Skogspromenad i tvskogen igen och ett litet bokprojekt.

Ja, här kommer då lite bilder från promenaden jag och Pär gjorde i tv-tornsskogen för ett par helger sedan. Denna gången hade vi fika med oss. Det är verkligen inte vanligt att vi har, men desto godare smakar det förstås.

Nu var det ju ingen särskilt strapatsrik promenad vi var ute på, som vanligt här i Kiel så är promenaderna i skogarna här ganska lättpromenerade.

IMG_9719

IMG_9723

IMG_9724

Det är inte alla som nöjer sig med en stilla promenad.

Träden i den här skogen hade tagit mycket mer stryk i stormen än vad träden i vår lilla skog gjort. Här var det lite som ett gigantiskt plockepinn ibland.

IMG_9729

IMG_9731

IMG_9780

IMG_9782

IMG_9777

Hmm, ser inte allt för säkert ut.

IMG_9779

På hösten är det ju ofta väldigt fina färger i naturen. Oftast tittar man rakt fram för att få se prakten, men man ska inte glömma att titta uppåt ibland också. Där uppe kan man få se det mest oväntade.

IMG_9752

Alldeles guldskimrande barr längst där uppe.

IMG_9755

Många nyanser på en gång.

IMG_9758

Även nere på marknivå finns det ett och annat att se.

IMG_9761

Skogen tillhörde tydligen inte bara gångare och joggare utan även ryttare nyttjade den.

IMG_9765

En nöjd Pär som är nyfikad.

IMG_9775

IMG_9784

Ja det var den skogen det. Får se om det kanske kommer en vårrapport senare från samma ställe.

Nu kommer Pär snart hem från Bangladesh. Det blir bra det.

Är det någon av mina läsare som läser tidningen Fotosidan? Det gör jag. De har precis kommit ut med ett specialnummer som handlar om resor. Det roliga var att de hade fem stora reportage från olika resor och jag känner författarna till tre av reportagen. Märkligt. Ett av reportagen var från vår fotoresa till Namibia och var skriven av Martin Agfors som jag känner sen min tid på högskolan i Halmstad då han gick i samma klass som Pär och efter att inte ha träffats på ca 20 år så gjorde vi alltså den här fotoresan tillsammans. Det andra reportaget handlade om en fotoresa till NordNorge och var skriven av Elisabeth Landberger. Elisabeth var precis som jag deltagare i Namibiaresan och det är jättekul att se att hon börjar synas lite mer offentligt för hon är en fantastisk fotograf som jag blev otroligt inspirerad av under resan. Det tredje reportaget var skrivit av Marcus Olsson. Han var fritidselev hos mig när jag jobbade på Svenska skolan i Geneve och han var också Fredriks bästa kompis under de åren vi bodde i Geneve samtidigt. Marcus har varit med om ett fantastiskt äventyr tillsammans med två kompisar. Köp tidningen och läs vetja. Sen har jag också under de senaste veckorna stött på reportage både från Roger Borgelid som var fotografisk ledare under Namibiaresan och Patrik Larsson som jag gick workshopen för i Österlen i september. Det blir ju lite extra kul att läsa reportagen när man känner skribenten ifråga.

Min bild från dimmorgonen på Österlen ska publiceras i det lilla. Dels så ska den ingå i en kalender som Comfort Audio ska ge ut till sina kunder över hela världen och dels så ska den vara med som en av 240 bilder som på ett bra sätt ska illustrera Sverige i en bok som kommer ut under december månad. Det är ett instagramprojekt som har pågått under hela året, men jag fick bara nys om det för ett par månader sedan. Det är Enjoy Sweden som ligger bakom det och de har varje månad valt ut 100 bilder med hashtaggen enjoysweden och sedan har en av dem utsedd jury fått välja ut 20 bilder. Min bild kom alltså med under september månad och om allt går som den ska så ska den alltså finnas med i boken. Bilderna är små och i kvadratisk form, vilket kanske inte passar denna bilden bäst men jag tycker att det är roligt att få bli utvald bland alla dessa bilder som kommit in varje månad. Vi ”fotografer” får inget för att vi har med någon bild utan det är tänkt att en del av överskottet ska gå till musikhjälpen istället. Alla bilderna kommer också vara med på en utställning i bl.a Landskrona i januari. Där kommer eventuellt alla de 100 utvalda bilderna från varje månad vara med. I så fall innebär det att jag kommer att ha med en bild för oktober månad också. För jag har en bild som blivit utvald bland de 100 men juryn har ännu inte sagt sitt. Så vi får se om den kommer med i boken eller inte.

brösarp

Nej, nog för idag. Nu måste jag laga lite mat så att är redo för Cardiotennisen senare ikväll.

Ha det gott och ta väl hand om varandra.

Kram /Marie

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*