Grodor och blåbär

På torsdagen var Erika och lekte med kusiner hela dagen. Jo, man leker faktiskt när man är 23 år också :) Det är ju det mina barn har gjort när de har varit här alla somrar, lekt med kusiner och sysslingar. Klart att man fortsätter att göra det även när man blir äldre.

På kvällen skulle en del av kusinfamiljen åka in till Bengtsfors och käka på Rosellmagasinet. Det lät trevligt så jag och Erika hängde på. Det var både gott och trevligt så det var ju bra att vi följde med.

På fredagen körde vi iväg till Björnlidsskogen för att se om vi kunde hitta några blåbär. Det gjorde vi också, men först hittade vi den här söta grodan.

Lite jobbigt med grässtråt som går precis över ögat. Jag försökte att flytta på det, men då kan ni ju gissa vad som hände. Jo just det, grodan hoppade iväg och försvann.

Vi har plockat blåbär många gånger i den här skogen, men denna dag tog vi en annan väg för att komma fram till vårt favoritställe. Vilket givetvis slutade med att vi inte alls kom fram dit vi hade tänkt utan hamnade till vår förvåning någon helt annan stans. Det är tur att man har gps och karta på sin mobiltelefon nuförtiden annars vet man aldrig vart vi hade hamnat till slut. Men trots vår felpromenad så hittade vi en del blåbär, dock blev promenaden lite längre och betydligt krångligare än vad vi tänkt oss.

Erika plockar ihärdigt.

Men till slut så såg vi en välbekant liten stuga. Nämligen det som fram till bara någon månad sen var vår lilla Björnlidsstuga och där vi tillbringade två somrar när barnen var små. Nu har vi sålt den.

Vi bestämde oss för att kolla bärtillgången vid Bärsjön innan vi åkte hem. Det visade sig vara riktig god tillgång och vi fick snabbt fyllt våra burkar. På kvällen kom sen äntligen Pär tillbaka från Kiel på sin nyinköpta motorcykel. Då blev det förstås blåbär till efterrätt.

Ganska schysst att ha den här utsikten till middagen.

På lördag morgon gick Erika bort till Malin för att hon skulle få skjuts med dem till Vänersborg för att sen ta sig vidare till Halmstad med tåg. På söndagen var det ju dags för Sveriges kvartsfinal i Halmstad och Erika skulle ju vara på plats i biljettskanningen. Det blev en lite annorlunda och ganska jobbig resa för Erika då någon (troligtvis självvalt) valde att befinna sig på spåret när tåget Erika satt i kom körande. De blev ståeende i två timmar medan räddningspersonalen gjorde sitt jobb och hela personalstyrkan på tåget byttes ut. Usch så tragiskt för alla inblandade, både för den drabbade, dennes anhöriga och lokföraren.

Under söndagen sen fick Erika reda på att hennes älskade Lesterkatt blivit överkörd och dödad av en bil. Det blev en tuff helg för Erika. Tur att hon har många goda kompisar i sin närhet som hon kan få tröst hos.

Fredriks uppdrag under matchen var att bara finnas där och hjälpa till om det behövdes. Hans riktiga uppdrag började ett par timmar efter matchen då han skulle skjutsa en fotograf till Kalmar. Så det blev till att köra fram och tillbaka tvärs över hela Sverige kl. sju på kvällen. Hans uppdrag slutade vid tvåtiden på natten då han var tillbaka. Som tur var fick han lov att ta med bilen till Laholm. Det hade inte varit helt lätt att ta sig från Halmstad till Laholm kl. 2 på natten annars. Och han skulle ju ändå tillbaka till Örjans vall nästa dag för att köra några UEFA-personer till Göteborg.

Jag och Pär åkte till Klässbol utanför Arvika under lördagen. Det var dags för årets viktigaste fotbollsmatch. Nämligen Stora Matchen. Men mer om det i nästa inlägg.

Ha det gott och ta väl hand om varandra.

Kram/Marie

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*