Stora förändringar på gång hos familjen Leander

Det har blivit ett litet uppehåll i mitt Sydafrikabloggande. Det beror på att jag varit i Sverige i nästan en vecka. Jag åkte dit förra fredagen för att gå en utskriftskurs för fotograf Patrik Larsson i Malmö. Vi ägnade hela lördagen och hela söndagen åt bildbehandling mot utskrift och utskrift. Det var otroligt lärorikt och nu är jag förstås grymt sugen på att köpa mig en proffsskrivare.

På söndagskväll åkte jag till Sussanne och Patrik i Laholm och stora delar av måndagen och tisdagen var jag med Erika. Hon fyllde 24 år på tisdagen så det var förstås extra kul att kunna träffas då. Det var en del år sedan vi sågs på hennes födelsedag.

Sent på onsdag kväll kom jag tillbaka till Kiel där Fredrik, katten och Pär hade fått rå om varandra utan mig :) Det blev ju lite dumt att Fredrik kom just i fredags, samma dag som jag skulle åka till Sverige. Men ibland kan man inte styra allt som händer. Anledningen till att han kom just nu var att han några dagar tidigare fått ett trevligt samtal från Disney i Paris om att han var välkommen att börja sommarjobba där nästkommande lördag. Idag alltså. Så han mellanlandade här i några dagar innan han drog vidare till Paris. Jag och Pär körde honom till flygplatsen i Hamburg i går morse kl. 4 för att han skulle kunna vara på plats innan kl 15 på anställningskontoret. Nu är han installerad i sitt lilla krypin. Han delar rum med en kille från Grekland som också kom igår. Fredrik ska jobba i Snövits och de sju dvärgarnas butik inne i en av parkerna.

Erika kommer att tillbringa först 3 veckor i Schweiz för att hjälpa ett par med att ta hand om deras hästar under påsken. Sen i slutet av maj åker hon till Island för att jobba som turridningsguide. Så nu vet vi vad vi ska göra i sommar, det blir nog en tur till Paris och en till Island och från Island fortsätter jag nog till Alaska där jag ska sova i tält i en vecka och fotografera björnar :)

Jaha, så ska då båda barnen lämna Sverige för ett tag, vad händer då??? Jo, jag, Pär och Pisen flyttar dit!!!

Vi ska alltså efter 15 år utomlands flytta tillbaka till Sverige. Det är lite med skräckblandad förtjusning måste jag säga. Jag hade väldigt gärna stannat i Kiel ett tag till. Jag trivs bra här och har fått flera goa vänner som det känns svårt att flytta ifrån. Men visst, jag ser fördelar med att flytta till Sverige också. Det ska bli kul. Nu när beslutet är taget och man är inställd på det så känns det mer än ok. Anledningen till att vi flyttar är att Pär kände att han gärna ville tillbaka till Sverige och komma närmre Dalsland och därmed också närmre släkt och vänner. En önskan som jag till fullo respekterar och kan förstå. Så nu har vi alltså tagit ett gemensamt beslut om att vi den 31 maj lämnar Kiel. Pär har sagt upp sig från jobbet här och har lyckats få ett nytt jobb i Göteborg. Så det är alltså tänkt att vi ska bli Göteborgare till hösten. Spännande, nästan lika spännande som när vi tog beslutet att lämna lilla Väne-Ryr för Schweiz för 15 år sedan :) Inte kunde vi ana då att vi skulle vara utomlands i 15 år och vi skulle passera både Geneve, Beijing, Houston och Kiel på vår väg.

ryrhus

Här går vårt första flyttlass från Sverige, 1999.

geneve

Inflytt i Geneve

beijing

Vårt hus i Kina

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Utflyttning från Kina

Exif_JPEG_PICTURE

Everything is bigger in Texas. Därför behövs en jättestor container :) Inflyttning i Houston.

pool

Vår älskade pool i Houston

kiel

Inflyttade i Kiel.

Så nu när det stora beslutet är taget så kommer förstås många frågetecken. Hur ska man hitta någonstans att bo, hur vet man vart man vill bo, vad ska jag göra?

Det där med vad jag ska göra är nog det största frågetecknet. Jag känner att jag både borde och vill göra något. Frågan är bara vad. Det som jag är utbildad till är det enda som jag vet att jag inte vill göra, så då är det inte helt lätt att hitta något. Vem förutom barnomsorgen vill anställa en  47:åring förskollärare?

Men än så länge fortsätter vardagen här i Tyskland och i eftermiddag ska jag, trots det vackra vårvädret vara i tennishallen och spela en Kuddel-Muddelturnering. Det är som ni kanske vet vid det är laget en dubbelturnering där man byter dubbelpartner inför varje match. Ett trevligt sätt att bekanta sig med andra medlemmar i klubben.

Ha det gott och ta väl hand om varandra

Kram /Marie

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*