En galen månad, Island del 7

Egentligen borde jag packa för imorgon då jag tar tåget till Malmö för vidare färd mot Söderåsens nationalpark. Men det är ju inte min favoritsysselsättning så jag tror att jag väntar lite till. Det är ju inte någon besvärlig packning precis. Det viktigaste är att man får med kameragrejerna.

Veterinären tyckte att det lät mycket bättre i luftrör och lungor på Pisen. Skönt det. Nu hoppas vi bara att det inte kommer tillbaka när antibiotikakuren är över.

Idag hade jag tänkt att avsluta bloggandet om Island för den här gången.

Vi lämnade Holmavik på morgonen och körde mot Reykjavik. För att göra lite mer av det så tog vi en annan väg än den vi körde när vi åkte ifrån Reykjavik. Alltid kul att se andra ställen och andra vägar. Resan tillbaka gick utan problem.
_MG_5812

_MG_5811

_MG_5819

_MG_5824

_MG_5823

Ganska fint belägen gård. Men det måste kännas ganska utsatt där när det är oväder.

_MG_5814

Strax innan vi kom fram till Reykjavik så stannade vi och tankade. Då ringde de från uthyrningsfirman och undrade vart vi hade parkerat bilen. Va, vi har inte parkerat, vi är ute och kör med den. Nej, den skulle vara tillbakalämnad nu påstod de. Vi bestred detta kraftigt och hänvisade till vårt kontrakt. Efter lite överläggning med någon chef och lite betänketid så ringde de tillbaka och sa att vi hade rätt. Bra det, det hade inte känts så bra att behöva stressa tillbaka bara för att lämna bilen.

Nu kunde vi köra i lugn och ro till vårt hotell i stan där vi lämnade Pär ett tag. Han var tvungen att jobba, fast han inte ens hade börjat sitt nya jobb :) Men jag och Erika gick ut på stan.

_MG_5830

Vi gick igenom stadshuset där man kan titta på denna modell av Island. Landsdelen längst upp till vänster är där vi bilade runt.

Se tog vi förstås en promenad upp till Islands näst högsta byggnad, Hallgrimskirkja .
_MG_5839 _MG_5842 _MG_5850

Så mycket mer blev det inte fotograferat inne i stan. Men vi fortsatte att strosa omkring tills vi skulle möta upp Pär för att käka middag. Efter middagen körde vi tillbaka Erika till Ishestar och kramade henne hej då för denna gång.

Jag och Pär satte oss i baren på hotellet och tog varsin drink innan det var dags att sova. Bredvid oss hamnade ett gäng herrar med stora kameror. De diskuterade teknik hela tiden. En del av deras gäng såg jag också på morgonen och jag sa till Pär att det där måste vara ett gäng som har varit på någon fotoresa/kurs. Och det visade sig senare att jag hade rätt om det.

Nästa morgon var det dags att bege sig till flygplatsen. Pär hade ett flyg att passa som gick ett antal timmar innan mitt. Han skulle ju tillbaka till Sverige och jag skulle till Alaska. Men jag tyckte att det var lika bra att åka dit samtidigt. Jag kunde lika väl sitta där och hänga som på hotellet.

Jag vinkade av Pär som kom iväg i god ordning sen satte jag mig med en kopp kaffe och passade på att sätta både telefon och iPaden på laddning. Det var så lugnt på flygplatsen så jag bredde ut mig ordentligt och sen satt jag där och la inte riktigt märke till att det fylldes på ordentligt runt mig. Jag blev inte uppmärksam på det förrän någon frågade mig på engelska om jag skulle kunna tänka mig att ge en stol till honom istället för att min kameraväska skulle vara där. Givetvis fick han sitta där. Snäll som jag var så erbjöd jag honom till och med ett av eluttagen :) Varför skriver jag detta tro? Jo, det har med Instagram att göra. I somras var ju jag och Pär i Geiranger och fick sällskap av en dam som jag kommit i kontakt med genom Instagram Hon i sin tur hade med sig en väninna som hon också kommit i kontakt med på Instagram. Arnhild och Hilde tog väl hand om oss och tog oss med på en jättefin båttur och vandring. Efter vandringen satt vi och åt tillsammans och jag berättade att jag skulle åka till Alaska och fotografera björnar. Då sa Arnhild att jag skulle titta på ett konto på Instagram som hade jättefina björnbilder. Det visade sig att jag redan följde denna man och hade redan kommenterat en del av hans bilder. Innan vi åkte till Island så såg jag att han skrev att han också skulle åka till Island. Men han skulle åka dit innan oss och han skulle åka med en grupp på fotokurs.

Nåväl, denna man på flygplatsen satte sig tillrätta bredvid mig och tog upp sin iPad och började titta på Instagram. Jag kunde inte låta bli att tjuvkika lite och såg att han var norsk. Givetvis var jag tvungen att fråga honom vad han kallade sig på Instagram och såklart visade det sig att det var denna björnman som vi pratade om i somras och som jag haft lite kontakt med angående Island och Alaska. Han hade som sagt varit på fotokurs och givetvis hade han varit med det gänget som jag såg på hotellet. Världen är bra liten. Men vi satt i varje fall och pratade en lång stund och han visade alla sina fantastiska björnbilder han tagit i samma trakter som jag nu var på väg till. Detta gjorde förstås mig ännu mer sugen på att komma fram till Hallo Bay och träffa björnarna. Nu blev det ju inte riktigt så, men det får jag berätta om mer senare.

Men jag tycker ändå att det var helt otroligt att jag och Arnhild satt i somras och pratade om denna man och några månader senare så sitter vi bredvid varandra på ett kafé på Reykjaviks flygplats. Givetvis fortsätter jag att titta på hans fina bilder på Instagram och det är verkligen en fröjd för ögat om man gillar att titta på bilder av vilda djur. Men det hela slutar inte här. Nuförtiden händer det, eftersom jag prenumererar på tidningsappen Readly som gör att man kan läsa alla tidningar de har för 99 kr i månaden, att jag ibland bläddrar i tidningar som Hänt i Veckan. För någon vecka sedan blev jag väldigt förvånad när jag plötsligt ser ett helt uppslag av hans björnbilder där björnarna hade försatts med pratbubblor så att det blev en liten serie. Som fotograf stod det TT. Men jag visste ju att det var Johns bilder så jag kontaktade honom och frågade om han visste att hans bilder var på ett heluppslag i en svensk veckotidning. Det hade han ingen aning om så han blev ganska tacksam över att jag hade uppmärksammat det. Det var nog inte riktigt så han hade tänkt att hans bilder skulle användas när han la dem på en bildbyrå.

Nåja, detta med mina Instagrammöten var en parantes, men en ganska kul sådan tycker jag.

Ja det var vår Islandsresa det. Nästa kapitel blir Alaska. Men det får bli senare.

Nu ska jag gå och packa så allt är färdigt tills imorgon bitti.

Helgen tillbringar jag alltså i Skåne. På söndag kväll kommer jag tillbaka till Göteborg och på måndag börjar allvaret för mig. Då börjar jag på ett tvåmånaders vikariat i en förskoleklass med 29 barn. Gissa om jag kommer att vara slut i huvudet när kvällarna kommer :)

Ha det gott och ta hand om varandra.

Kram /Marie

 

 

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*