En galen månad är till ända

Ja, bloggen har verkligen varit stilla på senaste tiden. Men det har inte varit stilla med mig precis.

Som jag skrev i mitt förra inlägg så stod jag inför en för mig nästan omöjlig uppgift, nämligen att samtidigt packa för en vernissage i London, en roadtrip på Island och en tältresa i Alaskas vildmark. Och eftersom detta är ett ständigt återkommande ämne hos mig så vet ni hur svårt jag tycker det är. Men det blev faktiskt packat till slut. Det blev en liten väska som jag tog med mig till London, och en stor väska plus fotoryggsäcken som jag lämnade på Ulvåsa som Pär skulle ta med sig till Landvetter. En del blev även slängt i Pärs packning.

Eftersom jag hade några sista ärenden att uträtta innan resan så passade det bra att jag åkte till Göteborg en dag tidigare och uträttade dessa, då slapp jag också gå upp i svinottan för att hinna med planet till London nästa dag. Alla ärendena blev uträttade när väl tåget behagade köra till Göteborg. Det var lite strul på vägen efter ett kraftigt åskoväder.

Nästa morgon åkte jag ut till Landvetter och tog planet till London. Sen blev det tåg och tunnelbana för att komma fram till hotellet. Väl framme så meddelade personalen där mig att jag blivit uppgraderad. Hm, det lät ju bra kan man tycka. Det var det inte. Det innebar att jag istället för att få ett rum på hotellet fick en lägenhet i ett höghuskoplex några hundra meter längre bort.  Vad tusan skulle jag med en lägenhet med två sovrum och kök till? Dessutom så kändes det allt annat än tryggt där. Så jag gick tillbaka och frågade om de inte hade ett rum på hotellet. Efter lite efterforskning så kunde hon skaka fram ett rum till mig. Det kändes betydligt bättre. Dock fick jag stå ut med att det lät som någon borrade med en slagborrmaskin i en bergvägg i 20 minuter efter varje spolning på toa.

Nåja, jag skulle inte tillbringa så många timmar på rummet så det gick bra.

Efter att jag ätit och duschat var det dags för mig att promenera bort till Galleriet där min bild skulle vara med på en kortare utställning.

_MG_4189

På min väg till galleriet var det svårt att missa denna glasbyggnad.

_MG_4198

Jag trodde att jag skulle vara tidig. Men det var redan många som samlats utanför galleriet innan de slog upp dörrarna.

_MG_4205

_MG_4212

Det var en riktigt trevlig lokal att ha en utställning i.

_MG_4213

_MG_4214

Måste säga att min bild kändes lite malplacerad där den hängde. De andra bilderna var lite mörkare bilder som kändes lite djupare. Och mitt bland alla dessa bilder så dök plötsligt en bild på en Dalsländsk skog upp. Jag gillade verkligen hur de hade printat den och ramat in den, men jag tycker inte riktigt den passade in i sammanhanget.

_MG_4226

Det var ganska mycket folk som minglade omkring.

_MG_4207

Förstår ni vad jag menar med malplacerad?

_MG_4235

10 kronor för dina tankar.

_MG_4241

Självklart måste man ta en selfie på sig och sin bild. Eller helt självklart är det kanske inte eftersom jag är alldeles för blyg för att ställa mig och göra något sådant även fast jag velat :)

_MG_4224

De hade av någon anledning valt ut ca 20 bilder av mer än 100 och tryckt upp små kort av dessa och lagt vid ingången. Där kunde man gå och plocka sina favoriter.

_MG_4244

Och plötsligt när jag gick förbi så såg jag att det var en hög som var slut. Och nej, det var inte jag som plockat åt mig alla korten. Kanske min bild gjorde sig bättre som vykort än som tavla :)

_MG_4256

Festen fortsatte tydligen utanför efter ett tag. Men då tackade jag för mig och traskade ut i Londonkvällen.

London var betydligt vänligare mot mig denna gång än förra gången jag var där. Då blev jag strandad i London två nätter efter en lång flygning från Johannesburg. Anledningen var dimma i novemberLondon. Mina vänner var avundsjuka över att jag fick en gratis dag i London. Men det hade jag ingen förståelse för. Jag var trött, jag hade bara kläder med mig som varit med mig under två veckor i en öppen bil på afrikas grusvägar och jag vile bara hem. Men jag tvingade mig ändå till att promenera runt många många kilometer i snålblåsten. Men som sagt, denna gång visade sig London verkligen från sin bästa sida.

_MG_4279

Glastornet igen.

Jag promenerade bort till London Bridge där solen just var på väg ner.

_MG_4280

En kväll som denna är det synd att klaga.

_MG_4325

Det var inte bara jag som tyckte att det var en fin vy.

_MG_4345

Och det var inte bara jag som tyckte att det var kul att fotografera andra som fotograferade :)

_MG_4308 _MG_4343När solen gått ner traskade jag bort mot hotellet. På vägen slank jag in på en Indisk restaurang och fick i mig lite mat innan jag stupad i säng ganska nöjd över dagen och väldigt nöjd över att jag till slut bestämde mig för att åka och titta på utställningen i London.

Nästa dag var det dags att åka tillbaka till Göteborg. På Landvetter mötte Pär upp mig och vi checkade in på flygplatshotellet. Efter lite ompackning av väskorna så var vi redo för en tidig morgon nästa dag. Då var det dags att åka till Island och hälsa på Erika. Men det får jag ta en annan gång.

Jag avslutar med en större variant av min bild från en tidig morgon under älgjakten i Svarttjärnsskogen som slutade med att den hängde på en vägg i ett galleri i London. Märkligt.

IMG_91752

Ha det gott och ta väl hand om varandra.

Kram /Marie

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*