Fortsättning på en galen månad, Island del 1

Efter en alldeles för kort natt på Landvetter hotell stapplade vi iväg till incheckningen till Iceland Air. Flygningen gick utan större problem och vi landade lite före utsatt tid på Keflavik Airport. När vi kom ut i ankomsthallen förväntade vi oss att det skulle stå någon från biluthyrningsfirman och vänta på oss. Men tji fick vi. När vi till slut ringde upp dem fick vi beskedet att de var lite sena men att de skulle vara där inom tio minuter. Säkert 45 minuter sena kom de så äntligen med vår bil och vi kunde köra till Reykjavik. Eftersom vi åkte i svinottan och Island ligger 2 timmar efter oss i tiden så kom vi också fram till Reykjavik väldigt tidigt. Givetvis var vårt boende inte redo för oss ännu. Så vi gick ut på stan och käkade frukost och fördrev tiden. Reykjavik är en liten mysig stad tycker jag. Ett roligt tidsfördriv är att läsa alla skyltar på Isländska. När man hör folk prata förstår man ju inte mycket, men när man ser det i skrift så förstår man plötsligt väldigt mycket. Det är som om någon har skojat till det med svenska språket när man läser.

Det blev inte många foton tagna på vår promenad, men en bild nerifrån vattnet blev det ändå.

_MG_4383

En fin vy när man går längs vattnet i Reykjavik.

Till slut fick vi tillgång till vårt boende och vi kunde installera oss och ta det lugnt en stund innan det var dags att åka till Erika. Hon håller till utanför Hafnafjördur på ut mot flygplatsen. Efter en del snurrande så hittade vi till slut rätt hästgård, det fanns några att välja på :)

_MG_4390

Några av alla hästarna på Ishestar.

_MG_4397

Vill du fotografera mig?

_MG_4399

Var det närbild du sa att du ville ha?

Efter en trevlig pratstund med några av Erikas kollegor så såg vi ett dammoln som närmade sig. Det var Erika och hennes turister som var på ingång.

_MG_4404

En glad Erika och lika glada turister.

Sen skulle det pysslas en stund med diverse grejer innan det var dags att valla de flesta hästarna till hagen. Erika hade ställt undan några som vi skulle rida på senare. Jag och Pär åkte iväg med en finsk tjej och kunde se hela gänget komma springande i full fart. Det var ganska häftigt. Det kanske inte var det optimala fotostället, men några hästar lyckades jag fånga i varje fall.

_MG_4431

Erika i täten med en lång svans av hästar efter sig.

_MG_4434

Förhoppningsvis kommer det inga bilar. Inte så lätt att få stopp på 50 lösspringande hästar.

_MG_4437 _MG_4450 _MG_4457

Efter att de passerat oss så åkte vi tillbaka till stallet. Väl där blev det en ny väntan på Erika. Men det dröjde inte länge förrän man såg ett nytt dammoln närma sig.

_MG_4484

Lite svårt att få riktig fartkänsla i bilden. Men tittar man på hästarnas manar så förstår man att det går fort, riktigt fort.

_MG_4488

Ett välförtjänt sandbad efter att fått sadeln avtagen.

_MG_4506

Tjena kompis!

Sen var det då dags för mig och Pär att kliva upp i sadeln. Hjälp, hästar är verkligen inte min starka sida. Ibland tänker jag att jag skulle vilja vara en hästtjej och ha både häst och hästgård. Men så fort jag kommer i närheten av en häst så kommer jag på andra tankar. Ganska lättbotad med andra ord.

_MG_4497

Tur att Erika finns till hands när det är dags att kliva upp.

_MG_4507

Han var inte riktigt lika kaxig som han vill göra gällande på denna bild.

_MG_4509

På väg.

_MG_4514

_MG_4521

_MG_4527

När jag ville stanna för ett fotostopp blev hästarna glada. Det betydde att de kunde mumsa i sig massor av godsaker under tiden.

_MG_4541

Kompisarna som Erika vallade iväg till hagen har det alldeles förträffligt efter avslutad arbetsdag.

_MG_4536

Mums mums, mera mat.

_MG_4551

Min häst tyckte att jag minsann kunde fotografera lite till. Det fanns ju så mycket gott att tugga på.

_MG_4573

Erika berättade att dessa fält var alldeles lila i våras när lupinerna blommade. Måste ha varit väldigt vackert att se.

_MG_4575

_MG_4577

Vackert vackert.

_MG_4592

Denna sötnos fick övernatt i stallet. Fråga mig inte varför. Men han verkade ganska nöjd ändå.

Erika lyckades med konststycket att få hem både sin mor och far helskinnade från ridturen, duktig tjej :) När hon sedan var klar med sina sysslor så åkte vi iväg och käkade middag tillsammans. Efter en mycket trevlig eftermiddag och kväll körde vi sen tillbaka Erika till stallet. Hon hade en arbetsdag att se fram emot nästa dag och jag och Pär skulle utforska Reykjaviks närområde.

Vad vi hittade på kommande dag får vi ta en annan gång.

Nu tillbaka till nutid. I morgon lördag var det meningen att jag och Pär skulle hoppa på färjan till Kiel. Pär skulle springa ett halvmaratonlopp där på söndag. Men eftersom han är skadad i sin vänsterfot så blir det inget lopp för Pär och vi har beslutat oss för att stanna i Göteborg istället. Lite trist förstås. Jag hade sett fram emot att få besöka Patriks bar Alter Schwede och förhoppningsvis träffa Linda och några andra goingar från Kiel. Men jag förstår Pär som inte vill åka nu när han inte kan vara med och springa. Vi får ta resan någon annan gång istället.

För övrigt är Fredrik här hos oss i Göteborg nu. Hans sommarjobb på Disney har kommit till ett slut och nu bor han hos oss och är arbetssökande. Så är det någon som har nytta av en ung frisk kille som är flytande på Svenska, Franska och Engelska och förstår en hel del tyska så tveka inte att höra av er.

Jag var på besök på en skola i Näset i tisdags. Så nu väntar vi på ett utdrag från brottsregistret. Om inte det visar några hemska saker så blir jag uppsatt på deras vikarielista. Får se om det blir några inhopp. Egentligen skulle jag ju vilja göra något helt annat än att jobba i förskola. Men frågan är bara vad. Jag har faktiskt ingen aning. Så är det någon som har några tips om jobb som skulle passa en 47-årig förskollärare som nästan har en färdig elektroingenjörsutbildning i ryggen och som pluggat LITE webbdesign, php och bildbehandling så får ni förstås höra av er :) Men jag måste också säga att jag har inget emot att gå in och vikariera ibland på olika förskolor. Det ska bara bli kul. Jag vill bara inte ha det som ett fast jobb.

Ha det gott och ta väl and om varandra.

Kram Marie

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*