Höst på Ulvåsa

Tar en paus i Islandsbloggandet och lämnar en rapport från ett höstligt Ulvåsa. Jag hade hoppats på riktigt härliga höstfärger här i Svarttjärn, men det visade sig att jag var lite sent ute. De mesta av de härliga höstfärgerna hade redan hunnit försvinna. Men lite gula löv fanns det allt.

Igår när vi kom hit så tog vi det bara lugnt, Satt och slappade med varsin dator vid en knastrande brasa. En helt ok lördagseftermiddag. Katten njöt av att vara tillbaka och gick ner och satte sig vid sitt smörgåsbord och satt där en lång stund och spanade efter möss. Framåt kvällen fick vi en fotorapport av Erika. Hon var redo för sin första rollerderbymatch. Debuten skulle ske på Island i lag Ragnarök.

peppyblue

Jag var allt lite orolig för att nästa rapport skulle vara att Erika skadat sig. Roller derby är ingen snäll sport precis. Men det gick bra. De förlorade visserligen stort men alla var nöjda med resultatet eftersom det är ett väldigt oerfaret lag. Erika blev dessutom utsedd till bästa blocker i sitt lag. Kul att få göra en lyckad debut.

Idag tog vi det lugnt på förmiddagen, också idag med en varsin dator bredvid brasan. Jag ägnade mig åt att redigera bilder och Pär roade sig med att rita kopplingsscheman i excel. Det regnade kraftigt hela förmiddagen så det kändes ganska bra att sitta inne.

Men till slut när regnet slutat så fick vi ändå ta oss i kragen och göra något. Och valet föll på skräphögen ute på ängen. Den skulle eldas upp. Det har blivit lite av en tradition att elda så här dagen före älgjakten. Sagt och gjort. Jag samlade ihop lite material som jag kunde tända med och Pär roade sig med att samla ihop ännu mer skräp.

Att få fyr på skräphögen gick lätt som en plätt trots att den legat ute sedan i somras.

Det brann så bra att mitt hår fick smaka lite på elden. Det luktade inte så gott:) Som tur vara så var det bara de yttersta hårstråna som fick smaka på elden, det kunde gått illa.

_MG_9119

Årets skräphög var inte jättestor. Men vi fyllde allt på den ordentligt.

Såklart måste jag visa lite vybilder från Ulvåsa. Jag vet att det återkommer ungefär varje gång vi är här, men det är så kul att dokumentera skiftningarna.

_MG_9104

Vy från vardagsrummet.

_MG_9106

Just här var det svårt att tro att vi skulle klara oss från regnet. Men det gjorde vi.

_MG_9105

_MG_9111 _MG_9114 _MG_9117Nu ska jag kolla EM-kvalfotboll. I morgon går jag upp tidigt och kollar på vädret. Om det inte regnar så följer jag med älgjägarna ut i skogen och fotograferar lite. Annars går jag och lägger mig igen.

Ha det gott och ta väl hand om varandra.

Kram /Marie

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*