Alter Schwede

En av de personer som betytt mest för mig i Kiel är min svenske tennistränare Patrik. Han och en anan svensk vän, Linda har verkligen bidragit en hel massa till att få mig att trivas så bra i Kiel. Givetvis betyder tjejerna i mitt tennislag också massor, ja det finns många att tacka för att min tid i Kiel blev så bra. Men som sagt, Patrik och Linda har betytt väldigt mycket. En av de första sakerna Patrik sa till mig när vi träffades var att hans dröm var att driva en egen bar. Ganska långt ifrån tennistränaryrket :) Detta var i augusti 2011. I maj 2014 fick han nyckeln till lokalen som nu för fullt håller på att förvandlas till Alter Schwede, en svensk bar och bistro i Kiel. Jag sörjer lite över att inte kunna vara där och hjälpa till och följa hans och Susannes hårda jobb. Men jag hoppas och tror att detta ska bli bra och jag gläds verkligen med Patrik över att hans dröm nu blir verklighet.

_MG_9373

Dagen efter Patrik fått nycklarna var jag och kollade läget. Samtidigt som han var väldigt glad var han lite fundersam när han såg hur ofantligt mycket det var att göra innan det skulle vara i ordning.

_MG_9365

Förra ägaren av stället dog och allt bara lämnades som det var i flera månader. Ganska mycket inte så trevliga saker att ta hand om. Tänk er själva att t.e.x ta hand om innehållet i ett restaurangkylskåp som stått utan el i flera månader :)

_MG_9366 _MG_9368 _MG_9369 _MG_9372

_MG_9362Nästa gång jag kom dit så fanns det hopp om framtiden och leendet var tillbaka :)
_MG_9481 _MG_9483

Nu har de jobbat i flera veckor på att få iordning stället och på måndag är det invigning. Jag önskar verkligen att jag kunde vara med, men man kan inte få allt som man vill. Så jag får följa det hela på avstånd. Men av tyda av bilderna som Linda skickade mig i dag så har det verkligen skett en totalförvandling och jag tror att det kommer att bli jättemysigt.

bar

Lite ljusare och fräschare. och ölen verkar vara på plats :) Fotot är taget av Linda. Jag lånar det, hoppas du inte misstycker. Då får du säga till och jag tar givetvis bort det.

huvud

Älgen är på plats. Foto: Linda Schlichter

Nu återstår bara att önska er ett stort lycka till. Jag kommer och kollar in baren så småningom. Kram på er både Patrik och din barpartner Susanne. För övrigt väntar jag fortfarande på besked vad det gäller er hemsida :) Och alla ni som läser denna blogg. Glöm inte att besöka Alter Schwede när ni kommer till Kiel.

Ha det gott och ta väl hand om varandra.

Marie

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*