Flytthjälp

Sista helgen i Kiel kom Jan, Stina och Lisa ner med bil och släp för att hjälpa till att frakta de saker som skulle till Dalsland och inte lagras. De kom med Stenabåten på torsdag morgon och deras första önskemål var att åka till stranden. Sagt och gjort. Vi packade in oss i vår bil och åkte till Strande.

Givetvis måste man hyra strandkorg när man är på en tysk strand. Det hör liksom till. Fast det var helt underbart väder så märktes det att strandsäsongen inte satt fart riktigt ännu.

IMG_1559

Ser ju gott ut. Men någon vidare flytthjälp tycker jag inte det är :)

_MG_9678 _MG_9709

Vi hade en go dag på stranden i värmen och Stina och Lisa drog sig inte för att ta sig ett dopp. Det avstod jag ifrån.

Nästa dag var våra gäster inte heller så värdefulla i flyttbestyret tycker jag. De satte sig på tåget och åkte iväg till Lübeck och var borta till sent på kvällen. Nästa så att man började tvivla på att man överhuvudtaget skulle få någon hjälp:)

Nejdå, jag var inte orolig över det. Planen var att vi skulle göra ett stort ryck under lördagen och då i stort sett få lastat allt som skulle lastas i släpet. Och så blev det också. På lördag förmiddag körde jag in Lisa och Stina till stan så att det kunde gå och shoppa i lugn och ro. Jag passade på att göra min egen lilla shopping. Den bestod bland annat av inköp av spackel, spackelspatel och sandpapper. Sådana roliga shoppingrundor åker jag på. Fast det förstås, jag spendera allt en hel del tid i butiken Unterweg också. Det är en friluftsbutik som har en massa roliga saker. Jag köpte en ny väska och en sovsäck som är anpassad för Alaskaklimat i augusti. När jag kom tillbaka till lägenheten så hade Jan och Pär jobbat på riktigt bra och redan burit ner en hel massa saker till bilen. När vi kände oss nöjda över dagens insats så åkte vi, efter önskemål av Jan ner till hamnkaféet. Det är ett litet och väldigt enkelt kafé nere vid slussen. Där kan man köpa en enkel fika och sedan sitta och titta på de stora skeppen som slussas igenom för att antigen åka in i eller åka ut från Nordostseekanal. Det brukar inte vara så mycket folk där. Mest lite äldre personer som sitter och diskuterar båttrafiken. Men just denna dag var det tydligen någon som firade sin födelsedag nere vid kaféet så där var massor av folk. Men det hindrade inte oss, vi köpte lite fika och satte oss sedan och spanade in både folk och skepp.

_MG_9724

Jan studerar båtlivet.

_MG_9727

På andra sidan ser man Holtenau.

_MG_9734

Plötsligt kom det ett ekipage som såg väldigt roligt ut. Det såg ut som om det var tre pepparkakshus som kom flytandes på vattnet.

_MG_9745

_MG_9756

Någon som vet vad dessa används till?

_MG_9768

Tänk, så här har hela vårt bohag åkt omkring på havet vid tre tillfällen. Först från Geneve till Kina, sen från Kina till Houston och sen från Houston till Kiel. Men nu från Kiel fick de allt åka lastbil.

På söndag förmiddag lastade vi det sista och stängde och låste släpet innan vi tog bilen och åkte till Holtenau för en fika.

_MG_9783

Ett fullastat släp redo att åka till Sverige.

I Holtenau märktes det att det var söndag och fint väder. Det gick inte snabbt att bli serverad lite fika precis:) Efter fickan skulle vi gå en sväng längs kanalen. Men precis då kom denna lilla färja in som var på väg in till Kiel. Jag, Stina och Lisa bestämde oss snabbt för att åka med medan de andra två gjorde lite andra ärenden och sedan mötte upp oss inne i stan.

_MG_9789

_MG_9796

Det var mycket båtfolk ute denna dag.

_MG_9799

_MG_9817

Kul att se Seebar från detta hållet.

_MG_9820

_MG_9846

Stenbåten som flytthjälpen skulle köra på om några timmar. Norgebåtens kajplats var tydligen utlånad till någon annan.

När vi blivit upphämtade inne i stan körde vi till Forstbaumschule för att käka innan det var dags för våra gäster att åka hem igen. Vi bjöds på underhållning av en stråkorkester medan vi åt. De spelade inte dåligt på något sätt, men det var ganska skönt när de tog paus :)

När vi var färdigätna och var på väg till vår bil så såg jag en blå fin folkabuss och en kruka gula blommor. Vilken perfekt kombination för att få till lite Sverigefärger tänkte jag. Tyvärr var jag lite stressad eftersom de andra stod och väntade på mig. Men några bilder knäppte jag.

_MG_9853

En blå folkabuss och ett gäng blommor, vad kan man göra av det?

_MG_9855

En gul och blå bild. Passade bra tyckte jag en dag som denna när första flyttlasset till Sverige efter 15 år utomlands skulle gå iväg.

_MG_9864

Efter att vi vinkat av våra gäster så fortsatte vi att röja lite till. Men sen bestämde vi oss för att ta vara på den fina kvällen och promenera ner till Seebar och ta oss ett glas vin.

IMG_1576

IMG_1579

IMG_1589

IMG_1595

Kiel bjöd oss på en fin vy denna kväll. Jag hade bara min iPhone med mig att fotografera med. Men man säger ju så himla käckt alltid, att den bästa kameran är alltid den man har med sig. Ja, så är det väl. Så det fick bli lite iPhonebilder med den bästa kameran.

Tusen tack snälla Jan, Stina och Lisa för att ni kom ner och hjälpte oss få ett lass till Dalsland.

Ha det gott och ta väl hand om varandra.

Kram /Marie

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*