Lite skryt

Man får skryta lite ibland va?

Jag har precis upptäckt en helt ny del i Instagramvärlden. Förut har jag bara taggat mina bilder med några få enkla taggar och mitt Instagramkonto har i stort sett bara haft följare som jag känner på något sätt. Inte så konstigt när jag mest bara haft personliga bilder från min vardag där. Kan ju förstå att ingen intresserar sig av det. Men så förstod jag att det finns massor av ”users” på Instagram som titt som tätt väljer ut ett foto för dagen eller veckan eller månaden och publicerar på deras konto så att alla deras följare kan se det.Ja, detta kanske inte var någon nyhet för de flesta av er, men för mig var det det. Så jag beslutade mig för att öppna ett lite mer seriöst instagramkonto och börja använda hashtaggar lite mer uttänkt. Jisses vad många det finns att välja på! Hur ska man veta vilka man ska använda?

Jag la bland annat upp en av dimbilderna från Brösarps backar och tagade den med olika landskaps och natur taggar och även några sverigetaggar. Gissa om jag blev förvånad när jag nästa dag såg att den bilden var utvald till dagens bild hos Gloryofsweden. Även om detta bara är i låtsasvärlden ute på nätet så blir jag stolt och glad och det ger mig lite mer tro på mig själv i mitt försök till fotograferande.

mist

Nästa dag så dök plötsligt min gepardbild upp på ett Namibiakonto, givetvis med hänvisning till mig :)

Men mest chockad blev jag nog i lördags när jag kom hem från handikappturneringen i dubbeltennis (som jag för övrigt vann ;) ). När jag kom hem så kollade jag som vanligt instagram och det första som möter mig är en fantastisk snöbild. Wow vad fin den var tänkte jag. Jag såg att den var utvald som finalist nr1 av 4 till en tävling som globetravel hade tillsammans med the flashpack. Man kunde rösta på den bilden genom att trycka på like. Jag tänkte nästan göra det, men tänkte att jag får väl kolla in de andra finalisterna också. Jag bläddrade vidare ner och såg nr 2 som också var väldigt fin. Sen blev jag väldigt förvånad när min bild plötsligt dök upp. Vad konstigt tänkte jag, var är finalist nr 3 och varför är min bild här? Då såg jag att min bild var märkt med finalist nr 3!!!! Va, är det sant? Hur gick detta till? Jag hade givetvis gett min bild hashtaggen för tävlingen men det hade jag glömt.  Vinnaren utsågs genom att den som fick flest likes under 24 timmar vann. Jag kom på tredje plats, så jag fick inget pris, men jag är är väldigt stolt och glad ändå. Detta är stort i min lilla värld :)

finalist

Detta ger en inspiration till att fortsätta att försöka utveckla fotograferandet. Önskar bara att jag hade haft någon här i Kiel att ge mig ut tillsammans med för att leta spännande motiv och fint ljus.

Mitt instagramkonto har fått ett eget liv och bara på den dryga vecka jag haft det så har jag fått 50 följare och det är för mig helt okända personer. Man blir lite glad när man vaknar på morgonen och möts av detta.

oryx

Ok, nu har jag skrutit färdigt för denna gången. Men ni får förstå att även om detta inte ger mig någon som helst ekonomisk vinning så ger det mitt ganska låga självförtroende vad det gäller mitt fotograferande en skjuts i rätt riktning. Även om det är som jag sa förut, bara i låtsasvärlden i cyberrymden så är det värt en hel del för mig. Så ibland har man väl rätt att skryta lite :)

Jag känner att jag ligger lite efter i mitt bloggande. Ska försöka göra ett rycka snart och dokumentera te.x vår fina resa till Dresden är på bloggen. Det kommer nog snart, förhoppningsvis:)

Ha det gott och ta väl hand om varandra.

Kram /Marie

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*