Namibia dag 5 del 1, NamibRand Nature Reservat

Efter att ha varit uppe och fotograferat stjärnhimmlen kvällen innan så blev klockan förstås väldigt mycket innan man kom i säng. Och innan jag stängde ögonen helt så var jag ju tvungen att ta mig en snabb titt på dagens fotoskörd. Klockan var åter igen på ringning kl.5.00 så det blev inte många timmars sömn denna natt heller.

När klockan ringde gick jag upp och rullade upp två av väggarna så att jag kunde ligga i sängen och se solen gå upp. Tyvärr var några av hakarna på de andra väggarna sönder så jag kunde bara rulla upp två. Men det var inte hel fel att ligga i sängen och se det ljusna.

Det finns sämre ställen att ligga och dra sig på. Bilden är tagen med min iPhone, ber om ursäkt för de konstiga ljuseffekterna.

Efter en stund hördes det skrammel utanför dörren. Det var kaffebrickan som levererades. Jag hämtade brickan och njöt av en koppa kaffe på altanen.

Helt ensam fick jag inte njuta av mitt kaffe. En och annan fågel hade jag som sällskap. En del lät lite mer än de andra:)

Min sovplats sedd utifrån.

Mitt rum sett framifrån. Ser inte så märkvärdigt ut, men från andra sidan och med väggarna upprullade så blir det en helt annan sak.

Det var inte speciellt länge man hade tid att sitta på altanen och njuta av utsikten. Snart var det dags att samlas för att åka iväg till ”skogen”. Skogen var enligt lodgepersonalen ett trevligt ställe att åka till, så det ville vi förstås.

Upp i jeepen igen och ut på nya äventyr längs sandvägarna.

Det var så vackert, önskar att man kunde återge lite av känslan, men det är svårt.

Såklart var vi tvungna och stanna och fotografera ännu lite fler oryxar:)

Kanske inte helt fel att vara en oryx om man får leva i dessa omgivningar.

Efter diverse stopp så kom vi till slut fram till skogen. Vår guide smålog lite åt våran reaktion när han förklarade att vi nu var framme vid skogen. Vi kallar det skog så fort det finns mer än ett träd sa han och flinade.

Skog eller inte, vackert var det, så det spelar ingen roll vad det kallas.  Även på denna lilla utflykt så trollades det fram ett dukat bord med kaffe, te och kakor. Helt otroligt vilken lyx.

Martin och vår guide är på spindeljakt.

Och se, den som söker han finner, en Dancing white lady spider. Den flyr från sina fienden genom att lägga sig på sidan och rulla ner från sanddynerna med en hastighet av upp till 44 varv per sekund. Här finns ett klipp som jag hittade på Youtube.

När vi varit i skogen i flera timmar började det kännas i våra magar att vi inte ätit någon frukost ännu. Så det var lite motvilligt vi lämnade detta ställe och åkte tillbaka till lodgen. Men förstås fanns det ett och annat att se även på tillbakavägen.

Efter att ha ätit en god frukost så tog jag det lugnt i någon timme. Några i gänget valde att lägga sig i solen för att sedan svalka sig i poolen. Man kunde ju inte klaga på läget av poolen i varje fall. Några unnande sig till och med en massage i skuggan. Men det fick vara för min del. Jag prioriterade att få äta min lunch i lugn och ro istället.

Efter några härliga och intensiva timmar på detta underbara ställe så var det så dags att bege sig till flygplanet för att transporteras till ytterligare ett nytt ställe.

Vi blev transporterade med jeepen ända fram till flygplanet. Där gick vi på och sedan var det bara full gas och lyft direkt från startplats. Ingen taxning här inte :)

Vi flög inte speciellt högt:)

Målet med dagens flygning var Sesriem och vår lodge för två nätter Sossusvlei Lodge. Mer om detta blir i nästa inlägg.

Ha det gott och ta hand om varandra.

Kram /Marie

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*