid. Va, är du klar frågade jag? Det måste ha varit en väldigt kort bit? Nej, den var inte kortare än de andra, svarade hon. Men jag tror att hon på något sätt tråcklade ner den dubbelvikt så att det gick på ett kick. Wow, vilken skillnad. Men än är det inte bra. Jag har fortfarande en pågående infektion och imorgon ska jag tillbaka. Då blir det med all säkerhet ett nytt band igen. Jag bara hoppas på att de inte får för sig att börja skära igen. Det är min stora fasa just nu.

Ha det gott och ta väl hand om varandra.

Kram /Marie

  • januari 28, 2015 - 4:48 e m

    Frode Wendelbo - Hur kan du välja att fota göteborgare i stället för fåglar??? Vilka typer. Minnen väcks och längtan tillbaka blir svår. Härliga bilder Marie och bra text. /FrodeReplyCancel

  • januari 28, 2015 - 4:56 e m

    Frode Wendelbo on Facebook - Vilka minnen va? Härliga bilder och text :)ReplyCancel

  • januari 28, 2015 - 5:48 e m

    Marie Leander on Facebook - Ja, verkligen härliga minnen Frode . Den där frustrationen över ovissheten har man nästan förträngt. Nu är det det positiva man har med sig. Och såklart väljer man att fotografera Göteborgare istället för fåglar. I varje fall när de gäller de fåglarna och de Göteborgarna. Det var allt ett gäng goa gubbar jag reste medReplyCancel

  • januari 28, 2015 - 9:04 e m

    Kenny Isaksson on Facebook - Fint Marie, Så fick man vara med på bild också ;-)ReplyCancel

  • januari 28, 2015 - 9:08 e m

    Frode Wendelbo on Facebook - Här är ni båda, Kenny och Marie.ReplyCancel

  • januari 28, 2015 - 9:10 e m

    Marie Leander on Facebook - Vilken härlig bild. Man blir glad av att se den FrodeReplyCancel

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*