Fast i träsket

Ja, det är nog dags att erkänna. Jag har fastnat i träsket, Instagramträsket. Det vore ju att ljuga om jag sa att jag inte bryr mig om om folk gillar mina bilder eller inte. Även om det kanske bara är från helt okända personer som bara klickar på gillar bara för att man ska ta en titt på deras bilder och gilla. Men av alla de ”gillar och kommentarer” som man får så finns det förhoppningsvis några som faktiskt gillar bilderna. Får tro det:) I vilket fall som helst så är jag helt fast, för tillfället i varje fall. Det kan snabbt ändras till något annat jag fastnar för ett tag. Mitt konto finns under imagesbymarie . Mitt lite mer privata konto där det förekommer mycket Lillpisen och tennisbanor hittar man under Texasleander.

Nåväl, det har inte blivit så mycket bloggande på senaste tiden. Jag skyller allt på Instagram :)

Men nu ska jag göra ett försök i varje fall, för jag vet ju hur kul jag tycker det är att om ett tag gå tillbaka i min dagbok och bli påmind om vad som har hänt i mitt liv.

Ni som känner mig förstår nog att jag lyssnade på Apples event i torsdags. Efter att de sagt att de släppt sitt nya operativsystem till datorn så lovade jag mig själv att vänta med att installera det tills allt lugnat ner sig lite och det inte blir så trögt med nedladdningen. Jo tjena, det löftet höll jag i ca 12 timmar sen gjorde jag en liten rensning, diskkontroll, diskreperation och till slut laddade jag ner mjukvaran och installerade. Och så gick den dagen, för allt tar verkligen tid. Men allt flöt i varje fall på och nu har jag det nya systemet och förhoppningsvis ska min mycket trötta maskin bli lite piggare ett tag.

Jag bestämde ju mig hastigt och lustigt för att hänga med Pär till Sverige på älgjakten. Men den rapporten får komma en annan gång. Nu går jag några veckor tillbaka i tiden och lägger upp några bilder från vår lilla skog som vi bor granne med här i Kiel. Jag hade hoppats på att det fanns en massa härliga höstfärger där inne, men inte då. Det var som det var två olika årstider. På marken var det höst och fullt med bruna löv och på träden var det alldeles ljusgrönt som om det vore vår. Märkligt.

IMG_8327

Är det vår eller höst?

IMG_8328

Alla svampar skvallrar dock om att det nog är höst.

IMG_8330

IMG_8331

IMG_8338

IMG_8352

IMG_8353

Den här dammen skulle nog behöva rensas lite.

IMG_8359

Jag gillar verkligen den här skogen. Inte så stor men många backar och lättframkomliga stigar. Inte som i Svarttjärnsskogen precis, där är det bara backar, inga stigar och fullt med berg, stup, osynliga stockar och stenar och hål att falla ner i eller stora mossor att fastna i :) Men jag gillar Svarttjärnsskogen också, de är bara helt olika.

IMG_8363

När man kommer ut från skogen och går hemåt så passerar man detta hotell. Det är ett av Kiels finaste hotell där vår Drottning har bott.

IMG_8367

Bor man på hotellet kan man blicka ut över Schleswig Holsteins ”riksdagshus”.

IMG_8369

Även parken utanför hotellet är trevlig. Här har hundarna första tjing och springer lösa. Jag vaknar ofta av hundskall eller av att några hundar inte är så bra kompisar som de kanske borde vara.

IMG_8372

Bakom träden i bakgrunden ligger tennisklubben. Tyvärr är det slut på utomhussäsongen för denna gång, så nu längtar jag redan till april/maj så vi kan spela ute igen.

Ja, det var min skog det. Många av er skulle nog skratta gott om ni såg den och hörde mig kalla den skog. Men för mig är det en skog mitt i stan. En bra plats helt enkelt. Att sen hösten här i Kiel har varit helt fantastisk gör ju inte saken sämre. De två föregående höstar som vi bott här har ju varit helt deprimerande med bara regn, blåst och grå himmel. Men nu är det faktiskt snart november och i förgår hade vi nog 18 grader i skuggan och jag blev helt genomsvett när jag var ute och cyklade eftersom jag tagit på mig alldeles för mycket kläder. Undrar om vi får betala dyrt för denna fina höst med en riktigt trist vinter. Hoppas inte det.

Ja, det var en liten snabbrapport från skogen. Om jag bara orkar med att redigera lite fler bilder snart så kommer det nog en rapport om något annat i vår vardag. Vem vet, vi får se helt enkelt.

Ha det gott och ta väl hand om varandra.

Kram /Marie

  • oktober 24, 2013 - 9:38 e m

    Kastanja - Bara att konstatera att det är verkligt fina bilder. Nog har det hänt en del det sista året, eller? Kikar faktiskt en hel del på dina bilder men det blir inte alltid någon kommentar. Hörde på lokalradion här om dagen om en inbiten instagrammare. Reportern frågade vad som hände om han glömde mobilen hemma (fotade bara med mobil). Svaret var – Man glömmer inte mobilen, har aldrig hänt. Ha de så gott och ”skjut på”. KramisReplyCancel

  • oktober 25, 2013 - 3:13 e m

    Marie - Tack Vanja vad glad jag blir. Jo det är väl en liten skillnad nu. Men den största skillnaden är väl att jag är lite säkrare på hur jag ska kunna fånga det på det sättet jag vill. Fast jag misslyckas mer än jag lyckas. Jag tränar mycket på att försöka se motiven vilket jag inte tycker är lätt. Och en nackdel är att jag känner att jag börjar bli lite kräsen. Det vill jag inte. Jag vill fortfarande ta de vardagsbilder som jag brukar ta. Här på bloggen, min digitala dagbok tycker jag att det är viktigare att ha med ett lite sämre foto som visar det jag vill visa än ett perfekt tekniskt foto på något som inte säger alls det som jag vill. Hellre en suddig Pise än ingen Pise alls :)

    Kram på dig och igen, tack för dina snälla ord, de btyder mycket för mig. Vi ses i jul hoppas jag. Jag har bjudit din bror på raclettekväll under julledigheten, då hoppas jag att du och Bosse också kan komma.
    /MarieReplyCancel

  • oktober 25, 2013 - 6:39 e m

    Lena Alderö Engström on Facebook - Fantastiska Bilder!! Vilken vacker skog!ReplyCancel

  • oktober 25, 2013 - 8:26 e m

    Marie Leander on Facebook - Tack Lena, ja det är en fin skog, men väldigt liten.ReplyCancel

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*