Fotoworkshop del 3, Stens Huvud på kvällen

Efter vår fina morgon i Brösarps backar så var det mest bildredigering som gällde för min del. Målet var att välja ut två bilder som skulle visas på eftermiddagens bildkritik. Efter mycket vånda så kunde jag till slut välja ut två stycken. Bildkritiken är otroligt givande, inte bara för att man får kritik på sin egen bild utan även för att man får höra kritik på andras bilder. Och med kritik menar jag såklart både positiv och negativ. Det är så inspirerande att se de andras bilder och höra Patrik och Peter prata om dem. Man lär sig massor av att titta på andras bilder. Vi fick verkligen se många härliga bilder den eftermiddagen. Riktigt kul var det.

Efter middagen så var det dags att ge sig ut med kameran igen. Denna gång gick resan ut till Stens huvud. Jag måste erkänna att jag inte kände mig 100% taggad inför uppgiften. Jag tror lite att det berodde på den underbara morgonen vi hade haft. Det var liksom svårt att toppa det. Sen såg jag inget direkt som jag fastnade för att fotografera. Jag gick mest runt på måfå och knäppte några bilder. Och hittade man någon ställe man ville slå sig ner på så var det oftast någon annan deltagare i vägen för den tänkta bilden. Men så är det ju när man är en grupp på en begränsad yta, fast man försöker att visa varandra hänsyn så är det svårt att inte vara i vägen för någon. Ibland känns det också som man följer i någons annans fotspår och inte kan hitta något eget, men så blir det ju. Man ser samma saker och fastnar på samma ställen. Jag försökte ändå att gå undan en liten stund för att vara i vägen så lite som möjligt och öven försöka hitta något eget. Det gick inget vidare.

IMG_7304

Ett försök med macroobjektivet jag hyrde över helgen. Men nej, det behövs mer tid och tålamod för att få till det inser jag. Men uthyrningsfirman får godkänt av mig. Det var ju det som var målet, att kolla så allt fungerade med deras tjänst så att jag kan våga hyra av dem när jag åker på min fotovolontärresa till Afrika i november.

IMG_7307

IMG_7316

Ljunghedar fanns det gott om. Tyvärr lite torra och inte så färgglada som man skulle önska.

IMG_7322

Några veckor till, sen kan det nog spraka av höstfärger här.

Efter en stund uppe på ljungheden gick jag ner till havet för att se om jag hittade något där. Men det var inget som lockade mig denna kväll. En av uppgifterna var att hitta något ställe vi ville fotografera ifrån nästa morgon då vi skulle vara där i soluppgången. Jag hittade inget ställe och hade inte så stora förhoppningar om morgondagen, men tänkte att det kanske löser sig när man sovit på saken.

IMG_7347

IMG_7362

IMG_7371

Den här bilden har absolut inget av det som våra lärare pratat om som gör en bild bra. Inga linjer, inga mönster osv osv.. Men jag gillar den ändå. Det var nog den bilden som jag tyckte var mest ok från kvällens fotografering. Jag har brottats lite med om jag ska ha med skuggan i botten eller inte. Tar jag bort den blir bilden lite väl avlång och gränsen mellan hav och land kommer i mitten vilket jag inte vill. Inte lätt. Man skulle vilja ha en Patrik eller Peter stående bakom axeln hela tiden :)

När solen gått ner och mörkret lagt sig så samlade vi ihop oss och åkte tillbaka till boendet. Nu kanske ni tror att jag tyckte att kvällen var ganska misslyckad för min del. Men nej, så är det inte alls. Man lär väl sig någonting varje gång även om man inte blir helnöjd med resultatet. Tänk om man bara skulle ha helt fantastiska fototillfällen varje gång man gav sig ut. Det skulle nog bli ganska tråkigt i längden.

När vi var tillbaka blev det en liten stunds häng i soffan med de andra, men när körslaget kom på på tv:n så drog jag mig tillbaka. Jag hade trots allt bara slumrat några timmar sedan i fredags morse. Så det var med en lite förhoppning om att jag faktiskt skulle kunna sova som jag gick och la mig.

Klockan ställdes så klart på kl. 4.15 och hur det gick med sömnen tar jag nästa gång.

Ha det gott och ta väl hand om varandra.

Kram /Marie

  • september 12, 2013 - 1:28 e m

    Peter Nilsson - Kul att läsa om hur du upplevde helgens workshop.
    Det finns absolut linjer i den sista bilden. :)
    Jag gillar den och tycker inte du ska beskära bort skuggan. Den ger bilden en stabil grund att stå på.
    /PeterReplyCancel

  • september 12, 2013 - 1:55 e m

    Marie - Tack Peter. Haha, det där med stabil grund att stå på hade jag glömt bort och nu efter en stunds granskning kan även jag se åtminstone en linje. Det blir ju faktiskt en linje i den ljusare delen av sanden. Det är ju det jag säger, en Peter eller Patrik över axeln är det som behövs :)ReplyCancel

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*