Kanotträning del 2

Efter att vi var trötta på att olja altanen så stack vi iväg till Solsjön. Pär ville paddla lite och Erika skulle prova på att välta med kajaken och ta sig in till land med den efteråt. Det är verkligen inte helt lätt att snurra runt med kajaken med flit. Det tar liksom emot att luta sig så mycket så att man välter. Men jag tror att det är väldigt bra att prova hur det känns så att man inte lika lätt får panik om det händer när man inte tänkt sig det själv.

Två Bengtsforskajaker redo att läggas i sjön.

Pärs premiärtur för denna sommaren

Jag tränar fickparkering. Backar in för att kunna gå upp på bryggan från den rätta sidan.

Att ta sig ur kajaken är ett av de svåraste momenten.

Det gick bra denna gång också.

Under tiden jag och Pär var ute och paddlade så lekte Erika med min vattentäta kamera.

Snyggt självporträtt.

Sen var det då dags att testa kapsejsning. Jag har provat själv så jag kunde riktigt känna pirret i magen och oviljan att slå runt.

Det gick ju bra det här. Man får bara hoppas att om det händer en annan gång att man inte befinner sig allt för långt från land då det är i stort sett omöjligt att tömma kajaken när man inte har fast mark under fötterna. Och att paddla med en vattenfylld kajak är väldigt svårt då den blir otroligt ostabil.

Hon provade också att ta sig upp på kajaken och sitta gränsle uppe på kajaken. Det gick sådär:)

Häromdagen gick jag och Pär ut en liten runda i skogen och plockade blåbär. Tänk vad lätt det skulle vara om alla blåbärsris såg ut så här. Vad lätt det skulle vara att se bären :)

Varför är det inga blad på riset?

Som vanligt så är det mer klättring än promenad när man går i skogen med Pär.

Nej, nu måste jag avsluta. Jag ska åka in till Bengtsfors och få storstryk i tennis. Jag har efter att ha frågat en massa personer äntligen lycktas få reda på att det faktiskt finns en spelbar tennisplan i Bengtsfors. Det är ett gäng entusiastiska killar som ar tagit tag i det stora jobbet att få de två planerna vid BOIS-gården spelbara igen. En är alltså redan klar. Efter lite sökande så hittade jag deras facebooksida och nu har alltså en av grabbarna förbarmat sig över mig och ska spela med mig idag. Ni som tycker det är bra att det finns många aktiviteter att välja på i Bengtsfors och vill vara med och stödja SSTK i deras arbete kan bli stödmedlem för 100 kr/år. Gå in på deras facebooksida för mer information.

Ha det gott och ta väl hand om varandra.

Kram/Marie

  • augusti 13, 2013 - 10:53 e m

    Ditte - Oh,kajak! Så många år sedan jag provade och inte med så gott resultat. Men roligt var det. Och visst var det svårt att komma ur den, särskilt utan att bli blöt. numer blir det segelbåt….
    Men jag skall nog överväga ett nytt försök.
    Underbara bilder både från land och under vatten.
    Och kanske ko regnet så röjsågen fick lite extra vila?
    Kramar!ReplyCancel

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*