Ute med min nya leksak

Som sagt, jag bestämde mig för att slå till och köpa ett makroobjektiv. Jag beställde det genom tyska Amazon på kvällen. Förmiddagen därpå så kom det levererat till min dörr. Helt otroligt.

Såklart vill jag ju ut och testa. Inte helt lätt visade det sig. Första utmaningen var att hitta rätt motiv. Snödropparna som jag siktat in mig på var nästan överblommade. Andra utmaningen var att det blåste lite och då är det ännu svårare än vanligt att hitta skärpan.  Sen är det ju det där med att man måste komma ner i blommans nivå för att kunna fokusera överhuvudtaget. Det innebar att jag fick ligga raklång på marken i den offentliga parken där en miljard joggare, strövare, hundar och hundägare passerar dagligen. Det var många som tittade konstigt på mig. Men det är bara till att se självsäker ut och få dem att tro att man har full koll på vad man sysslar med. Inget kunde ju vara mer fel :) Jag har verkligen ingen koll, men förhoppningsvis ger övning färdighet.

_MG_4836

Mitt första försök med det nya objektivet.

_MG_4850

Jag var ute nästan mitt på dagen vilket kanske inte är den bästa tiden på dagen att ge sig ut att fotografera. Men jag gillar de tydliga skuggorna från alla träden.

_MG_4852

Man anar en liten grön oas bland allt det bruna.

En sak som jag verkligen måste bli bättre på är att välja mina motiv med omsorg. Nu när jag var ute så var jag bara lycklig över att jag hittade några utslagna vitsippor att fotografera och tänkte egentligen inte så mycket på hur de såg ut.

_MG_4855

Lite skamfilad.

_MG_4915

Hmm, vem är det som varit och ätit på mitt motiv.

_MG_4865

_MG_4926

Ganska nöjd med detta resultatet. Inte så illa för att vara första gången.

_MG_4876

_MG_4939 _MG_4970 _MG_4979

Dagen innan var det ju fantastiskt skönt väder och när jag tittade ut genom fönstret hemma så kunde jag konstatera att det var minst lika skönt väder denna dag, tisdagen den 11/3 2014.  Men det visade sig vara fel. Solen sken men det blåste riktigt riktigt kallt. Så efter ett tag uppe i skogen så bestämde jag mig för att gå ner till vattnet och kila in på något ställe och värma mig och käka lite lunch. Där kunde jag konstatera att det var fler än jag som gjort samma misstag. Några av folket ute på bryggan hade kortbyxor på sig. Jäklar vad de måsta ha frusit.

_MG_4956

Väl hemma kunde jag väl konstatera att det var väldigt många bilder som åkte i papperskorgen direkt. Men några var ändå ganska ok. Men en makrokurs skulle sitta mumma. Är det någon som är sugen på att komma hit och hålla kurs för mig?

Nästa dag begav jag mig till Botaniska trädgården. Men det får bli nästa inlägg.

Ha det gott och ta väl hand om varandra.

Kram /Marie

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*