Rapsfält

En kväll hade vi Pärs kollega från Kina, Lu Lin på besök. Väldigt trevligt att träffa denna glada man igen. Han smidde gemensamma planer på hur vi tillsamman skulle få alla dumma Kineser att åka på alternativsemester i Sverige :) Han hade tydligen inte så höga tankar om sitt eget folk. Nej skämt åsido, jag tror att det var med varmt hjärta han sa det och samtidigt drev han lite med sig själv och alla andra kineser.

_MG_9266Lu Lin visade lite bilder som han varit ute och fotograferat dagen innan. Det var från rapsfälten utanför Kiel och jag blev väldigt inspirerad av hans bilder och ville gärna ut och ta lite egna bilder.  Så någon dag senare drog jag med Pär ut och vi åkte ner mot havet. Det blåste och var riktigt kallt så det fick bli några snabba klick och sedan tillbaka in i den varma bilen.
_MG_9288

_MG_9331

_MG_9271

_MG_9323

Annars så gick mycket av tiden i maj åt att organisera den kommande flytten. Vårt hem skulle ju delas upp i tre delar. En del som flyttgubbarna skulle ta hand om och lagra i väntan på inflytt i nytt boende i Göteborg, en del som Jan och Stina skulle komma och hämta med släp och frakta till Ulvåsa och en del som skulle vara kvar till allra sist och åka med oss i bilen till Sverige. Jag är ju inte världsmästare i att organisera precis så jag hade allt en del ångest över detta. Men det gick faktiskt över förväntan med just den biten :)

I maj hann jag även med att spela två omgångar ligatennis med mitt lag. Första omgången gick väldigt lätt för mig. Jag vann min singelmatch med 6-1 6-0. Jag kan absolut inte påstå att det berodde på att jag spelade särskilt bra, utan det var min motståndare som stod för de flesta misstagen och jag blev aldrig riktigt testad. Även dubbelmatchen blev en enkel historia och till slut vann vi hela matchen med 4-2. En härlig start på säsongen med andra ord. Andra ligaomgången sattes jag på betydligt högre prov. Egentligen var vi nog ganska jämna i vårt spel, men jag kom inte alls överens med min serve och hon var alldeles för säker för att inte ta till vara på mina pissservar. Men vi såg i varje fall till att vi båda två fick springa mycket och jobba hårt. Tills slut vann min motståndare matchen ganska rättvist. Dubbelmatchen blev en seg historia. Om det står 1-1 i set så spelas inget tredje set utan man spelar ett match-tiebreak till 10. Redan innan vi började med tiebreaket så hade det börjat regna ganska mycket. Men vi var envisa och ville förstås slutföra matchen. Men när det stod 6-6 så var det helt omöjligt att fortsätta, det skulle vara alldeles för farligt att halka omkring i leran. Så mycket motvilligt fick vi bryta och eftersom ingen ljusning fanns i sikte så fick vi bestämma att matchen skulle fortsätta på tisdagen. Tur för oss att vi hade hemmamatch. Våra motståndare fick köra i 45 minuter för att spela färdigt matchen. De kom till oss på tisdagseftermiddag och vi fortsatte matchen vid 6-6 i tiebreak. Ganska snabbt var matchen över och vi vann med 10-8. Inte roligt för våra motståndare, men det är ju bara till att gilla läget, matchen var ju tvungen att spelas klar. Denna vinst innebar också att vi vann hela matchen med 4-2. Gott, två omgångar och två segrar. Tyvärr var det min sista match med laget eftersom de kommande matcherna spelas efter jag flyttat.

Ha det gott och ta väl hand om varandra.

Kram/ Marie

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*