Friluftsmuseum

För några veckor sedan begav jag mig till friluftsmuseumet i Molfsee som ligger strax utanför Kiel. Det var efter ett tips av min ständiga källa till bra saker här i Kiel, Linda som jag bestämde mig för att åka dit.

Just denna vecka var det höstmarknad inne på området så det var nog lite extra mycket folk där. Men det gjorde inte mig något. Jag strosade runt i maklig takt i det trevliga området. Det var ett stort parkområde med många gamla fina hus. Jag låter bilderna tala så slipper ni lite snack från mig :)

IMG_8381

IMG_8387

En fin väderkvarn. Men varför har de satt upp den fula färgglada snurran? Den förstör ju hela bilden.

IMG_8388

En gammal skola.

IMG_8396

Detta är nog den finaste skola jag har sett någon gång. Här skulle jag vilja gå i skolan.

IMG_8393

Men jag hade nog föredragit lite bekvämare skolbänkar.

IMG_8392

Visst är det fint med halmtak. Det var det på alla hus.

IMG_8389

Om jag någon gång ska ha ett stall så vill jag att det ser ut så här.

IMG_8400

Sova i köksskåpet? Ja, varför inte?

IMG_8404

Ett gammalt apotek. Jag är väldigt svag för sådana här skåp med massor av små lådor.

IMG_8437

IMG_8452

Det fanns massor av solrosor (typ) kvar. Här har jag fotat rakt upp mot himlen och överexponerat den helt och hållet. Blev lite fräckt tycker jag.

IMG_8465

En mer normalt exponerad blomma.

IMG_8473

Oj, ett hus utan halmtak!

IMG_8478

Men desto mer halmtak här.

IMG_8481

Det var en trevlig park att strosa runt i. Får se om jag får med mig Pär någon gång. Det är ju alltid trevligare med sällskap.

Tack för tipset Linda.

Annars så händer det inte så mycket här. Jag spelar tennis fyra gånger i veckan och Pär jobbar alldeles för mycket. I söndags var han iväg och sprang ett halvmaratonlopp tillsammans med några kollegor. Bilder från loppet kommer senare.

Stormen som hette Simone i Sverige hette Christof här tror jag. Det var en rejäl storm som gjorde vår utsikt lite bättre eftersom den tog med sig ganska många stora grenar från det stora trädet utanför vår balkong. Grannen förlorade några stora träd, men det skulle jag bara vara glad över. De har tillräckligt med löv att kratta som de har. Vi klarade oss alldeles utmärkt, men det var lite läskigt att sitta här inne och höra utryckningsfordonen köra i skytteltrafik utanför. Det var inte långa stunder man inte hörde några sirener vara på väg någonstans.

Ha det gott och ta väl hand om varandra.

Kram /Marie

 

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*