Lite vår ändå, kanske.

I fredags så bestämde jag mig till slut att åka till Hamburg och titta efter en väska/ryggsäck. Det kändes inte så lockande men jag vet ju att det inte skulle kännas mer lockande om några dagar så det var bara att ta tag i det. Cyklade iväg till stationen och lyckades komma med ett tåg med en minuts marginal. Väl framme i Hamburg så började då det ångestfyllda valet. Jag kände och klämde och tvekade och tvekade. Egentligen skulle jag velat haft några fler alternativ att titta på, då de som jag kollat in lite på nätet inte fanns tillgängliga. Men eftersom jag inte vill köpa någon väska från nätet utan att fått se den i verkligheten så fick någon av de som fanns i affärerna bli mitt val. Jag vet fortfarande inte om det blev bra. Det återstår att se. Den ultimata väskan finns ju liksom inte. Även en liten kikare inhandlades. Först så ska kikaren få åka med till Afrika och sedan ska den få äran att få bosätta sig i Dalsland och studera djurlivet där.

Nu när jag äntligen var i Hamburg en vardag så hade jag siktat in mig på att äta lunch på Souper Salad. Det är en salladsbuffé kedja som jag ofta åt på i Houston. Restaurangen i Hamburg har inte öppet på helgerna det visste jag eftersom vi passerat den så många gånger och det varit stängt varje gång. Men nu kollade jag upp på internet att det skulle ha öppet i nästan två timmar till. Jag ville vara säker på att de hade öppet eftersom det var en bit att gå. Men tji fick jag. När jag kom dit möttes jag av en låst dörr och en mörk lokal. Usch, vad besviken jag blev, jag hade verkligen sett fram emot att äta där. Men men, bara till att göra ett nytt försök en annan gång.

Igår lördag var det först lagträning och sedan efter att jag ätit äggvita och kokt lax till lunch så gick jag ut på en promenad med min fotorygga. Att det bara blev äggvita och ingen äggula till lunch berodde på att råkade koka äggen i 45 minuter. Gulan är inte så god då, lite grönaktig kan man kalla den.

På min promenad med ryggsäcken gick jag igenom vår lilla park/skog. Vid första anblicken så syns där inga vårtecken alls.

Inte mycket till vårtecken. Bara en aning med gröna tussar lite här och där.

Men tittade man närmre så fanns det en hel del vårtecken. Lite vitsippor och en del för mig okända blommar fanns att beskåda. Jag passade på att öva mig lite på blomfotografering. Med lite blandat resultat :)

Hmm, nästa gång får man se till att välja blomma utan skavanker

Kolla! Även uppe i trädtopparna ser man lite hopp om vår.

Även ute på vattnet såg man ett säkert vårtecken. Segelbåtarna börjar återigen fylla Förde.

Naturligtvis kunde jag inte gå förbi Seebar utan att sätta mig där en stund. Det blev en Caramel latte för mig. Mittemot mig satt en äldre herre med gula byxor som hade en hel del blodfläckar på sig. Bredvid honom låg hans hund med ett litet blodigt jack på nosen. Det visade sig att hans hund varit i slagsmål och blivit biten. Stackaren. Men det såg inte allt för illa ut som tur var.

Kolla in bargästerna höger i bild. Vad jag såg gick de aldrig ur sina kajaker. De blev nog serverade på plats. Bra service :)

Ett annat säkert vårtecken är när kryssningsfartygen återigen börja trafikera Kiel.

När latten var urdrycken så började jag min promenad hemåt. På vägen mötte jag Patrik som var ute på promenad. Han hade inget emot sällskap så jag vände och gick med honom. Det blev till slut en promenad på sammanlagt lite drygt 9 kilometer för mig. På slutet av promenaden blev det lite bråttom för Patrik eftersom han var bortbjuden. Han började fundera på att ta bussen sista biten. Just då kom det en buss och jag tyckte att han skulle hoppa på den. Sagt och gjort, han sprang till hållplatsen och hoppade på bussen. Lite synd att bussen svängde i nästa korsning bara :) Han ringde några minuter senare och beklagade sig, bussturen resulterade i en ännu längre promenad för hans del. Sorry Patrik, man kan ju inte ha koll på alla busslinjer i Kiel :) Sen blev det soffhäng för mig resten av kvällen. Jag tittade bland annat på Sofias match i Federation cup där hon överraskande slog Sloane Stephens som är rankad 16 i världen mot Sofias plats 56. Gott jobbat Sofia Arvidsson. Sen var tanken att jag skulle kolla Johanna Larssons match mot Serena Willams också, men det dröjde tills den kom igång och jag råkade somna så sött i soffan. Så det blev det inget med. Får försöka hålla mig vaken i kväll och kolla in Sofias match mot världsettan istället.

Nu ska jag nog gå ner och kolla om Pisen vill gå in. Hon har varit ute i flera timmar nu :)

Ha det gott och ta hand om varandra.

Kram

 

 

  • april 21, 2013 - 2:46 e m

    Ewa Noren on Facebook - Som vanligt kul att hoera hur du har det och se dina bilder. De ar helt otroliga! Du ar sa duktig!ReplyCancel

  • april 21, 2013 - 4:32 e m

    Marie Leander on Facebook - Tack Ewa, så snäll du är. Men du, har du tappat bort dina å, ä ö på tangentbordet? :-)ReplyCancel

  • april 21, 2013 - 4:44 e m
  • april 21, 2013 - 8:14 e m
  • april 24, 2013 - 8:57 f m

    Bo Leander on Facebook - Vackert! Utställning snart? Trädtoppen tyckte jag att jag kände igenReplyCancel

  • april 24, 2013 - 9:25 f m

    Marie Leander on Facebook - Tack Bosse, men jag tror inte en utställning skulle bli någon succe precis :) Just den trädtoppen står i ”vår” lilla skog så kanske du har sett den :) Snart öppnar grusbanorna här, du får komma hit och provspela dem tycker jag.ReplyCancel

  • april 24, 2013 - 3:57 e m

    Ditte - Vad skönt att våren även nått till Kiel! Fantastiska foton! Så njutbart att se!
    Hoppas nu din ryggsäck fungerar…
    Så spännande med din fotoresa till Afrika och kanske får vi se en del bilder.
    Tankar till dig och kramarReplyCancel

  • april 24, 2013 - 3:57 e m

    Marie Leander on Facebook - Ditte commented on Marie Leander:

    Vad skönt att våren även nått till Kiel! Fantastiska foReplyCancel

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*