Vår i Kiel och försök till makro.

Det blir snart lite fler Afrikabilder, men inte just nu.

Det var fantastiskt väder här i Kiel förra veckan och man kan ju hoppas att det är våren som kommit för att stanna. Men med förra året i starkt minne så tar jag det inte för givet. Just nu är det grått och kallt, men absolut ingen vinter så än finns det hopp om att det inte blir något riktigt bakslag.

När det var så fint väder och blommorna tittar fram överallt så gav jag mig ut för att försöka fånga dem på bild. Synen jag hade framför mig var de där fantastiska makrobilderna man ser överallt nu när våren kommer. Problemet var bara att jag inte hade något makroobjektiv. Men man kan väl ändå få försöka, eller?

_MG_4688

Mitt första försök. Vackra snödroppar. Det var det enda fotot som var värt att spara som jag lyckades med under detta försök.

Pär sa att han för någon dag sedan sett massor av fåglar i det stora trädet utanför vår balkong. Jag är ju ingen hejare på fåglar, men jag tänkte att man kan ju sitta i fåtöljen på balkongen och ha kameran redo på stativet så får vi se om det kommer några fåglar. Jag satt där i stort sett hela dagen och detta var vad jag såg.

_MG_4702

En liten hackspett som passade på att sätta sig så långt bort i trädet som möjligt och dessutom den mesta tiden var bakom trädet från min sida sett. Med alldeles för klent objektiv lyckades jag ändå få en bild på honom. Denna bild är kraftigt beskuren för att överhuvudtaget kunna se fågeln.

I brist på fåglar så försökte jag fånga min Pise på bild. Det gick som det brukar.

_MG_4697

Det fina vädret fortsatte och jag gav mig ut på ett nytt försök att få till några makrobilder.

_MG_4710

Snödropparna var nästan överblommade.

_MG_4713

Hittade några gula blommor också. Inte så mycket makro över detta.

_MG_4727

Jag gillar verkligen den här lilla skogen, och en dag som denna när solen skiner och fåglarna kvittrar och man kan börja ana det gröna som bryter igenom lite överallt så är det helt underbart att gå omkring där.

_MG_4729

Tänk att snart är allt det bruna bortbytt mot grönt.

_MG_4737

Jag fortsatte min jakt på makroobjekt och hittade denna för mig okända växt. Ja, det vill säga, för mig är de allra flesta växter okända.

_MG_4747

Det här är en vitsippa, det är jag helt säker på :)

Efter en stund gav jag upp mitt makroprojekt och hittade istället ett par grabbar som var i full färd med att iordningställa en trailcykelbana.

_MG_4771 _MG_4782

_MG_4783

_MG_4796 _MG_4799

_MG_4791

Ni måste ha hjälm på huvudet påpekade jag för en av grabbarna. Nejdå, svarade han. Jag har keps och det fungerar jättebra.

Jag stannade inte och tittade på dem när de körde banan. Jag hade inte lust att stå där med hjärtat i halsgropen och vänta på att de skulle krascha in i ett träd med skallen först.

_MG_4804

Det är inte helt lätt att se vilken årstid det är om man tittar på buskarna. Den här busken verkar tro att det är höst.

_MG_4810

Och den här har bestämt sig för vår.

Ja, det gick ju sådär med mitt makroprojekt denna dag. Men med blodad tand så gjorde jag slag i den sak som jag funderat så länge på. Nämligen att köpa ett riktigt makroobjektiv. En väldigt rolig leksak, men som vanligt så är mina leksaker väldigt dyra tyvärr. Och de leksaker som står på min önskelistan nu inför Alaskaresan är ännu dyrare tyvärr. Får väl trösta mig med att mitt klädkonto är väldigt väldigt litet. Kanske mest för att jag verkligen hatar att handla kläder.

Återkommer med några bilder från det nya objektivet.

Ha det gott och ta hand om varandra.

Kram /Marie

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*