En galen månad, Island del 4

Nästa morgon satte vi oss i vår lilla bil och styrde mot Isafjördur.

Den röda sträckningen är hur vi körde denna dag. Många fjordar in och ut blev det:)

karta-island

Som jag skrivit innan så finns det ju så många fina vyer på Island. Det spelar nästan ingen roll vart man vänder sig, det finns alltid något vackert att se. Nåja, med några få undantag. Vi hade sett ut ett ställe på kartan där vi skulle käka lunch. Det fanns liksom inte så många ställen att välja på på vägen så man fick passa på när det dök upp ett ställe.

_MG_5327

Inte riktigt vad man hade väntat sig. Tur att vi inte bokade in oss på detta hotellet.

_MG_5304

Skulle behöva en liten renovering. Men maten var helt ok, så vi klagar inte.

Men det räckte att vända sig om så fanns det vackra inom synhåll igen. Bilden nedan är tagen från en av stenarna på bilden ovan. Snacka om kontraster.

_MG_5306

Man kan inte klaga på hotellets utomhuspool i varje fall.

_MG_5311

Mätta och glada och ganska nöjda över att inte tillbringa natten på detta ställe åkte vi vidare mot Isafjördur.

_MG_5345

_MG_5358

Det blev ett litet sälstopp på vägen. Men mitt objektiv räckte inte riktigt till för att fånga dem på bild på ett bra sätt.

_MG_5396 _MG_5352

_MG_5438

_MG_5397

Varning, skarp kurva. Nu vänder det inåt igen.

_MG_5415

Denna udde skulle vi runda.

_MG_5413

Denna lilla by på andra sidan fjorden stannade vi till vid.

_MG_5423

Men först måste vi köra hela vägen in och vända.

_MG_5442

Vi såg ganska många kyrkor på vår väg.

_MG_5444

Framme vid den lilla byn på andra sidan stannade vi till.

Anledningen till att vi stannade till här var att vi såg att det låg ett fjällrävscenter här. The Artic fox center. Det visade sig vara ett trevligt litet ställe där man kunde titta på en utställning om fjällräven. De hade också en liten unge som de för tillfället tog hand om med målsättningen att den så småningom skulle kunna sättas ut i det vilda igen.

_MG_5448

Vilken liten sötnos

_MG_5458

De hade också go fika så vi passade på att mumsa i oss.

Äntligen framme i Isafjördur. Detta är den största staden i Westfjords och de hade till och med ett litet villaområde som nästan såg ut som ett svenskt radhusområde. Staden var förstås fint belägen men annars kan jag inte säga att det var en speciellt vacker stad. Några små fina ställen fanns det väl men många ofina också. Vårt hotell visade sig vara en gammal skola. Vi sov i ett av klassrummen och frukosten åt vi i gamla skolmatsalen. De hade inte ansträngt sig ett dugg för att göra det lite mysigt utan det var långbord i en steril miljö som gällde :)

_MG_5462

Hamnområdet i Isafjördur.

_MG_5463

Centrala Isafjördur. Just här var det lite mysigt. Nästan lite alpbykänsla.

_MG_5496

Denna bild är tagen från hamnområdet. På andra sidan ser man vårt hotell.

Det visade sig att det hände saker i Isafjördur just denna helg. Precis när vi kom dit så avslutades världsmästerskapet i lerfotboll. Det var riktigt synd att vi missade det. Det hade jag gärna sett. På kvällen skulle den berömda Isafjördurfestivalen äga rum. Det är en festival där de tänder en stor bål i hamnområdet och har musikunderhållning av kända och populära band. Det fick vi ju inte missa. Men det kommer en rapport om det i ett senare inlägg. Tillsvidare får ni njuta av skönheten nedan som jag fångade på bild i centrala Isafjördur.

_MG_5475

Tomteluva och kalsonger. Ja varför inte? Jag tror att denna sköna kille var deltagare i lerfotbollen. Det här nog inte till vanligheten att folk går klädda så här på Island.

Ha det gott och ta väl hand om varandra.

Kram/Marie

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*