Lite fler makrobilder

Det går inte så bra för mig just nu vad det gäller bloggande. Jag känner mig lite förvirrad. Ska jag fortsätta med mina afrikabilder, ska jag fortsätta att blogga om min vardag, ska jag lägga ut mina senaste bilder bara, eller? Jag tar många foton, inte så många som jag är nöjd över, men tiden går ju ändå åt när man sen ska gå igenom dem och kanske bildbehandla lite. Sen blir det några bilder som hamnar på instagram och sedan har jag liksom tappat orken att fortsätta till bloggen. Det tycker jag själv är väldigt tråkigt då jag vet hur roligt jag tycker det är att sen gå tillbaka i tiden och se vad man egentligen har sysslat med under alla åren. Så det får bli som det blir. Det kommer lite inlägg utan någon som helst logisk ordning. I just detta inlägg blir det bilder från min andra dag med mitt nya objektiv.

Jag gav mig iväg till Botaniska trädgården här i Kiel för att se om det fanns några blommor som kunde tänkas fastna på mitt minneskort. Såklart hoppades jag på att det skulle vara väldigt lite folk där eftersom jag inte känner mig helt bekväm med att ligga på magen i en offentlig park. Men sådan tur hade jag ju inte. Visst, det var inte supermycket folk, men ändå tillräckligt för att det skulle passera någon med ganska täta mellanrum. Så det var bara att gilla läget.

_MG_4990

Den här påskliljan blev mitt första offer. Jag tränar väldigt mycket på att sätta skärpan där jag vill. Än så länge tycker jag det är väldigt svårt.

_MG_4991

_MG_5001

Några andra påskliljor som föll offer för min kamera. Lite nöjd över bakgrundsljuset är jag här.

Jag gick en runda i parken och hittade en liten stig som låg lite avsides. Bra tyckte jag, här kan jag ligga och kräla på magen hur mycket jag vill utan att någon ser mig. Jag hittade några asiatiska blåsippor som fick bli mina försökskaniner. Så jag låg där på magen och tog några bilder, sen la jag mig på sidan för att se min skärm bättre. Jag var helt uppslukad av det jag gjorde så jag glömde bort omgivningen. Plötsligt hör jag någon alldeles bakom mig som pratar med mig. När jag vänder mig om så ser jag ett ungt par som ser helt förskräckta ut. De hade inte sett min kamera utan såg bara en person som låg ner mitt på gångstigen och de trodde att jag tuppat av. Stackare, de var nog väldigt nära att ringa efter ambulans. Så numera är jag ganska noga med att röra på mig och försöka visa kameran så fort jag hör någon närma sig så att de får klart för sig vad jag syssla med.

_MG_5009

_MG_5027

_MG_5028

Asiatisk blåsippa

_MG_5045

Lite left over sen i höstas. Ingen särskilt lyckad bild vad det gäller fokus. Men jag gillar bakgrunden.

_MG_5057

Det gäller att skilja sig från mängden för att synas.

_MG_5069 _MG_5075

Efter en stund blev jag ivägkörd från parken. Jag trodde först att de inte ville ha mig liggandes på deras stigar:) Men det var visst stängningsdags och vaktmästaren väntade på att jag skulle gå ut så att han kunde låsa grinden :)

När jag kom hem så mötte jag Pisen ute på uppfarten. Trodde att jag skulle kunna få några bilder på henne nu när hon var ute. Men det blev bara en innan hon gjorde sig ofotograferbar.

_MG_5086

Hon fattade genast tycke för lådan från amazon som mitt objektiv kom i och la beslag på den ganska omgående. Den är så skön att hon till och med kan tänka sig att ligga kvar en stund även om jag kommer med det farliga mördarvapnet kameran. Men hon tycker att jag är väldigt besvärlig som stör henne när hon ligger och myser i lådan.

_MG_5394 _MG_5449

Vad det gäller Pisen så har hon återigen varit i slagsmål och klen som hon är så åker hon alltid på stryk och kommer skadad in. Denna gång var det tassen och ögat som råkat illa ut. Så med ett bett i trampdynan och varigt öga så blev det ett besök hos Pisdoktorn igen. Idag var vi på återbesök, trampdynan har fortfarande inte läkt så det gör ont att gå. Men förhoppningsvis så ska det snart bli bra igen.

Vad det gäller vår flytt så har vi nu beställt flyttfirma, så då känns allt plötsligt mer verkligt. Vi ska verkligen flytta. Hjälp! Det är verkligen med blandade känslor. Men visst, jag ser fram emot att komma till Sverige också. Det gäller bara att hitta något att göra och framför allt, att hitta någonstans att bo.

Ha det gott och ta väl hand om varandra.

Kram /Marie

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*