Tevetornsskogen

Jag är inte riktigt vän med vad jag ser i kameran efter jag tagit en bild och hur resultatet ser ut i datorn när jag kommit hem. T.e.x bilderna från Ulvåsa kände jag att de inte blev så bra som jag hade velat när jag såg de i kameran. Så därför glömde jag lite bort dem när jag kommit hem till Kiel. Men när jag sen råkade hitta mappen på datorn en dag så blev jag väldigt positivt överraskad. De var mycket bättre än vad jag kände direkt när jag tagit dem. Helt tvärtom var det med de bilder jag ska visa nu.

Jag hade genom en facebookgrupp fått tips om att skogen vid tevetornet skulle vara bra att fotografera höstfärger i. Så då var jag ju tvungen att kolla det. Jag cyklade dit med alldeles för mycket kläder på mig. Jag hade inte riktigt insett att det var ca 18 grader ute trots den sena hösten. Så jag var lite arg på mig själv att jag inte tagit något drickbart med mig, för det skulle verkligen behövts. Nåväl, det fick gå ändå. Så jättemycket höstfärger vet jag inte om det var, men skogen var ganska imponerande. Jag promenerade runt och ställde upp mitt stativ med jämna mellanrum för att se om det gick att fånga det fina jag såg. Det var inte helt lätt att hitta något tillfälle där det inte var fullt med folk eller hundar i vägen. Men med lite tålamod så gick det.

Jag knäppte några bilder och ibland blev jag helt lyrisk över vad jag såg i kameran och tänkte att detta blir superbra. Jag tror inte riktigt jag har känt det förut någon gång när jag tittat i kameran utan för mig har bilderna alltid vuxit när de kommit in i datorn och jag fått studera dem lite. Det var verkligen en skön känsla och ännu bättre blev det av att jag använde mitt stativ ganska obehindrat trots att det vimlade av folk. Jag hade gärna gått en längre stund i denna skog men jag insåg att det var bäst att ge sig tillbaka eftersom solen var på väg ner och jag ville inte gärna vara i en främmande skog helt ensam i mörkret. Så de var bara att packa ihop och cykla hem igen. Men som sagt det var med en skön känsla jag cyklade hem. Många bra bilder hade denna utflykt gett. Trodde jag! För det visade sig att när jag kom hem och laddade in dem i datorn så fann jag inte alls samma känsla när jag tittade på bilderna. De flesta har nu åkt i papperskorgen. Men för att visa lite av skogen så kommer här några av bilderna som jag ändå tyckte var ok.

IMG_9398

Välordnade skogar som vanligt här i Kiel.

IMG_9420

Inga problem att ta sig fram på dessa stigar. Hade varit lättare att gå i drevet här :)

IMG_9426

IMG_9427

Får fortfarande känslan av två årstider. Vår och höst på samma gång.

IMG_9458

IMG_9467

En bild på själva tevetornet måste jag väl också ha med.

IMG_9475

Som sagt, så mycket höstfärger var det inte, men det var ett trevligt ställe. Fast man får inte vara rädd för hundar om man ska gå där. De springer lösa i drösvis:)

Hösten har som jag sagt innan varit riktigt bra här i Kiel. Vilken skillnad mot de två förra höstarna. Jag har verkligen njutit av vädret. Men nu verkar det vara slut på det vackra vädret. Nu har vi regn, blåst, kallt och grått. Men som tur är så är det bara 23 dagar kvar tills jag ska åka till Sydafrika:) Gissa om jag börjar bli lite nervös? Den där fruktansvärda packningsångesten börjar så sakteligen smyga sig på mig. Får försöka att hålla den på avstånd ett tag till för jag blir inte rolig att ha att göra med när det väl sätter i för fullt.

Ha det gott och ta väl hand om varandra.

Kram /Marie

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*